精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

When your great-grandparents (曾祖父母) were young, the world was very different. People did not have the kind of technology (技术) that we have to communicate with each other today. Things such as mobile phones and computers were not yet invented (被发明). It took longer for people to get news about each other. Today’s technology makes it easier and faster to stay close to people.

Long ago, people wrote letters to keep in touch. From 1860 to 1861, letters were carried by horses. The horse riders were paid to carry letters across the country. Then trains began to carry letters from city to city. By the early 1902, planes were a faster way to carry letters across the country and around the world.

As time goes by, new inventions have made it easy to contact (联系) friends and family in seconds!

People began to use telephones in the late 1800s. Modern phones can carry many things. Mobile phones can be carried with us wherever we travel. Some phones can even let you take pictures. These images can be sent to other mobile phones.

Computers have made some of the biggest changes in communication. The Internet sends e-mail messages around the world in seconds!

Although new technology helps us stay in touch with each other, many people still enjoy sending and receiving letters. With so many ways to communicate, it’s easy to find your favorite way to stay in touch.

1.When you great-grandparents were young, ________________.

A. the world was the same B. people didn’t communicate

C. it was slower to communicate D. mobile phones were invented

2.From the passage, we know that _________ carried letters the fastest.

A. horses B. buses C. trains D. planes

3.When did people begin to use telephones?

A. In the early 1900s. B. In the 18th century.

C. In the 21st century. D. in the late 1800s.

4.What does the underlines word “images” mean?

A. Pictures. B. Messages. C. Telephones. D. Letters.

5.Which is the best title of the passage?

A. The best way to communicate. B. How we keep in touch.

C. Please communicate. D. No letters any more.

1.C 2.D 3.D 4.A 5.B 【解析】文章讲述了随着科技的发展人们的联系方式发生了改变,过去人们通过写信保持联系,现在通过手机或网络保持联系。 1.根据When your great-grandparents (曾祖父母) were young, the world was very different和It took longer for peopl...
练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:牛津译林版2018届9BU1-2 限时训练 题型:阅读单选

Do you think telling lies, whether a little or a lot, isn’t that big of a deal? Well, that depends on the situation. If someone asks, “Does this dress make me look fat?” we might all lie somewhat. We might say, “Of course not. You look great.” Lying to spare someone’s feelings is one thing. Lying to destroy someone’s character or fame is another.

“What’s really terrible is that you can’t undo a big lie,” says a minister we’ll call Morgan. “I promise if you go house to house to say, ‘I feel terrible I wrongly accused my neighbor of stealing,’ the lie will spread like a fire fueled by gasoline. You can’t call back a lie very easily.”

Morgan goes on to say that lies have hurt people more than guns.

“We have a grandfather in our church whose former son-in-law told people the man treated his own children cruelly,” Morgan says. “To this day, we don’t know whether it is true or not. I would tend to doubt it, but I can’t take a chance, especially if he is working with young people in our church.”

Disarming someone who lies is tough. It’s like disarming someone who’s prepared to fire. That’s why our society is full of people who are forced to cover up the lies of other people.

“I worked with a man who was stealing money from our employer,” says a man we’ll call Fred. “He was so good at lying and doctoring the books (做假账) that it would have taken an FBI agent to stop him. I worried, ‘If I turned him in, and he got out of the trouble, my career at our company would come to an end.’”

Fred says he came up with a plan to drop hints (暗示) to the company owner. “I found printed materials on monitoring possibly dishonest employees. I started mailing them to the company owner without leaving my name. Then one day, over lunch, I told my boss he should have the books checked carefully. He got the hint.”

Fred told us that when the books were checked, the dishonest co-worker tried to blame him for the errors. However, Fred told the company owner he had been dropping hints for some time. The boss got the picture. Fred kept his job. The dishonest guy was fired.

Figuring out how to make a liar public takes work. It can be done, but you might have to move at the pace of a turtle. The slower you move, the more control you will have. You have to give others time to take in the truth.

1.The underlined phrase “spare someone’s feelings” in Paragraph 1 can be replaced by .

