精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Leon was a postman.Every day Leon would wake up and feed his 37 cats.Leon didn't really want 37 cats,but one by one they had appeared on his doorstep,and Leon had taken them in.
Every day,after feeding the cats,Leon would collect the letters from the red postboxes in the village and take it home."If only I had 37 helpers instead of 37cats,my job would be so much easier,"Leon thought.Just then,the cats started meowing for their dinner.That gave Leon an idea.That night,Leon worked late making 37cat-sized postal backpacks.Then,he went around to each postbox,putting up signs that read:Postbox closed!Please use the postal cat service.
The next day,Leon put a backpack on each cat and dropped off the cats around the village.Leon knew that the cats would be happy walking around all day.He also knew that they would always come home for dinner.Leon spent the day relaxing,waiting for his helpers to return.Leon was right.The cats did return,but they did not bring home many letters.Some got the letters wet.Some bit off the corners of the letters.Some even lost their backpacks.""Cats are just too unreliable(不可靠的),"Leon thought.
Just then,a strange sound came from the outside of Leon's door.A dirty dog was waiting to be invited inside.That gave Leon an idea.

31.In Paragraph 2,LeonA that night.
A.made postal backpacks              
B.put up a sign on each cat
C.had dinner with the cats             
D.collected letters in the village
32.According to the last paragraph,we can infer(推断) that Leon wouldC.
A.let the dog take a shower            
B.invite the dog to dinner
C.make the dog work for him          
D.walk the dog around the village
33.From the passage we know Leon wasD.
A.honest     
B.brave      
C.strict      
D.funny.

分析 全文大意:
   Leon是个邮递员.每天醒来就给他的37只猫喂食.Leon并不真的想要37只猫,但是他们一只一只地出现在他的门口,Leon收留了他们.每天,喂完猫Leon要从村庄的红色邮箱里收集信件,把它们带回家.Leon想"要是我有37个帮手而不是37只猫多好,我的工作就容易的多了."正在那时,猫开始喵喵叫着要吃的了.这给Leon一个启发.那天晚上,Leon工作到很晚制作了37个猫尺寸的邮政背包.然后他去每个邮箱贴了告示:邮箱关闭!请接受邮政猫的服务.第二天,Leon给每只猫挂上了邮政背包,送到了村庄各处.Leon知道猫乐意每天到处走走.他也知道它们会回家来吃饭.Leon 一整天很轻松,等着他的助手回来.Leon想得不错.猫的确回来了,但是它们带回的信件不多.有的把信件弄湿了.有的咬掉了信的一角.有的甚至把邮政背包给弄丢了.Leon想"猫终归是太不可靠了."就在这时Leon的门外发出奇怪的声音.一只脏兮兮的狗在外面等着要进来.Leon又有了一个主意.

解答 答案:
31.A          细节理解题       根据第二段That night,Leon worked late making 37cat-sized postal backpacks,可知那天晚上Leon工作到很晚制作了37个猫尺寸的邮政背包,故选A
32.C           推理判断题       根据第三段最后一句"Cats are just too unreliable(不可靠的),"Leon thought可知Leon认为猫不可靠,再根据最后一段Just then,a strange sound came from the outside of Leon's door.A dirty dog was waiting to be invited inside.That gave Leon an idea.可知一只脏兮兮的狗在外面等着要进来.Leon又有了一个主意.可推断由于之前的37只猫都不可靠,所以Leon可能会请狗进家门,做他的得力助手. 故选C
33、D         推理判断题       根据短文讲述了Leon疲于每天出去到村庄里收集村民们寄的信,后来就想出了一个让他的37只猫帮他收信的办法,后来事实证明猫不可靠,这时一只狗又出现在他家门口,Leon又开始想让狗做他的得力助手,可推知Leon属于很幽默滑稽的性格,故选D

点评 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要带着问题去读,有针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能作出正确选择

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.He kept ___________so that he could be in good health.(  )
A.exerciseB.exercisingC.to exercise

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Is this ______football,boys?
---No,it is not________.(  )
A.your;mineB.yours;myC.yours;ourD.your;ours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.一Morning,Mr.Johnson!Here is          message for you.         girl left it to you just now.
一Really?But I don't know anyone in this city.(  )
A.a; TheB.the; AC.the; TheD.a;A

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Tina,is this your dictionary?
-No.       is at home.(  )
A.MyB.MineC.Yours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.Daming:Hi,Tony,where are you going after the Senior School Entrance Examination (中考)?
Tony:I've no idea.(46)D
Daming:I'm going to Kang Bashi.The 10th National Traditional Games of  Ethinic Minorities of PRC (第十届民运会)will be held there.
Tony:Really?(47)C
Daming:On August 9th
Tony:(48)A
Daming:About one week.
Tony:(49)E
Daming:Many.Such as top(陀螺),Riding(马术)and so on.
Tony:Great.Riding is my favourite.(50)F.
Daming:By bus.

A.How long will it last?
B.I'm looking forward to it.
C.When will it start?
D.What about you?
E.What events will there be?
F.But how can we get there?
G.That's impossible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.B.用方框中所给单词的适当形式填空,使对话通顺、正确.每词仅用一次(每空一词).
toothache   plan   great   arrive   free

S1:Can you come to my party on Saturday afternoon?
S2:Sorry,I can't.I have (56)planned to go to the cinema that afternoon.
S3:I'm afraid not.I have a (57)toothache.I have to see a dentist.
S4:Sorry,I'm not (58)free until Saturday evening.I am going to hang out with my cousin.
S5:I'm sorry,I'm tired.I just (59)arrived home this morning after a long journey.I want to rest.
S1:OK.Maybe another time.What about you?
S6:Sure,I'd love to.
S1:(60)Great!Catch you on Saturday afternoon!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Boys and girls,be quick.Let's see who can work out the problem in ______ time.(  )
A.shortB.shorterC.the shorterD.the shortest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.做出这道题花了他20分钟时间.
Ittook him 20 minutestoworkout the problem.

查看答案和解析>>

同步练习册答案