精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Walk to school every day?That will work,but not if you like sleep in.If you like bad smells and crowding,the bus might be your best choice.But why not a bicycle?A bicycle will get you there faster than your feet and will save your money.
This is why you see more bicycles than any other kind of transportation in China,about 500million of them.That's close to one for every two people in the whole country.But if you survey your class at school,you may will find a higher rate(比率).
Bicycles became popular because they are fun for people and at the same time help develop a strong body.No vehicle is better than a bicycle for enjoying an autumn weekend outside the city with parents or friends.You can travel on small,quiet paths.You also can park your bicycle beside the path wherever you want to stop to admire the beauty.
Cycling every day helps people build their healthier hearts and stronger muscles(肌肉).Scientists say a 30-minute ride every day can help you lose weight.
Today,bicycles also are popular with city planners.They regard bicycles as a good way to reduce heavy traffic.Unlike buses,bicycles produce no exhaust(尾气) and don't burn energy.
Many countries are encouraging more daily use of bicycles.
61.What's the main subject of the passage?D
A.Pollution reduction           
B.Pollution of bicycle
C.Transportations in China        
D.advantages of bicycling
62.Which of the following statements is not mentioned in the passage?C
A.Bicycling makes people stronger       
B.Bicycles can travel on narrow paths
C.Many bicycles are stolen every year    
D.Bicycles seldom get stuck in traffic jams
63.We can learn from the story thatB
A.all Chinese students ride bicycles
B.if you ride a bicycle for 30minutes a day,you'll be thinner
C.there are no bicycles that don't burn energy
D.you can't enjoy beautiful views unless you ride a bicycle
64.Which of the following thing is a vehicle?A
A.A train     
B.A chair      
C.A toy car        
D.A television
65.The following part is taken from the article above.Which paragraph should it follow?DSouth Koreaexpects a 10% increase in using bicycles by 2011.They say that could cut the cost of oilby1.4 billionduring that period.
A.Paragraph 1    
B.Paragraph 2       
C.Paragraph 5   
D.Paragraph 6.

分析 短文讲了骑自行车的好处和及其重要性,即减少交通拥堵又减少污染,鼓励人们多使用自行车.