A. destroy someone’s feelings B. avoid hurting someone

C. put someone in a bad mood D. express someone’s ideas

2.Which of the following can be used to conclude Paragraph 2?

A. It’s no use crying over spilt milk. B. Every man has his faults.

C. There is no smoke without fire. D. Pride goes before a fall.

3.How does the author develop this passage?

A. By listing numbers. B. By making comparisons.

C. By giving examples. D. By following order of time.

4.What can we know from the passage?

A. It was true that the grandfather treated his own children cruelly.

B. It is not difficult to persuade a dishonest man into telling the truth.

C. Fred’s boss believed the dishonest employee’s words and fired Fred.

D. To make a liar public, we should figure out effective ways in advance.

1.B 2.A 3.C 4.D 【解析】本文主要谈论说谎的危害和如何让说谎者现出原形。你认为说谎,不管是一点点还是很多,都不是什么大不了的事吗?那要看情况而定。撒谎以避免伤害别人的感情是一回事。说谎诋毁某人的品格或名声是另一回事。举了摩根的邻居的前女婿说虐待孩子,说明消除对撒谎人的敌意很难,说谎比抢更伤人。又举了弗莱德和他的一个不诚实的同事例子,弗莱德巧妙的方法,暗示老板他...

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:陕西省西安市2016-2017学年七年级上学期第一次月考英语试卷 题型:单选题

Yao Ming is ________ NBA player.

A. a B. an C. / D. the

B 【解析】句意:姚明是一个NBA的运动员。不定冠词a/an一个,a用于辅音音素开头的单词或字母前,an用于元音开头的单词或字母前;定冠词the这个,那个,通常用于特指;故选B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版8b 第一单元测试卷(有答案) 题型:单选题

—What do you hope?

—I hope they________ to my party this Saturday.

A. to come B. coming C. can come D. must come

C 【解析】句意:——你希望什么?——我希望这个周六他们能来参加我的聚会。希望某人做某事,hope后面接从句,所以排除A/B; can come 能来; must come必须来;故选C

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版8b 第一单元测试卷(有答案) 题型:单选题

(题文)Our math teacher ________in our school for 20 years and he ________here when he was 23 years old.

A. has taught; has come B. taught; comes

C. taught; came D. has taught; came

D 【解析】句意:我们的数学老师在我们学校教了20年。他在25岁时来到这里。第一句指到现在已经20年,因此用完成时;第二句有确切的过去的时间状语,因此用一般过去时。故选C。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版8B Unit 2 单元检测 题型:单选题

- ______ Tom with his sister _________ the Leaning Tower of Pisa? - Yes, only once.

A. Have; been in B. Has; been to C. Has; gone to D. Have; been to

B 【解析】句意:——汤姆和他妹妹去过比萨斜塔吗?——是的,仅仅一次。主语Tom单三,所以用has;has been to去过某地,has gone to去某地了,根据 only once.可知是去过;故选B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版8B Unit 2 单元检测 题型:单选题

_________ great fun it is! And ______ good time I’m having!

A. What a ; what B. What; what a C. How a; how D. How; how a

B 【解析】句意:它是多大的乐趣啊!我玩的多高兴啊!这是感叹句的结构,how+形容词+主语+谓语+---!What+(a/an)+形容词+名词+主语+谓语+---! fun 有趣的人或事,乐趣,不可数名词;have a good time玩得高兴;故选B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版8B Unit 1 单元检测 题型:单选题

A lot of fish in the river because there lots of pollution.

A. has died; is B. have died; is C. has died; are D. have died; are

B 【解析】句意:因为大量的污染,河里许多鱼死亡了。因主句的主语A lot of fish 在这里是复数,单复数同形,所以用have;从句的主语 pollution不可数名词,所以用is;故选B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:牛津译林版八下Unit3Comic strip-Reading2测试卷(含答案) 题型:单选题

Can you show me ____ to start the computer?

A. what B. where C. how D. which

C 【解析】 试题分析:句意:你能展示给我怎样启动电脑吗?此题考查特殊疑问词,A.什么;B.在哪;C.怎样;D.哪个。根据句意,应选C。

查看答案和解析>>

同步练习册答案