精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.These amazing animals prove that love lives on four legs.
A little girl's lifeline
Three-year-old Alida Knobloch and her 27kg golden dog,Mr Gibbs,are almost together all the time.There is a special love between them.Alida,who suffered from serious lung disease when she was 10months old,is unable to breathe her own for about 45minutes.So Mr Gibbs has been with her everywhere,carrying 4.5kg of oxygen tanks(氧气罐)for her.
A pig that calms (使平静) kids
When Lois Brady,a famous doctor in America,visits special-needs students in San Francisco schools,she often brings along Buttercup,a black pig from Vietnam.The pig is very calm and friendly and has been trained to offer comfort (安慰) to patients as well.
A Lion's big heart
With paws (爪子)the size of dinner plate,bright black eyes and a golden mane (鬃) Jupiter,a 13-year-old 250kg lion,was brought to the rescue (援救) center by Anna.In the past two years,Anna has developed a very close relationship with Jupiter.

41.The best title to explain the main idea of the text is"A".
A.Hero pets          
B.Small pets        
C.Kids'friends        
D.Special visits
42.Which of the following do you think is the right match (匹配)?B
A.Alida→a dog            
B.Buttercup→a pig
C.Lois→a sick girl          
D.Jupiter→a doctor
43.How long has Mr.Gibbs been with Alida?D
A.For about 45minutes                  
B.For about 10months.
C.For over 3years.D.For over 2years.
44.In which of the following pictures can you find Anna?B

45.How many pets are mentioned in the text?C
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.

分析 【文章大意】这篇文章描述了三个小故事.第一个:三岁小女孩和她27公斤的黄金狗,吉布斯先生.几乎所有的时间都在一起,在他们之间有一种特殊的爱.她十个月大的时候患有严重的肺病,自己无法呼吸.吉布斯先生就跟着她无处不在,携带4.5公斤的氧气瓶.第二个:是一头很友好的猪可以很好地安抚病人的故事.第三个:一头13岁的狮子叫做木星,它250公斤,被安娜带到了救援中心.在过去的两年里,安娜与木星已经有了一种非常亲密的关系.

解答 41  A 标题归纳题.根据文章可知,这篇文章主要讲述的是动物与人类是朋友的故事,而且这三则故事中的动物都与人类有一种亲密的关系,由此可以被称之为是英雄.故选A.
42  B 细节理解题.根据文章:she often brings along Buttercup,a black pig from Vietnam.可知这只猪叫做Buttercup.所以只有B选项搭配正确.故选B.
43  D 推理判断题.根据文章:Three-year-old Alida Knobloch and her 27kg golden dog,Mr Gibbs,are almost together all the time.There is a special love between them.Alida,who suffered from serious lung disease when she was 10months old,可知小女孩三岁大,但是在她大约十个月大的时候,他们就在一起了,所以他们在一起的时间超过了两年.故选D.
44  B 细节理解题.根据文章:With paws (爪子)the size of dinner plate,bright black eyes and a golden mane (鬃) Jupiter,a 13-year-old 250kg lion,was brought to the rescue (援救) center by Anna.可知安娜跟这只狮子是好朋友,所以可从图片看出应该是第二幅,故选B.
45  C 细节理解题.这篇文章描述了三个小故事分别提到了狗、猪、狮子三种动物.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.In China,the family members always gettogether(在一起) on Mid-Autumn Festival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.I fell in love with Yosemite National Park the first time I saw it,when I was 13.My parents took us there for (16)D.On the way out,I asked them to wait(17)C I ran up to E1Capitan,a huge rock of 3,300feet straight up.I touched that giant rock and knew I wanted to climb it.That has been my life's love ever since-(18)D the rocks and mountains of Yosemite.
About 15years ago,I started seeing a lot of (19)C,like plastic bags and empty boxes,around the area.I don't understand why travelers started respecting the place
(20)B and treated such a beautiful home-like place this way.
I tried picking up rubbish myself,but the job was too (21)A.I would spend an hour or two on the job,but sadly found the area in a mess all over again weeks later.Finally,I got so tired of it that I decided to change something.
As a rock-climbing guide,I knew (22)D about organizing any other big event.But in 2014,together with some climbers,I set a (23)A for a cleanup.On that day,more than 300people showed up.Over three days we collected about 6,000pounds of rubbish.It was amazing how much we could complete.I couldn't believe the(24)B
we made-the park looked clean!
I often hear people complain about their environment.If you are one of them,I would say the only way to change things is by (25)A instead of complaining.We need to teach by example.
16.A.eatingB.swimmingC.shoppingD.camping
17.A.unlessB.sinceC.whenD.though
18.A.imaginingB.paintingC.describingD.climbing
19.A.materialB.resourcesC.wasteD.goods
20.A.moreB.lessC.mostD.best
21.A.hardB.easyC.interestingD.dangerous
22.A.somethingB.anythingC.everythingD.nothing
23.A.dateB.reportC.sceneD.standard
24.A.mistakeB.differenceC.inventionD.discussion
25.A.doingB.thinkingC.speakingD.watching

