精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.The Rio 2016Olympic torch (火炬) began _____ 95-day journey in Brazil on May 3rd.(  )
A.itB.itsC.it'sD.itself

分析 2016年里约奥运火炬5月3号这一天在巴西开始了它的95天的旅程.

解答 答案:B.
结合选项,联系设空处前后的语境推测本题句意是"2016年里约奥运火炬5月3号这一天在巴西开始了它的95天的旅程.",由于设空处后面有名词,所以应填形容词性物主代词,根据主语The Rio 2016Olympic torch 选its,故选B.

点评 本题考查物主代词的用法,形容词性物主代词后面跟名词,名词性物主代词后面不能跟名词.做此类题目,首先明确句意,在此基础上熟练掌握物主代词的用法便可做出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Happy Camp is an entertainment program    is very hot among the young people.(  )
A.whoB./C.which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Our monitor is hard-working and careful and we shouldlearn from(向…学习) him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.My little brotherlikes/loves/enjoys(喜欢)watching football games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.The noise in the streetsdisturbs (干扰) my reading every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Nick and his friends were talking about things that can bring them luck."I have a lucky red pen,"said Andy."I have a lucky coin,"said Peter."Every time I take a test,I carry my lucky coin."Nick thought for a moment,and said,"My blue socks.""Blue socks?"the boys were surprised and asked together.Nick said that every time he wore his blue socks to school before a test,he got a good mark.
The next day Nick had a Chinese test.He was sad because he couldn't find his blue socks."Mom!"shouted Nick."Where are my blue socks?I have a Chinese test today,and I need to wear them."
"Don't be silly,"Nick's mom said."They need to be washed.""When I wear them,I get a good grade."Nick said.
"Did you prepare for your test?"asked Mom.
"Yes."
"Then don't worry about it.Just do your best."Mom encouraged.
A few days later,Nick's teacher told him that he got 95in his test.Nick was so excited that he couldn't wait to tell Mom he did well in his test.Mom said,"It wasn't the blue socks that made you success.In fact,it was made by yourself."

71.Who could get luck from a red pen?(根据短文内容回答问题)Andy.
72.Why was Nick sad the next day?(根据短文内容回答问题)Because he couldn't find his blue socks.
73.Was Nick's good mark made by the blue socks or by himself?(根据短文内容回答问题)It was made by himself.
74.从文中找出与下面句子中画线部分意思最接近的短语.
Nick was so excited that he couldn't wait to tell Mom he did well in his test.got a good mark
75.In this passage,the underlined word"it"refers tothe (Chinese) test.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.十堰市真是一个美丽的城市啊!
What a beautifulcity Shiyan is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--Would you like to see the movie Zootopia with us?
--I'd love to!But I ________ it.(  )
A.sawB.seeC.will seeD.have seen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Do you know        in class?
-Sorry,I didn't go to school,either.(  )
A.what he saidB.what did he sayC.what he says

查看答案和解析>>

同步练习册答案