精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.One day,there was a blind man called John sitting on the bench with a hat by his feet and a sign that read,"I am blind.Please help me."
A creative publicist(广告员)named Tom was walking by the blind man and stopped to see that the man only had a few coins in his hat.He put a few of his own corns in the hat.Without asking for permission,took the sign,turned it around and wrote a new message.Then he put the sign by the feet of the blind man,and left.
Later that afternoon the publicist returned to the blind man and noticed that his hat was almost full of bills and coins.The blind man recognized(识别)his footsteps and asked if it was he who had changed his sign.He also wanted to know what the man wrote on it.
The publicist said,"I just wrote the message a little differently."He smiled and went on his way.
The new sign read,"Spring has come,but I can't see anything."

51.What's the blind man's name?B
A.Tom.
B.John.
C.Tony.
52.Who wrote a new message?C
A.The blind man.
B.The teacher.
C.The publicist.
53. How did the blind man recognize the publicist?B
A.By his sign.
B.By his footsteps.
C.By his voice.
54.When did the story happen?A
A.In spring.
B.In summer.
C.In autumn.
55.What can we learn from the passage?C
A.Publicists are always friendly and helpful.
B.We can get more money by changing a sign.
C.The power (力量) of language is great.

分析 有一天,有一个叫John的盲人坐在长凳上,脚旁边放着一顶帽子,一个牌子上写着"我失明了,请帮助我."
一个名字叫Tom的广告员正好路过盲人旁边,并且停下来看了看帽子里只有几枚硬币.他朝帽子里放了几枚硬币.在没有征得同意的情况下,他拿起标志牌,翻到另一面,写了一个新的信息,然后他把标志又放在了盲人的脚旁边,并离开了.那天下午晚些时候,广告员回到盲人那里,发现他的帽子里几乎装满了钞票和硬币.盲人听出了他的脚步声,问他是否是改变了他的标志牌内容的人.他还想知道这个人在上面写了什么.广告员说,"我写的信息仅仅有一点不同罢了."他笑了笑,继续走自己的路.标志牌上写的是:"春天来了,但我什么也看不见."

解答 51.B.细节理解题.根据短文第一段One day,there was a blind man called John sitting on the bench with a hat by his feet and a sign that read,可知男人的名字叫John,故选B.
52.C.细节理解题.根据第二段Without asking for permission(许可),he took the sign,turned it around and wrote a new message.可知是广告员该写了新的信息,故选C.
53.B.细节理解题.根据第四段The blind man recognized(识别) his footsteps可知盲人是通过他的脚步声辨别出广告员的,故选B
54.A.推理判断题.根据第五段The new sign read,"Spring has come,but I can't see anything."可知这个季节是春天,故选A
55.C.归纳理解题.根据短文描述可知因为广告员的语言会使人产生更多的同情,所以盲人才会得到更多的施舍,可知语言的魅力巨大的,故选C.

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.你想知道钥匙在哪儿,你可以这么问:Where is the key?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Thanks for cleaning the room,boy.
-      .In fact,it's my        to do so.(  )
A.Not at all,dutyB.All right,workC.OK,job

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Mike,what club do you want to join?
-Well,I want to join the        club.I love painting.(  )
A.chessB.sportsC.artD.English

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I have a neighbor we call"Happy".I have never seen her angry at anything and never heard her say anything bad to anyone.
Happy and her husband Ben,70,have a huge garden.They spent many happy hours together working on it.Most of the neighbors watched interestingly as Ben doubled the size of their garden.As the cost of food climbed faster than Ben's beans,we all wished we also had such a large garden.As the rest of us spent our dollars at the market,Happy could be seen picking beans in her back yard.
Last month,Happy and Ben invited most of the neighborhood over for an"all-day food festival".We were told to bring gloves and arrive very early in the morning.We didn't know what was about to take place.
By 9:00am,there were nine of us in the garden picking tomatoes,beans,okra,and squash.By 10:00am,there was lots of laughter.We shared a lot of stories.By five o'clock,everyone was a little drunk from the wine and beer.After dinner,we played games.As we were leaving,Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the  bounty of the day,already packaged and frozen.What a delightful gift!
Well,the point wasn't so much about the food.The true gift was a day of friends enjoying one another's company.None of it would have happened if it had been for Happy and Ben's garden.Now they have a blog about gardening in case we decided to plant a garden.And I am so proud of my tomato plants!

61.According to paragraph 2,people wished they also had a garden so thatD.
A.they could spend happy times together with their family in it
B.they could grow vegetables and sell at the market
C.they could invite their neighbors and hold parties in it
D.they didn't have to spend so much money on food
62.Which of the following is the same as the underlined word"bounty"?A
A.presents    
B.kindness     
C.laughter    
D.happiness
63.Happy and Ben invite the neighbors to their gardenC.
A.to attend a birthday party
B.to help them get to know each other.
C.to let them enjoy what they grew in the garden.
D.to ask them to share some interesting stories.
64.What did the writer most probably think of the time he spent in the garden?B
A.He thought it was too short but enjoyable.
B.He thought it was wonderful.
C.He thought it was not as good as he thought.
D.He thought it was too terrible.
65.We can infer thatC.
A.Happy and her husband Ben don't like spending time with others
B.Happy and her husband Ben sometimes quarrel with each other
C.Happy and her husband Ben are a generous and warm-hearted couple
D.Happy and her husband Ben live on the food they grow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The higher you climb,the more beautiful view you will see.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.I'm afraid you won't catch the early bus if you walk so slowly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Xi'an is an ancient city.It is about 600years old.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-As a nurse,her work goes    taking care of her patients.
-Yes,she always thinks of others.(  )
A.beyondB.besideC.behindD.between

查看答案和解析>>

同步练习册答案