精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

This Family Keeps Their Community Warm by Cutting Firewood for Those in Need

Washington is home to lots of trees—it is the Evergreen State, after all—— and it has lots of fireplaces and wood-burning heaters too. But what if you lived there and couldn’t cut wood or couldn’t afford to pay someone to do it? Luckily, Shane McDaniel and his twin sons, Harrison and Henry McDaniel, are happy to help. The three men cut truckloads of wood—then give it to those m need.

The idea actually started as a father-son relationship project, Shane told msn.com. “I cut wood with my dad. He just loved doing it, " said Shane. He wanted to pass along that feeling, so he and the twins spent the summer cutting. The result was a great wall of wood piled up (堆积)around their house. To buy that much it would cost about $10,000.

It was too much for the McDaniels to use themselves, and when the weather turned cold that November, Shane started thinking of others. He posted online: "IF YOU ARE IN NEED OF FIREWOOD AND CANNOT AFFORD IT, PLEASE PM [personal message] ME! ... If you know someone who BURNS WOOD, please help me and my boys make sure NO ONE GOES COLD IN OUR NEIGHBORHOOD, The response(反应)was immediate. One man offered to donate (捐赠)a wood-burning stove. Others raced over to Shane's house with more wood. One woman, noticing the photo of the McDaniels, started to feel warm in other ways: "I don't need the wood. But I am truly happy for what you have done! ”

Single mom Katelyn Ticer, 29, and her four-year-old daughter depended on a wood-burning stove as their only way of heat, so it was so good to receive a truckload of firewood from the McDaniels. "To get that much wood brought me to tears/' she told msn.com. “ So much stress and worry is off my shoulders. I couldn't be more thankful.

Shane is ready to help more people. “Giving is the reward”, he said. "It has nothing to do with how well it’s received; it's about how much it’s needed.”

1What did Shane and his sons do to help their neighbors?

A.They gave firewood to those in need.B.They bought wood-burning stoves.

C.They raised about 10,000 dollars.D.They paid someone to cut wood.

2What happened after Shane posted messages online?

A.His family received lots of presents.B.Some people quickly offered to help.

C.Lots of wood piled up around their house,D.The weather suddenly turned freezing cold.

3What did Shane think of what he had done to help others?

A.Being needed drives us to give.B.Love is not giving but receiving.

C.Helping others is just helping ourselves.D.Its better to help people fish than to give them fish.

【答案】

1A

2B

3A

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了主人公带领家人给有需要的人无偿提供木柴的故事,表达了付出就是回报的奉献精神。

1细节理解题。根据上文The three men cut truckloads of wood——then give it to those m need. 这三个人把一卡车的木头,然后捐给那些需要的人。故选A

2细节理解题。根据上文The response (反应)was immediate. One man offered to donate (捐赠)a wood-burning stove. Others raced over to Shane's house with more wood.反应很快。有一个人捐赠了一个烧木头的炉子。另一些人带更多的木头跑到了谢恩家。可知有些人很快主动提出帮忙。故选B

3推理判断题。根据上文Giving is the reward, he said. It has nothing to do with how well it’s received; it's about how much it’s needed.” 给予是回报,他说。这与它的受欢迎程度无关,而是它被需要多少。可知Shane认为被需要驱使我们付出。故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

A. including B. affected C. operates D. accurate E. tested

Australia is home to crocodiles. Thanks to world-first drones(无人机), people are safer from crocodile attack.

The high-tech drones were 1 near Queensland, along creeks, riverbeds, and beaches. They are trying to find out animals as they went.

There were five attacks in Queensland’s touristic north between 2017 and 2018, 2 two deadly attacks, and unusual sightings more than 40 kilometers inland.

The technology solution came from using newly developed shark-spotting drones to find out another kind of animals. As the pilot 3 the drone, the video is monitored and a warning message is sent back to the pilot when it picks up on something dangerous below.

Designers say the finding is 93 percent 4, while human’s eye is around 16 to 19 percent correct.

“A lot of time above crocodiles, a lot of images fed into the program as it’s a learning program, which means it then gets better at spotting,” the designer said.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—________ your mom at home today?

—Yes,but she ________yesterday.

A. Was;wasn't B. Is;isn't C. Was;isn't D. Is;wasn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Is there _______ juice in the glass?—Yes, there is_______.

A. some; any B. any; some C. some; some D. any; any

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---Welcome to our school!

--- ____________!

A. OK B. It’s good C. You’re welcome D. Thank you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---What’s this?

--- It’s _____ pen.

A. a B. an C. the D. /

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Where     Tina go on vacation last summer?

— She     to Hainan.

A. did; went B. does; went C. did; go D. do; go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Maker Moment

Last year, Izzy Goldstein, 12, learned in science class that we can reduce air pollution by using natural energy sources, such as wind and solar power, instead of gasoline. This made her wonder what she and her schoolmates could do to help the environment. "Maybe if my school got a bike rack(架子),more kids would bike to school instead of depending on cars," Izzy told TIME for KidsRather than ask their school to buy a rack, Izzy and her friends decided to make a bike rack by themselves.

They came up with a design. They calculated how much wood they might need. They measured howlong the boards should be. They used power tools to cut them and put them together safely. And they didall this in their school's makerspace.

Makerspaces are workspaces where kids can learn to create objects using technology, engineering,art and design. These spaces often feature a mix of high-tech machines, such as 3D printers and robotickits(工具箱),and simple materials like clay and cardboard.

Izzy goes to the Harley School in New York. It is one of a growing number of schools across theUnited States with makerspaces. Makerspaces are largely inspired by Maker Faires(创客盛会),whichare events that give people a chance to share their creative projects. Each year, about 250,000 peopleattend the Maker Faires in San Mateo, California, and Queens, New York. Maker Faires have alsospread to countries around the world, including Egypt, France and Thailand.

Schools are introducing makerspaces to the curriculum(课程)because makerspaces give kids away to have ideas and build something from those ideas. Kima Enerson is a makerspace teacher atthe Harley School. But she says kids can become extraordinary makers in an ordinary classroom, too.In Harley's Lower School (pre-kindergarten to Grade 4), students learn about the basics of computersoftware. By third grade, they study coding and how electricity works. In sixth grade, they learn to safelyuse tools such as drills and saws. When students get to high school, Enerson shows them how to applytheir skills to solve global problems. "Throughout the process of designing, students are learning tocreate something to better the world," she says

1What did Izzy and her friends decide to make by themselves?

2What are makerspaces?

3How many people attend the Maker Faires in San Mateo and Queens each year?

4Why are schools introducing makerspaces to the curriculum?

5What can high school students learn in Enerson's class?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 In the office , there is a television.

A. teacher B. teachers’

C. Teacher’s D. teachers’s

查看答案和解析>>

同步练习册答案