解答 答案:61.D  主旨归纳题.根据整篇文章内容及其最后一段句子Unlike buses,bicycles produce no exhaust(尾气) and don't burn energy.Many countries are encouraging more daily use of bicycles. 不像公共汽车,自行车不产生尾气,不消耗能量.许多国家鼓励更多的使用自行车.可知本文主要介绍了自行车的优点,故选D.
62.C  细节理解题.根据第三段句子at the same time help develop a strong body.同时有助于使你的身体强壮,第四段句子Cycling every day helps people build their healthier hearts and stronger muscles.每天骑自行车有助于人们建立健康的心灵和强壮的肌肉.第三段句子You can travel on small,quiet paths.你可以在狭小、安静的道路旅行.倒数第二段句子They regard bicycles as a good way to reduce heavy traffic.他们认为减少交通拥挤自行车是一个很好的方法.可知没有说到每年自行车被偷.故选C.
63.B  细节理解题.根据倒数第四段句子Scientists say a 30-minute ride every day can help you lose weight.科学家说,每天骑30分钟可以帮助你减肥.可知如果你每天骑自行车30分钟,你会瘦的.故选B.
64.A  细节理解题.根据第三段第一行句子"No vehicle is better than a bicycle for enjoying an autumn weekend outside the city with parents or friends."为了在周末与父母或者朋友享受城市外面的秋季没有一个交通工具比自行车更好.可知这里Vehicle是交通工具的意思,结合选项,故选A.
65.D  细节理解题.根据句子"South Korea expects a 10% increase in using bicycles by 2011.They say that could cut the cost of oil by $1.4 billion during that period."可知这一内容主要是介绍韩国的自行车的利用情况,又根据文中第六自然段的语句Many countries are encouraging more daily use of bicycles.可知许多国家都鼓励更多的使用自行车.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.Whois rowing ( row) on a river?It is Mr.White.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.假设你是九年级学生李华,最近你们班正在就"成长的烦恼"展开讨论.请你根据以下提示,写一封信给你的外国朋友Tom,告知讨论内容.
注意:词数 90 左右,开头和结尾已为你写好,但不计入总词数.
Dear Tom,
Recently our class has talked about"Growing pains"of students,and the main ways to deal with the problems as follows.
First of all,at school we can't get on well with some of our classmates.What's worse,when we can't achieve satisfying grades,we may suffer from great pressure.In addition,our parents are hard on us and we are often forbidden to chat online or play computer games at home.
Faced with such growing pains,firstly,we are supposed to have more heart to heart talks with our classmates and take part in more activities to know more about each other.Secondly,we need to relax ourselves and turn to our teachers and classmates when necessary.Finally,we should respect our parents and more communication is necessary.In that case,we are sure to understand each other better.
Luckily,the growing pains do not last.I believe they will finally change into some valuable experience for our future life.Yours sincerely
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Years ago in Scotland,the Clark family had a dream.The couple worked and saved,making(81)plans for their nine children and themselves to travel to the USA.It had taken years before they saved enough money and got (82)everything  ready for the trip.
The whole family was excited about their new life.However,seven days before they left for the USA,the youngest son was (83)bitten  by a dog.The doctor treated the boy,(84)but  because there was a possibility of rabies(狂犬病),they would be kept away from others for fourteen days.
The family's dream could not come(85)true.They would not be able to make the trip to America as they had planned.Watching the ship leave---(86)without the Clark family,the father was quite angry with both his son and God for their bad luck.
Five days later,a piece of sad news  (87)spread throughout Scotland---the strong and powerful ship,Titanic,had gone down,taking  (88)hundreds of lives with it.The Clark family was to have been on that ship,but because the son was bitten by a dog,they were left (89)behindin Scotland.
When Mr Clark heard the news,he thanked his son for saving the family.He thanked the God for (90)turning  a sad thing into a good one.
Although we may not always understand,all things happen for a reason.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.You can see nothing without your eyes.It's important for you to take care of your eyes.
★Eat lots of vegetables and fish!Carrots are really helpful in keeping your eyes healthy.Broccoli and peppers are also good for your eyes,because they have lots of vitamin C.Fish is also good for your eyes.That's because it has omega-3fatty acids. They are good for your body.
★Put cold cucumber (黄瓜) pieces on your eyes.Put them  on your closed eyes for 10minutes before going to bed at night.You can also use green tea bags.
★Try not to spend too much time looking at your computer screen,or your eyes will be
tired or feel dry.Try to blink (眨眼) every 30seconds when you're looking at your computer screen.
★Exercise your eyes,and be sure to relax.Here is a good way.Sit down,put your elbows
on your knees,close your eyes and rest them in your hands.Keep your hands covering your eyes for 10seconds.Do it several times.
61.Why are peppers good for eyes?A
A.They have lots of vitamin C.
B.They have lots of fat.
C.They are hot.
D.They are green.
62.The underlined word"They"refers to"".C
A.vegetables
B.carrots
C.omega-3fatty acids
D.eyes
63.What does the fourth piece of advice talk about?B
A.Spend much time watching TV.
B.Exercise your eyes,and be sure to relax.
C.Don't spend too much time looking at your computer screen.
D.Eat lots of vegetables and fish.
64.Which of the following is NOT true?D
A.Broccoli has lots of vitamin C and it's good for eyes.
B.Putting green tea bags on your eyes is helpful.
C.Blink every 30seconds while looking at the computer screen.
D.The computer screen makes you have poor eyesight(视力).
65.Which of the following is the best title for the article?A
A.How to take care of eyes
B.How to choose fruit and vegetables
C.How to exercise eyes
D.How to use the computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Jack,you are 12years old now.You must ________ yourself well.
-All right,Mom.(  )
A.look atB.look likeC.look after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Every student should pay attention to                    what the teacher said in class.
-I agree with you.(  )
A.followB.followsC.followedD.following

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I have too many rules at home.
-Me,too.I can't go out _______________ school nights.(  )
A.atB.onC.inD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.This novel sells very well.I ordered twocopies (copy) online before they were sold out.

查看答案和解析>>

同步练习册答案