18.Walk to school every day?That will work,but not if you like sleep in.If you like bad smells and crowding,the bus might be your best choice.But why not a bicycle?A bicycle will get you there faster than your feet and will save your money.
This is why you see more bicycles than any other kind of transportation in China,about 500million of them.That's close to one for every two people in the whole country.But if you survey your class at school,you may will find a higher rate(比率).
Bicycles became popular because they are fun for people and at the same time help develop a strong body.No vehicle is better than a bicycle for enjoying an autumn weekend outside the city with parents or friends.You can travel on small,quiet paths.You also can park your bicycle beside the path wherever you want to stop to admire the beauty.
Cycling every day helps people build their healthier hearts and stronger muscles(肌肉).Scientists say a 30-minute ride every day can help you lose weight.
Today,bicycles also are popular with city planners.They regard bicycles as a good way to reduce heavy traffic.Unlike buses,bicycles produce no exhaust(尾气) and don't burn energy.
Many countries are encouraging more daily use of bicycles.
61.What's the main subject of the passage?D
A.Pollution reduction
B.Pollution of bicycle
C.Transportations in China
D.advantages of bicycling
62.Which of the following statements is not mentioned in the passage?C
A.Bicycling makes people stronger
B.Bicycles can travel on narrow paths
C.Many bicycles are stolen every year
D.Bicycles seldom get stuck in traffic jams
63.We can learn from the story thatB
A.all Chinese students ride bicycles
B.if you ride a bicycle for 30minutes a day,you'll be thinner
C.there are no bicycles that don't burn energy
D.you can't enjoy beautiful views unless you ride a bicycle
64.Which of the following thing is a vehicle?A
A.A train
B.A chair
C.A toy car
D.A television
65.The following part is taken from the article above.Which paragraph should it follow?DSouth Koreaexpects a 10% increase in using bicycles by 2011.They say that could cut the cost of oilby1.4 billionduring that period.
A.Paragraph 1
B.Paragraph 2
C.Paragraph 5
D.Paragraph 6.
分析 短文讲了骑自行车的好处和及其重要性,即减少交通拥堵又减少污染,鼓励人们多使用自行车.
解答 答案:61.D 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其最后一段句子Unlike buses,bicycles produce no exhaust(尾气) and don't burn energy.Many countries are encouraging more daily use of bicycles. 不像公共汽车,自行车不产生尾气,不消耗能量.许多国家鼓励更多的使用自行车.可知本文主要介绍了自行车的优点,故选D.
62.C 细节理解题.根据第三段句子at the same time help develop a strong body.同时有助于使你的身体强壮,第四段句子Cycling every day helps people build their healthier hearts and stronger muscles.每天骑自行车有助于人们建立健康的心灵和强壮的肌肉.第三段句子You can travel on small,quiet paths.你可以在狭小、安静的道路旅行.倒数第二段句子They regard bicycles as a good way to reduce heavy traffic.他们认为减少交通拥挤自行车是一个很好的方法.可知没有说到每年自行车被偷.故选C.
63.B 细节理解题.根据倒数第四段句子Scientists say a 30-minute ride every day can help you lose weight.科学家说,每天骑30分钟可以帮助你减肥.可知如果你每天骑自行车30分钟,你会瘦的.故选B.
64.A 细节理解题.根据第三段第一行句子"No vehicle is better than a bicycle for enjoying an autumn weekend outside the city with parents or friends."为了在周末与父母或者朋友享受城市外面的秋季没有一个交通工具比自行车更好.可知这里Vehicle是交通工具的意思,结合选项,故选A.
65.D 细节理解题.根据句子"South Korea expects a 10% increase in using bicycles by 2011.They say that could cut the cost of oil by $1.4 billion during that period."可知这一内容主要是介绍韩国的自行车的利用情况,又根据文中第六自然段的语句Many countries are encouraging more daily use of bicycles.可知许多国家都鼓励更多的使用自行车.故选D.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.