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.请将答案填写在短文后面的横线上.
Watch out for dangers at school
School is where we learn,make friends and grow up.But accidents happean daily in schools across the world.We hear reports of students falling from the building while cleaning the windows.Other students were hit by footballs at the playground.On December 7,2009,a had accident(62)happened(happen)at a middle school in the of Xiangxiang,Hunan province.Some students fell down on the stairs and were stepped on by others,with sad results.What should we do to be safe at school?The students should (63)be taught(teach)safety tips at school inorder to protect themselves and others when accidents happen.The following are about the dangers at school  and safety tips for you.
How to prevent a stampede
◆After class or school,don't rush out at the time.(64)Wait(wait)until there are fewer people trying to leave.
◆When you walk with a crowd of people,stay alert and watch your steps.
◆When there (65)is pushing(push)and squeezing,stand still and try to hold on to something.Or staying a corner until the crowed (66)leave(leave).
◆Learn to one side,curl up your body and bend your legs (67)to protect(protect)your organs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.为了使同学们更加健康快乐地成长,学校决定向同学们征求建议.假如你是王涛,用英语向校长写一篇80个词左右的建议信.注意:文中应包含所有要点,并适当发挥;不能出现真实的校名和姓名.开头和结尾已给出,不计入总词数.
Dear Headmaster,
I'm very  glad to write a letter to you.These days we are talking about how to have a better school life.Here are some of my suggestions.First,I hope our school will_______
Hope my suggestions will be helpful.Thanks for reading my letter!
Yours sincerely,
Wang Tao.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.根据中文和英文提示,写一段意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信.信的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的回信内.所给的英文提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.
假如你叫李华,最近你的美国笔友Tony要来北京体验中国传统文化,请根据他的问题回复邮件,为他设计北京一日游活动,帮助他体验中国传统文化.请描述你们打算去的地方、具体的活动安排、以及这样安排的理由.
提示词语:traditional Chinese culture,tea house,Peking Opera,paper cutting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14."城乡清洁工程,""花样南宁","花样横县",活动开展得热火朝天,我们也积极参与了这个活动,因为有我们大家的参与,我们横县变得更漂亮,更干净了.通过这些活动,你很受启发,也认识到保护环境的重要性.请你写一篇短文,谈谈在日常生活中如何让你的学校变得更干净,更美丽.(文中不能出现真实姓名、校名)
How to keep our school beautiful.As a student you mustn't throw rubbish about.And when you see some rubbish on the floor,you must help to pick it up,then throw it into the dustbin.It's your duty to keep our school clean.You can't break any branches or flowers.If you're free,you can plant some trees for our school.Also,you must clean your classroom every day,for example,you can clean the blackboard,sweep the floor and wipe the windows and so on.If everybody obeys the school's rules,and contributes to protecting our environment,our school will become much more beautiful..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.
Charles,15,the U.S.:
I have been a member of the Table Tennis Club for some time.Playing table tennis can help me to relax after a busy day of school work.I often win the school table tennis competition with my best friend.I enjoy the feeling of winning and relaxation.
Tom,15,the U.K.:
I'm interested in the Chinese martial arts (武术),so I joined the Tai Chi Club.In the club,our teacher teaches us the history of tai chi and how to do tai chi.I like the way of moving my arms and legs slowly and easily.It can also improve my health.
Xu Lifei,14,China:
Reading and writing are my favorite things to do,so I chose the Reading Club.I have learned a lot from what I read and from our discussions among the club members after reading.I've also found myself able to read faster and understand better.And my writing is getting better,according to my language teacher.
Amy,13,Canada:
I joined the school's Chess Club because I really like playing the game.Our club holds meetings once a week.We play chess against club members and talk about the famous chess players in the world and their classic matches.Our club is always full of fun and intelligence (智慧).
47.Who often plays table tennis?C
A.Tom.
B.Amy.
C.Charles.
D.Xu Lifei.
48.Where is Amy from?D
A.The U.S.
B.The U.K.
C.China.
D.Canada.
49.What is Xu Lifei's big interest?B
A.Playing table tennis.
B.Reading and writing.
C.Playing chess.
D.Practicing tai chi.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I ride my bike to school.(改为同义句)
I go to schoolby bike.

查看答案和解析>>

同步练习册答案