14.Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案)
Gary and Gavin were twin brothers who worked in a department store owned by their father.After their father had passed away,they took over the store.Everything went well until the day a twenty-dollar bill disappeared.Gary had left the bill on the cash register.But when he returned,the money was gone.
Gary then asked his brother Gavin,"Did you see that twenty-dollar bill on the cash register?"Gavin said that he had not.But Gary did not let it go and kept questioning."Twenty-dollar bills can't get up and walk away by themselves!Surely you must have seen it."There was accusation in Gary's voice.Tempers began to rise and anger grew."I said I didn't see it!"Gavin raised his voice.
The quarrel divided the young men and they could no longer work together.Later,a wall was built in the center of the store.For twenty years,they never said a word to each other.
One day,a strange man came to the store.He walked in and asked Gary,"How long have you been here?"Gary replied that he'd been there all his life."Then you are the person I'm looking for,since I must tell you the truth,"the customer said emotionally."Twenty years ago,I was totally broke and hungry.I entered this store from the back door and saw a twenty-dollar bill on the cash register.And I took it.All these years I hadn't been able to forget that.I had to come back and ask for your forgiveness(宽恕)."
The stranger felt very surprised when seeing tears come to the eyes of the middle-aged man in front of him."Would you please go next door and tell the same story to the man in the store?"Gary asked.Then something surprised the stranger even more---after hearing his story,the two middle-aged men hugged each other and cried together in the front of the wall of the store.
After twenty years,the wall of anger that set them apart finally came down.
69.After the twin's father died,the department store was managed byC.
A) Gary
B) Gavin
C) the twins
D) a stranger
70.Gary thoughtB took the twenty-dollar bill on the cash register.
A) his neighbour
B) Gavin
C) a stranger
D) nobody
71.What happened to the twin brothers after they quarreled with each other?
A) They still did business together.
B) They still loved each other.
C) They didn't work together any longer.
D) They were as good brothers as before.
72.The underlined word"broke"probably meansA.
A) 没钱的
B) 破旧的
C) 破碎的
D) 冲突的
73.The stranger came back to the store because he wanted toD.
A) buy something from the store
B) borrow some money
C) return the money
D) say sorry and ask to be excused
74.The writer wanted to tell us at the end of the story thatD.
A) the wall in the center of the store fell down by itself.
B) the stranger pulled down the wall in the center of the store.
C) the twin brothers pulled down the wall in the center of the store.
D) the twin brothers didn't hate each other any longer.
分析 盖瑞和加文是孪生兄弟,在他们的爸爸的商店上班.他们的父亲去世后,他们接手了商店.一切都很好直到有一天一张20美元的钞票不见了.盖瑞将钱落在收银机里.但是当他回来,钱不见了.
盖瑞问他的弟弟加文:"你看见收银机里面的20美元了吗?"加文说没有看见.但是盖瑞一直问:"20美元不能自己跑走了.你肯定看见了."盖瑞带着指责的语气.越来越生气,加文抬高声音说:"我说我没看见."
这次争吵让两兄弟分开了不在一起工作了.之后,在商店的中间加了一道墙.20年,他们从没说过一次话.
一天,一个陌生人来到商店.他走进来问盖瑞:"你在这多久了"盖瑞说他一生都在这.顾客冲动地说:"你就是我要找的人,我肯定会和你说事实的真相.二十年前,我确实没钱了又很饿,我从后面进了这家商店,看见收银机有20美元,我拿了.这些年我不能忘记这个.我必须回来请求你的宽恕."
陌生人看到面前的中年男人眼里满是泪水的时候感到惊讶."你能去隔壁将这个故事告诉那边商店的男人吗?"盖瑞问.之后让陌生人更惊奇的是---听了他的故事后,两个中年男人在墙前面抱着痛哭.
经过20年,那让他们分开的墙最终推倒了.
解答 69.答案:C.细节理解题.根据短文第一段After their father had passed away,they took over the store可知在父亲去世后他们共同掌管这个百货商店,故选C.
70.答案:B.推理判断题.根据第二段加利的话Twenty-dollar bills can't get up and walk away by themselves!Surely you must have seen it可以推断他认为是加文拿了那二十美元.故选B.
71.答案:C.细节理解题.根据第三段The quarrel divided the young men and they could no longer work together可知他们不在一起上班了,故选C.
72.答案:A.词义猜测题.根据第四段Twenty years ago,I was totally broke and hungry.I entered this store from the back door and saw a twenty-dollar bill on the cash register.And I took it可知那个陌生人在二十年前确实没有钱了,又非常饿,就从商店的后门进入,把钱拿走了.故可知broke表示没钱了,故选A.
73.答案:D.细节理解题.根据第四段All these years I hadn't been able to forget that.I had to come back and ask for your forgiveness(宽恕)."可知陌生人希望得到宽恕即原谅,故选D.
74.答案:D.推理判断题.根据短文最后after hearing his story,the two middle-aged men hugged each other and cried together in the front of the wall of the store.可知两个兄弟彼此不再记恨对方,故选D.
点评 做阅读理解题一定要学会通过快速阅读,从整体上理解短文的大意及中心思想,领会出题人的意图.切忌人为地将短文搞得支离破碎,逐词逐句地去感知材料,看一句或几句做一个题目,这样会影响答题的正确率.但是对于一些长句和难句要作语法分析,以便掌握短文的大意和每个句子的确切含义.短文的开头和结尾往往是全文内容的概括,对理解、推理都会有很大的帮助.