【题目】
Welcome to Town Library Town Library is open to everyone every day and the library card is free. You can keep five books, one CD and as many videos as you want at a time—three weeks for books. one week for CDs and videos. | ||||||
↓ | ↓ | ↓ | ||||
BOOKS ○ picture books for children ○ books in 36 languages ○ stories of all kinds You can enjoy newspapers and magazines in the reading room. You can’t take them out of the library. | VIDEO ○ all kinds of video films ○ TV plays ○ Music videos You can’t watch videos here. You can keep a video for a week for $1 | AUDIO ○ music (rock, pop, jazz…) ○ language tapes (42 main languages in the world) You can enjoy listening in the special rooms here. All the CDs can be borrowed-Free! | ||||
【1】If you want to get a library card, you ________.
A.have to pay one dollar for itB.need to borrow five books first
C.don’t have to pay for itD.need to make a card
【2】How long can you keep the videos from the library?
A.One weekB.Two weeksC.Three weekD.As long as you want
【3】The library has ________.
A.books in 42 languagesB.no language tapes
C.no special rooms for listeningD.all kinds of video films
【4】How much should you pay if you keep two videos for a week?
A.Two dollarsB.Three dollarsC.One dollarD.Free
【5】Where can we read the poster?
A.In our school libraryB.In Town LibraryC.In a supermarketD.In a town park
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
本文是一篇应用文。文章介绍了城市图书馆的图书、CD、录像带以及音像带的种类内容,以及这些东西如何借看,保存时间等一些相关规则。
【1】细节理解题。根据第一个方框的第一句“…and the library card is free”可知,图书卡免费,所以不需要花钱办理。故选C。
【2】细节理解题。根据第一个方框最后一句“…one week for CDs and videos”可知,有一周时间保留录像带。故选A。
【3】细节理解题。根据第二个方框的第二条“books in 36 languages”可知,图书馆有36钟语言的书,A错误;最后一个方框第二条“language tapes(42 main languages in the world)”可知,有语言磁带,B错误;最后一个方框第三条“You can enjoy listening in the special rooms.”可知有特殊的房间进行听力欣赏。C错误;第三个方框第一条“all kinds of video films”可知,有所有种类电影录像带。故选D。
【4】细节理解题。根据第三个方框最后一条“You can keep a video for a week for $1.”可知,借一周一个录像带花1美元,一周两个录像带花2美元。故选A。
【5】推理判断题题。根据第一个方框的开头“Welcome to Town Library!”欢迎来到城市图书馆,下面阐述了很多规定和介绍,所以我们从城市图书馆可以读到这个广告。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The young mother looks very happy because her son’s progress ________ her.
A.satisfyB.satisfying
C.satisfiesD.satisfied
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 在生活、学习中父母的关爱、老师的付出,朋友们的帮助成就了今天的你,初中生活即将结束,此时此刻你一定有千言万语要对他们诉说,感谢他们给与你的帮助和关爱。请根据下面的提示内容,写一篇不少于80词的英语短文。(文中不得出现真实的人名和校名)
提示:1. 感谢对象:父母、老师、朋友……(选择一个对象);
2. 写写你的一次经历;
3. 谈谈你在其中的感悟或收获。
Thanks
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】D)选词并用其适当形式填空
can, on time, after all, get mad, be impolite, think, help
【1】Don’t push him too hard; ________ , he’s only a kid.
【2】Mum ________ if she sees this mess.
【3】Please avoid ________ , or nobody will like you.
【4】Without ________ twice, he jumped into the river, ________ the kid out of danger.
【5】He got to school ________ every day. In fact, he did everything as well as he________ .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子
【1】发生煤气泄漏时,你必须关掉煤气供应。
You must ________ __________the gas supply if there's a leak.
【2】我家里有大量关于动植物的书。
I have ________ __________books about animals and plants in my home.
【3】尽管没人和我意见一致,我还是坚持我的意见。
I ________ __________ my opinion although no one agrees with me.
【4】别忘了关闭供水系统。
Don't forget to ________ __________the water supply.
【5】我更喜欢能让我振奋的电影。
I prefer movies that can ________ me ________.
【6】我和玛丽偶尔会见到彼此。
Mary and I see each other________ ________ __________ _________.
【7】这要取决于我那天的心情。
It ________ __________ _________I feel that day.
【8】我们应尽最大努力去关心老年人。
We should ________ __________ _________ ___________care for the olds.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】下列素材选自现行牛津英语教材。阅读短文,然后根据其内容从方框中选出可以填入文中空白处的正确词语。
in a hurry, less pollution, more and more, public transportation, taking action
Transport is now the major cause of pollution in cities. It is destroying the environment as there are 【1】cars on the road.
The increasing cars result in serious air and noise pollution. In fact, road transport is a main reason for the greenhouse effect. This is a big problem since the air quality in many countries is already in danger. Taking 【2】 is better. A bus or a train carries more people so each person creates【3】.
Even better than buses and trains are bicycles. But they may not be a good choice for long-distance travel or when you are 【4】. To recycle a bicycle is also difficult.
Walking is by far the best way of transport. Some city planners are 【5】 to build “walkable communities”. People who live in this area can walk to offices, schools or even hospitals without ever needing a car.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Bob's mom is happy to see that he is full of energy and ________ knowledge.
A.is famous forB.is thirsty for
C.is familiar withD.is ready for
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成句子
【1】与其说她买的这件羊毛衫便宜不如说它漂亮。
The sweater she bought was beautiful ________ ________ cheap.
【2】婚礼什么时候举行?
When will the wedding ________ ________?
【3】你朋友吉姆怎么了?
________ ________ ________ your friend Jim?
【4】我们已经弄清了真相。
We ________ ________ the truth.
【5】警察发现他是个贼。
The police ________ ________ that he was a thief.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—You should_________the answers again carefully before you hand in your test papers.
—Sure. I'll do as you say.
A.examineB.writeC.readD.watch
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com