精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.You may know the English letters A,B and C.But do you know there are people called ABC?You may like eating bananas.But do you know there are people called"banana persons"?If you don't know,I will tell you.They are Chinese people like you and me,but they aren't in China.Why do people call them that?
ABC means America-born Chinese.An ABC is a Chinese,but was born in the United States.Sometimes,people also call them"banana persons".A banana is yellow outside and white inside.So when a person is a banana,he or she is white (American) inside and yellow (Chinese) outside.They are born in America and they live in America for a long time.Even their nationalities(国籍)are Americans.So they think like Americans and do things like Americans.But they still have Chinese blood.Their parents,grandparents or great grandparents were from China.They all have black eyes and black hair.So they look like us,Chinese people.For example,we all know the famous scientist C.N.Yang (杨振宁).He is an ABC and he is a"banana person".We like him,although his nationality isn't Chinese.
41.What does ABC here mean?B
A.Australia-born Chinese.    B.America-born Chinese.    C.China-born American.
42.Why do people call an ABC a"banana person"?A
A.They look like Chinese but think like Americans.
B.They look like Americans but think like Chinese.
C.They look like bananas.
43.Why do ABCs think like Americans?C
A.They live in America for a long time.   B.They are born in America.    C.Both A and B.
44.What color are their eyes and hair?B
A.Their eyes and hair are yellow.
B.Their eyes and hair are black.
C.Their eyes are black and their hair is yellow.
45.What's C.N.Yang's nationality?B
A.Chinese.   B.American.   C.Australian.

分析 这篇短文主要给我们介绍了生活在海外的华人.他们都有黑眼睛和黑头发,他们出生在美国,他们在美国生活了很长一段时间,所以他们像美国人一样思考.

解答 41.B细节理解题.根据第二段ABC means American-born Chinese.描述,可知这个单词指的是在美国出生的中国人,故选B.
42.A细节理解题.根据第二段A banana is yellow outside and white inside-looking like a Westerner and yellow outside-looking like a Chinese.描述,可知banana person意思是他们看起来像中国人,但像美国人一样思考,故选A.
43.C细节理解题.根据They are born in America and they live in America for a long time.Even their nationalities(国籍)are Americans.So they think like Americans and do things like Americans,可知他们出生在美国,他们在美国生活了很长一段时间,所以他们认为像美国人一样思考.故选C.
44.B细节理解题.根据They all have black eyes and black hair.可知他们都有黑眼睛和黑头发.故选B.
45.B细节理解题.根据We like him,although his nationality isn't Chinese可知杨振宁的国籍是美国,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Let's play _____ ping pong.
-That's sounds boring.I want to play_____ violin.(  )
A.the;theB./;/C./;theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.请根据以下三个方面的提示,以"Let's do something to protect our environment."为题写一篇80--100字的短文.1 重要性:只有一个地球.  2 主要问题:各种污染.    3  措施:做些什么减少污染,保护大自然.
Howtoprotecttheenvironmenthasbecomeoneofthebiggestproblemsintheworld.As we all know,there is only one earth to live in.It is our home.With social development,more and more pollution,disease and disaster are ahead of us.If we continue damage to it,nature will turn on us.We might have a terrible ending.
Therearemanykindsofpollutionsaroundus,suchasairpollution,noisepollution,waterpollutionandlightpollution.Wecanfindthatrubbishnotonlypollutesourenvironmentbutalsoharmspeople'shealth.Soweshouldnotthrowrubbisheverywhere.Somefactoriespourwastewaterintotheriversandthelakes.Thebehaviorofthesefactorieswillpollutethewater,andsometimesitcankillthefishlivinginthem.
It's our duty to keepourenvironmentcleanandtidy.Everyone should take actions.Wemusttryourbesttoprotecther,andmakeourhomemorebeautiful..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Get up quickly,         you'll miss the school bus.
-It's Saturday.There's no school.(  )
A.soB.andC.orD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left.It is different from that in other areas of China.If you are the first time to come to Hong Kong,you must look to the right side and then the left before you cross the street.If the traffic lights are red,the traffic must stop.Then people on foot can cross the road carefully.But if the traffic lights are green,the traffic can go,people on foot mustn't cross.
When people go to or come from work in the morning and evening,the streets are very busy.
Traffic is the most dangerous then,especially(尤其)for the children.
When you go by bus in Hong Kong,you have to be careful,too.You must always remember the traffic moves on the left.So you must be careful.Have a look first,or you will go the wrong way.
In Hong Kong,there are many big buses with two floors,you can sit on the second floor.From there you can see the view of the whole city well.It's very interesting.
51、Why must you be very careful in the street in Hong Kong?Because the traffic drives on the left.It is different from that in other areas of China.
52、What can people on foot do if the traffic lights are red?People on foot can cross the road carefully.
53、Does the traffic drive on the left in other areas of China?No,it doesn't.
54、There are many big buses with two floors in Hong Kong,aren't there?Yes,there are.
55、What should you do when you cross the streets?I should look to the right side and then the left before I cross the street..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Tom introduced ____ to some friends of his.(  )
A.IB.myC.me

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.直到手术成功父母亲才平静下来.
Parents didn'tcalm down until the operation was finished successfully..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Did you know it?The word"emoji"comes from Japanese.It means"pictureCharacter".And it was just added to Oxford Dictionaries in 2013.
When you feel happy,you use a smiling face.When you agree,you send athumbs-up.We have never used emijis while messaging our friends as much as wedo today.That might be why Oxford Dictionaries chose the"face with tears ofjoy"emoji as their"World of the year 2015."
"Emojis are no longer just for texting teenagers.Instead,they have been madeinto a form of expression which can cross language barriers(障碍),"OxfordDictionaries said."Emoji culture has become so popular that characters have theirown trends and stories."
The"face with tears of joy"was the world's most used emoji in 2015,according to a research from the Oxford University Press.
Japan made emojiin the 1900s.They have become increasing popular throughthe years.Every day,about 6billion emoji pictures are flying around the worldthrough mobile messaging apps.Young people especially love it 72percent of18-to-25-year-old persons find it easier to express their feelings with an emojirather than through the written words,according to a survey by TalkTalk,a Londonbased mobile phone company.
Not everyone thinks emojis are a good thing.Writer Jonathan,for example,says emojis will make people's language skills weaker and weaker.He thinks people will get lazier by using more emojis.But Professor Evans disagrees.He thinks that emojis are great for communication."It is not lazy to naturally look for more efficient (有效 的)ways to communicate with others,"he said.
What do you think?

41.Where does the word"emoji"come from?C
A.Mobile messaging apps.
B.Oxford Dictionaries.
C.Japanese.
D.TalkTalk company.
42.Which of the following emijis is the world's most used in 2015?C

43.What can we learn from Paragraph 5?D
A.Emoji was first created in Japan in the 19th century.
B.Many old people would use written words rather than emojis.
C.Over 6billion people use emojis every day around the world.
D.Most young people prefer using emojis to express their feelings.
44.Why does the writer Jonathan disagree to use emojis?A
A.He worries that people's language skills will be reduced.
B.He thinks emojis make people too lazy to talk to others.
C.He believes that emojis are bad for communication.
D.He thinks people will not be able to write by using emojis.
45.What's the best title of this passage?B
A.Stop Using Emoji!
B.Emoji:the word of the Year!
C.Why Not Choose Emoji?
D.Where does Emoji Come From?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

17.We need to learn new words and moregrammar(语法)to understand English better.

查看答案和解析>>

同步练习册答案