【题目】根据短文内容回答下列问题。
Laughter yoga(大笑瑜伽)is a new way for people to take exercise. It is popular around the world these days. Laughter is a simple way to make you happier and healthier.
Dr. Madan Kataria started the first laughter club in 1995 in India. It's free for people who want to join the club. Now there are more than 6,000 laughter clubs all over the world.
“World Laughter Day” is on the first Sunday of May every year. Many people around the world come together on that day to laugh happily.
Dr. Madan Kataria said, "Laughter is good for your body. It can help people feel better. If people spend more time laughing, they will not catch a cold easily." So in order to(为了)improve(改善)their health, more and more people join the laughter clubs. In India, laughter yoga classes are popular with school students. It's a good idea for you to do laughter yoga.
【1】Did Dr. Madan Kataria started the first laughter club in China?
____________________________________________________________________
【2】When is the “World Laughter Day”?
____________________________________________________________________
【3】Why do more and more people join the laughter clubs?
____________________________________________________________________
【4】If there is a laughter club in your city, do you want to join it? Why or why not?
____________________________________________________________________
【答案】
【1】No.
【2】It is on the first Sunday of May(every year).
【3】Because people want to improve their health. And it's a good way to make them happier and healthier. (相关的内容都可以)
【4】言之有理即可。
【解析】
你有没有听说过“笑是最好的良药”这句话?笑对我们的健康是非常有好处的,因此现在大笑瑜伽变得越来越受欢迎,还有很多的大笑俱乐部。
【1】根据短文第二段 “Dr. Madan Kataria started the first laughter club in 1995 in India.”可知,Madan在1995年在印度开办了第一个大笑俱乐部,不是在中国,因此这个题目的答案是否定的。故答案为No.
【2】根据短文第三段 ““World Laughter Day” is on the first Sunday of May every year.”可知,世界大笑日在每年五月份的第一个星期日。故答案为It is on the first Sunday of May(every year).
【3】根据短文第四段 “So in order to(为了)improve(改善)their health, more and more people join the laughter clubs.”可知,为了改善健康状况,越来越多的人加入了大笑俱乐部。故答案为Because people want to improve their health. And it's a good way to make them happier and healthier.
【4】这是一个开放式的问题,题意为“如果在你的城市里有大笑俱乐部,你想参加吗?为什么?”学生们的答案合理即可。如If there is a laughter club in my city, I want to join it because it is good for my health.
这是一篇说明文,短文介绍了大笑对健康的好处,所以现在全世界有越来越多的大笑俱乐部。短文主题明确,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意回答问题。做题时,应先通读短文,了解文章大意;然后根据题目所问,锁定文章相关语句或段落作答。如第1小题,可以用题干中的人名作为关键词,这样可以迅速定位至短文第二段的相关语句,即可找到答案。再如第3小题,根据题目中more and more people join the laughter clubs可定位至最后一段。另外第一段的最后一句话 “Laughter is a simple way to make you happier and healthier.”作为答案也是合理的。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成英语句子,每空一词(含缩略形式)。
【1】你没必要这么早到。
________ ________ ________ for you ________ ________ so early.
【2】我认为玩电脑游戏是在浪费你的时间。
I think playing computer games is ________ ________ ________ ________ ________.
【3】你应该将所有的时间花在学习上。
You should ________ all your time ________ your study.
【4】你吃得越多,就会变得越胖。
________ ________ you eat, ________ ________ you’ll become.
【5】对孩子来说做家务是公平的。
________ ________ for children ________ ________ housework.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
On April 8, a ceremony will break ground on a Disneyland theme park in Shanghai, China, after 10 years of negotiations(谈判) between Disney and the government.
Disneyland Shanghai is set to open in 2016 in the Pudong district. It is the sixth Disneyland theme park around the world, in addition to Tokyo ,Hong Kong ,France as well as the Orlando in the US,
Also, Disney is involved in Mandarin language co-productions on films such as Trail of the Panda. China's box office was up 64 percent in 2010, an sample of the growing economy. And there are discussions about building a cable television company.
"The park has ambitions (夙愿)to be both really Chinese and really Disney," explained Greg Brown.The park will be 57 percent owned by Shanghai Shendi Group and 43 percent by Disney.
(1)How many Disneyland theme parks are there all around the word except the one in Shanghai?(不超过5个词)
(2)Who owns more ,Shanghai Shendi Group or Disney?(不超过5个词)
(3)How long did the negotiations last between Disney and the government of Shanghai?(不超过5个词)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给提示,完成句型转换。每空一词,含缩略词。
【1】You'd better eat much meat.(改为否定句)
You'd better _______ _______ much meat.
【2】Jack is taller than anyone in his class.(改为同义句)
Jack is _______ _______ in his class.
【3】Mr. Smith was very angry because his son lost himself in computer games.(对划线部分提问)
_______ _______ Mr. Smith very angry?
【4】电话响的时候安迪正在看电视。(完成译句)
Andy _______ _______ TV when the telephone rang.
【5】你睡前最好不要喝咖啡。(完成译句)
You had better _______ _______ coffee before bedtime.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 If you have a smartphone(智能手机),the Internet is always with you. You can use the Internet for shopping, learning and chatting with your friends and so on. But the Internet can also be a dangerous place. So, you must be careful.
Keep your personal(个人的)information. First, don' t share too much your personal information on the Internet. For example, don't send your phone number or number of a bank account (账号).Be careful what you say on the Internet. Second, you can't let everyone see your everything. Finally, be careful of new people. Don't believe them exactly (完全地). Some of them are dishonest(不诚实的). They usually use the Internet to try to get money by cheating. The Internet is a good way to meet new people, but be careful. It is important for us to control information.
It is very important for us to be honest. Don't post other people's pictures. Don't hurt others. It's also smart to keep away from fights on the Internet. Don't answer rude(无理的)messages and so on. In this way we can have a better Internet place.
【1】When you have a ______ , you can use the Internet at any time.
A.cardB.computerC.televisionD.smartphone
【2】If you want to control your information well, you shouldn't ______ .
A.share too muchB.use your smartphone often
C.believe new peopleD.close your computer often
【3】How many suggestions does the writer make to protect personal information?
A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.
【4】To make the Internet a better place, we should ______ .
A.send some picturesB.answer all messages
C.ask everyone for adviceD.be an honest person
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What were you and your father doing at 7:00 yesterday evening?
—I was doing my homework________my father was reading newspapers.
A.whenB.as soon asC.whileD.what
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】俗话说:“予人玫瑰,手留余香”。在我们的日常生活中,我们会遇到各种困难,因此,我们会需要他人的帮助;但同时,我们也要学会帮助他人。其实,帮助他人就是在帮助自己。请你结合身边的事例,以“帮助”为话题,用英语写一篇短文。
注意:①无需写标题,开头已经给出,但不计入总词数;②文中要结合你帮助别人或别人帮助你的一件事例;③文中不得透露任何个人和学校的真实信息;④词数为80左右。
As the saying goes, roses given, fragrance in hand. In our daily life, we will meet with a lot of trouble.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Write at least 60 words on the topic “My experience of learning _____”(以“我学习______的经历”为题,写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格)
从小到大,你一定有很多学习的绎历。请结合你自己的一个学习经历,谈谈你是如何学习的,从学习中又获得了什么?
The following is for reference only.(以下内容仅供参考)
work hard be interested in sth. give up make progress fail to do sth. succeed in doing sth.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Excuse me,could you please tell me if the meeting ________ on time?
—If it ________ tomorrow,we'll have to put it off.
A.will hold; snows
B.will be held; snows
C.will be held; snow
D.holds; will snow
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com