精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Mr Green has a car.In the morning he takes his children to school in his car.Then he drives to work.Mr Green and his children do not have lunch at home,but Mrs Green does.She does not go to work.She stays at home and does shopping and some cleaning in the morning.In the afternoon she usually goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.Then she cooks supper for her family.Mr Green comes back home much later than his children.They do not come back in their father's car.They take a bus home.They usually come back home before five.
66.How do Mr Green's children usually go to school?
By Mr Green's car.
67.Where does Mrs Green have her lunch?
At home.
68.What does Mrs Green do in the afternoon?
She goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.
69.When do the children come back home?
They come back home before five.
70.What do you think of Mr Green's family?
Theyare very busy!.

分析 这篇文章主要讲述了史密斯先生,夫人和孩子们的日常生活情况.

解答 答案:66.By Mr Green's car.  细节理解题.根据第一行第一句Mr Green has a car.In the morning he takes his children to school in his car.格林先生有一辆车.在早上他带着他的孩子开车上学.可知乘格林先生的车去.故答案为By Mr Green's car.
67.At home.   细节推理题.根据第二行句子She does not go to work.She stays at home and does shopping and some cleaning in the morning.她不上班,她呆在家里,不购物,在早上打扫卫生,可知她应该在家吃午饭.故答案为At home.
68.She goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.   细节理解题.根据第二行句子In the afternoon she usually goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.下午她通常去看望她的朋友,喝茶,和她们聊很多.可知她通常去看望她的朋友,喝茶,和她们聊很多.故答案为She  goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.
69.They come back home before five.   细节理解题.根据第三行最后一句They usually come back home before five.他们通常在五点之前回家.可知他们在五点之前回家.They  come back home before five.
70.They are very busy!细节理解题.根据整篇文章内容讲述了史密斯先生,夫人和孩子们的日常生活,他们的一天很忙碌.故答案为They are very busy!

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.根据下面表格内容,选择正确答案.
PeoplePhone numberLostCousin
Alice Brown130-4421 a red schoolbagGina
Frank(Alice's brother)333-1588  a black jacketBob
Tom Green136-0286a blue keyAlan
Jane Smith885-0023 a yellow cupCindy
62.Frank lostB.
A.a schoolbag        
B.a jacket 
C.a key   
D.a cup
63.What's Tom's telephone number?A
A.136-0286.
B.333-1588.
C.130-4421.
D.885-0023.
64.Ais Tom's cousin.
A.Alan          
B.Cindy             
C.Bob        
D.Gina
65.Which of the following is wrong?(下面哪一项陈述是错的?)D
A.Alice is Frank's sister.
B.Tom lost a blue key.
C.Bob is Frank's cousin.
D.Jane's phone number is 333-1588.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--Must I come to see you again?--No,you _________.(  )
A.mustn'tB.can'tC.may notD.needn't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.英语课上,老师让你们谈谈自己的好习惯.请你根据提示内容写一篇60词左右的英语短文,谈谈你的好习惯,并和同学们分享,可适当发挥.开头已给出,不计入总词数.
提示:(1)起床早,上学从不迟到;(2)常吃健康食品;(3)放学后做运动;(4)睡前读书.
Hello,everyone.Let me talk about my good habits now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

