精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.-Shakespeare(莎士比亚)is a great writer    is considered as a genius(天才).
-I think so.Many people around the world admire him very much.(  )
A.whenB.whoC.which

分析 --莎士比亚是一名被认为是天才的伟大的作家.
--我也这样认为.世界上很多人都欣赏他.

解答 答案:B;
首先分析句子结构,本句中的"_______  is considered as a genius(天才)."在复合句中作定语从句,由于先行词 writer为下文定语从句的逻辑主语,且指人,所以引导定语从句的关系代词用that或者who,故选B.

点评 本题考查定语从句的关系代词.首先要掌握几个关系代词引导定语从句的用法,然后结合具体的语句中的先行词,以及在定语从句作的成分,就可以做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.根据短文内容和首字母提示,把文中所缺词语补充出来,使短文完整、正确、通顺.(没空限填一词,并将该单词的完整形式填写在答题卡内相应编号后的横线上)
Boys and girls,
May I have your attention,please?I have some important information for everyone.
As we know you may be very tired after the exam.(81)Sothere will be a visit tomorrow.We will spend the day in the West Park,a wonderful place to have a good(82)rest.The park is about six kilmeters away(83)fromthe school.We'll see some beautiful houses and lakes.There are also many trees and flowers there.We can climb the mountains in the morning.After lunch we can go fishing by the lake or do(84)otherthings you like.
We will leave at 8:30 in the morning on foot and return at 5 o'clock in the afternoon by bus.I (85)suggestthat everyone should bring a sunhat as the weather will be very hot.And also don't forget to put on your sports shoes.
That's all.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.What aboutpracticing(practice)swimming this summer vacation?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Once upon a time,there was a forest where all the animals lived happily together.One day a family went to spend the day in the countryside,and one little boy left his socks there.Soon after the family left,a goose came by and found the socks.(71)BThey fit so well,and he liked them so much that he wouldn't take them off.He spent his days walking through the forest in the socks.
(72)EAnd some of them were a bit envious(嫉妒的)that he was getting so much attention.Before long,in that forest,there began appearing monkeys in shirts,a rabbit with a hat on,and even a little pig who wore a pair of glasses!
Doctor Bear shook his head,telling people,"(73)AAnimals don't wear clothes,and we don't need them."But the rabbit didn't listen to him.(74)COne day,the rabbit tried to fit into his hole without first taking his hat off.He was stuck in that hole all day.Those who listened to the Doctor's advice didn't have any accidents.
(75)DWearing them had been very silly,They had only done it to make others envious of them,and to get attention.

把A-E五个选项填入文中空缺处,使短文内容完整、正确.
A.This can't be good.
B.The goose decided to try them on.
C.He said Doctor Bear was just old-fashioned.
D.The animals realized that they didn't need clothes at all.
E.All the animals talked about the goose's new look.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Mrs.Jones was over eighty,but she still drove her old car like a young woman.She loved driving very fast,and she said that she had never been punished for a driving offence(违章).
Then one day,she nearly lost her record.A police car followed her,and the policeman in it saw her pass a red light without stopping.
When Mrs.Jones came before the policeman,he looked at her seriously and said that she was too old to drive a car,and that her eyes had probably become weak with old age,so she had not stopped at the red light.
After the policeman finished his words.Mrs.Jones,without saying a word,opened the big handbag she was carrying and took out her sawing (针线活).She chose a needle(针)with a very small eye,and threaded(穿线)it at her first try.
When she had successfully done this,she took the thread out of the needle again and handed tooth the needle and the thread to the policeman,saying."Now it is your turn.You drive a car and you must see clearly."
The policeman took the needle and tried to thread it.After trying for six times,he still didn't succeed,so Mrs.Jones wasn't punished.Her record remained unbroken.

请根据短文内容,判断下列句子正误,正确为"T",错误为"F",并在答题卡上把"T"或者"F"涂黑.
51.According to the passage.Mrs.Jones was only sixty years old.F
52.The policeman saw Mrs.Jones pass a red light without stopping.T
53.The policeman said that Mrs.Jones was too old to drive a car.T
54.Mrs.Jones chose a needle with a big eye and threaded it at her first try.F
55.The policeman tried for six times and succeeded at last.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Jim sits behind me,so I sit           him.(  )
A.at the end ofB.in front of
C.in the middle of   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.He has failed       times,but he won't give up a        chance.(  )
A.third,fourB.three,fourthC.third,fourth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.They don't need any help.They think they can do it by themselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.There are so many tourists in the West Lake.

查看答案和解析>>

同步练习册答案