17.How do you usually go to school:walk,cycle,take a bus or drive?
Most people know that students who go to school by bus or car are more likely to put on weight than those who walk or cycle.But did you know that exercising less could also make you fall behind in your schoolwork?
Two Danish universities recently carried out a study of 19,527students between the ages of 5and 19.The students were asked how they traveled to school and were then given a test.It was found that the students who were driven to school,or took a bus,performed worse in the test because they had poorer concentration(集中注意力)than those who took a more active way.
"As a third-grade pupil,if you exercise and cycle to school,your ability(能力)to concentrate increases to the equivalent(同等)of someone half a year further in their studies,"said Niels Egelund,a member of the study.
Depending too much on cars is also a problem for adults.British people are much lazier these days.They are walking 80miles less every year than ten years ago,a new study found.
"This creates a huge illness problem and lowers their quality of life,but most people don't seem to know that it's a problem,"said Harry Rutter from the National Observatory,the UK."Being short of physical activity is the fourth main cause of early deaths around the world and causes about the same level of ill health that smoking does."
71.How many Danish universities recently carried out a study?Two/2.
72.Is depending too much on cars a problem for adults?Yes,it is.
73.Why did students drive to school often do worse in their schoolwork?Because they had poorer concentration than those who took a more active way.
74.How should students go to school in order to study better and be healthier according to the writer?They should cycle to school..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.On April 22,people all over the world always do something meaningful for the Earth that we all share.It's Earth Day,a special day to learn about the earth and how to take care of it.
On Earth Day,some people listen to speeches(演讲) about the environment.Others help clean up their offices or save water and electricity at home.Your parents may even decide to take a day off from driving their cars.
The idea for Earth Day came from a US senator(参议员),who was worried about pollution and the health of plants and animals.And the idea quickly became popular.In 1970,More than 20million people in cities all over the US celebrated it.From then on,Earth Day has been used to educate people about their role in taking care of our planet.
Now,Earth Day has become a great celebration around the world.In 1990,200million people from 140countries and areas took part in clean-ups,tree planting and other environmental events on Earth Day.
1.When is Earth Day?OnApril22./It's on April22.
2.What speeches do some people listen to on Earth Day?Abouttheenvironment./The environment./The speechesabouttheenvironment.
3.Who came up with the idea of Earth Day?AUSsenator.
4.How many people celebrated the first Earth Day in cities in the USA in 1970?Morethan20millionpeople.
5.What activity did 200million people from 140countries and areas take part in in 1990?
Clean-ups,treeplantingandotherenvironmentalevents..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4."低碳生活,从我做起!"请仔细阅读下列材料,找出以下五种"低碳"行为产生的直接效应.
A.SavingelectricenergyB.ProtectingforestsC.SavingwaterD.ProtectinganimalsE.Producinglessairpollution
66.Henry often recycles water to clean his room and water the flowers.C.
67.Daphne always turns off the lights and the computer as soon as she leaves her office.A.
68.Mr.White sometimes goes to work by bus or on foot instead of driving his car.E.
69.Li Lei usually uses QQ or e-mail to communicate with his friends instead of paper letters.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.假如你是李佳,你正在看你这周的周计划,统计这周你已经完成的事情及没有完成的事情.下表是你统计的结果,请根据表格内容用英语写一篇短文,介绍一下你这周的计划完成情况.80词左右,可适当发挥.短文开头已给出,不计入总词数.
Things you have donepractice the piano
take the singing less on
listen to a pop music CD
Things you haven't donewash clothes
read the book  Tom Sawyer
I'm Li Jia.I'm looking at my plan for this week.I find I have done some things,but I haven't done the other things.I like singing,so I have already taken the singing lesson.It was on Thursday evening,and it lasted for one hour.Also,I have listened toapopmusicCD.It was very exciting.
But I haven't washed my clothes because I had no time to do it.I borrowed a book TomSawyer but I haven't read it.I must finish reading it next week because the book report is due in two weeks..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Hellen Keller was born in 1880in the USA.When she was about 19months old,she got very ill.After many weeks,the doctor told her parents,"Your daughter is better,but now she can't see and she can't hear."Her mother and her father were    very sad.After a few years,things got worse.There was no way for Helen to speak to other people.She heard nothing.She didn't understand anything.
Then one day a teacher came.Her name was Anne Sullivan.She lived with Helen and her family.The teacher helped Helen learn words.Helen was a very bright child and soon she learned to spell her first word.When she was older,she went to college(大学).
Helen was a very old woman when she died.The world remembers her today as a brave and wonderful person.She was blind and deaf,but she found a way to see and hear.It helped many people in the world.

56.Where was Helen Keller from?She was from the USA
57.What happened to Helen when she was 19months?She got very ill
58.What did Anne Sullivan help Helen Keller do?Anne Sulliven helped Helen learn words
59.What do people think of Helen Keller?She was brave and wonderful
60.Why was Hellen Keller famous?As a blind and deaf,she learned to read and write and helped many people in the world.

查看答案和解析>>

同步练习册答案