精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.The first time I ever really noticed a disabled person,I was studying in the third grade.I saw some disabled people before,but I never really knew or cared about what those persons go through(经历).
When a new student arrived in my third grade class,I thought it would just be a common student,but this student was different.His name was Derek and he had autism(孤独症).He sometimes had random outbursts (随意的发作)during class and we would stand there,doing nothing because we didn't know why he was doing that.When he sat down at desk,we would try to get away from him.After class,we would play jokes on each other,imitating(模仿)Derek,and laughing about it.
Then one day,Derek's mom came to our class and talked with us.She told us that Derek wasn't just having random outbursts-he was trying to communicate.Then she chose a volunteer and filled that person's mouth with soft sweets.When we found the volunteer had great trouble in trying to speak,the mother explained that was what Derek was going through every day.We all understood her meaning.
After this talk,no one tried to make fun of Derek or run away from him.We accepted his outbursts in class and he became one of our friends.Having a class with Derek has taught me to have an open mind to those who are different from us.My experience in having an autistic classmate has provided me with a good lesson.
Now whenever I meet a family with a child who's behaving differently.I always remember what I have learned in my third grade class and go up to him or her.

41.What did the author think of the boy before the mother's talk?D
A.friendly 
B.Humorous 
C.Generous.
D.Strange
42.Which order is right according to the passage?B
①We got away from him
②We got on well with Derek.
③Derek arrived in my class
④Derek's mom talked to us.
A.③①②④
B.③①④②
C.①③②④
D.①④③②
43.According to Derek's mother,DerekB.
A.was too shy to be with others
B.had problems in expressing himself
C.was good at communicating with others
D.didn't like the way others treated him.
44.After Derek's mom's talk,we did the following EXCEPT thatC.
A.we became friends 
B.we played together
C.we played jokes on him
D.we communicated with him
45.Which is the best title for the passage?A
A.Living with an open mind
B.Believing in yourself
C.Behaving in different ways
D.Making friends with the disabled.

分析 我第一次真正注意到有缺陷的人,是我在三年级学习时.我以前看到过一些有缺陷的人,但我从来没有真正了解或关心那些人的经历.一个新的学生来到了三年级,我认为这只是一个普通的学生,但这个学生是不同的.他的名字叫德里克,他有自闭症.他有时在课堂上随意发作,我们会站在那里,什么都不做,因为我们不知道他为什么那样子.当他坐在桌前,我们会尽量远离他.下课后,我们会彼此开玩笑,模仿德里克.有一天,德里克的妈妈来到我们班,和我们说话.她告诉我们,德里克不只是随意发作,他在试图沟通.然后她选择了一个志愿者,把软糖放在他的嘴里.我们发现志愿者讲话有很大的困难,妈妈说这是德里克每天都要经历的,我们都明白了她的意思.在这次谈话后,没有人试图嘲笑或逃避德里克.我们接受了他在课堂的发作,他成了我们的朋友.和德里克一班教会了我要对那些不同于我们的人有一个开放的心态.我的自闭症同学的经历给了我一个很好的教训.现在每当我遇到一个不同于常人的孩子,我总是记得我在三年级的课上学到的东西,接纳他或她.

解答 41.答案D 细节理解题 由文中 He sometimes had random outbursts (随意的发作)during class and we would stand there,doing nothing because we didn't know why he was doing that.When he sat down at desk,we would try to get away from him可知 他有时在课堂上随意发作,我们会站在那里,什么都不做,因为我们不知道他为什么那样子.当他坐在桌前,我们会尽量远离他,可见大家觉得他很奇怪,故选D
42.答案B 排序题 由文中 When a new student arrived in my third grade class,I thought it would just be a common student,but this student was different 一个新的学生来到了三年级,我认为这只是一个普通的学生,但这个学生是不同的. When he sat down at desk,we would try to get away from him 当他坐在桌前,我们会尽量远离他. Then one day,Derek's mom came to our class and talked with us 有一天,德里克的妈妈来到我们班,和我们说话. We accepted his outbursts in class and he became one of our friends 可知 我们接受了他在课堂的发作,他成了我们的朋友,由先后顺序可以看出,故选B
43.答案B 细节理解题 由文中 When we found the volunteer had great trouble in trying to speak,the mother explained that was what Derek was going through every day可知 我们发现志愿者讲话的话有很大的困难,妈妈说这是德里克每天都要经历的,可知德里克在表达上有问题.故选B
44.答案C 理解判断题 由文中 After this talk,no one tried to make fun of Derek or run away from him.We accepted his outbursts in class and he became one of our friends 可知 在这次谈话后,没有人试图嘲笑或逃避德里克.我们接受了他在课堂的发作,他成了我们的朋友,故选C
45.答案A 文章理解题 由文中 Having a class with Derek has taught me to have an open mind to those who are different from us.My experience in having an autistic classmate has provided me with a good lesson 可知 和德里克一班教会了我要对那些不同于我们的人有一个开放的心态.我的自闭症同学的经历给了我一个很好的教训,故选A

点评 本文有一定的难度,出现了一些生词需要自己的判断理解才能读懂,本文要求读懂文章意思,明白文章在讲什么,从整体把握,才可以做好.从文中寻找答案,并且结合自己的理解来做题.本文对生活也有一定的指导教育意义,应该仔细阅读并且学习.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.China is a large country.The population is over 1.3 billion.It has a special culture with a very long history.
Chinese food plays an important role for Chinese families.Different foods have special meanings.The main difference is that Chinese people eat their meals with chopsticks.One of the main foods in Chinese culture is rice.Tea is a favorite drink and it is popular in the market.
Chinese calendar is different from the one used in western countries.New Year's Day is in late winter.It is also called the Spring Festival.It has a big celebration of ringing out the old and ringing in the new.It has special foods and traditions.For example,sweeping the floor before New Year's Day sweeps  away all the old year's bad luck.
The Chinese zodiac (生肖),known as Sheng Xiao,follows a twelve-year eyele.Each year is named for an animal.These animal signs are the rat,ox,tiger,rabbit,dragon,snake,horse,sheep,monkey,rooster,dog and pig.For example,the year that begins in 2016is the year of the monkey.
Chinese is a complex (复杂的)language.Chinese writing developed almost 4000years ago and may even be older.Chinese writing has thousands of characters.A character stands for a word and also a meaning.Besides Putonghua,Chinese people speak six other forms of the language,and there are many kinds of dialects.
46.What's the population of China?B
A.Almost 4000      
B.More than 1.3billion    
C.12million.
47.The underlined"dialects"probably means"C"in Chinese.
A.交际              
B.对话          
C.方言
48.According to the passage,what's one of the main foods in China?B
A.Tea             
B.Rice            
C.Meat
49.The year that begins in 2016isn't the year of the monkey,is it?A
A.Yes,it is        
B.No,it isn't        
C.I don't know
50.What's the main idea of the passage?C
A.Different foods have special meanings in Chinese culture.
B.Chinese is a popular language.
C.Chinese culture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The physical exam         if it         next Monday.(  )
A.is canceled,will rainB.will be cancelled,will rain
C.will cancel,rainsD.will be cancelled,rains

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-The population of China is larger than ______ of India.
--Yes,but India's population is increasing rapidly.(  )
A.itB.oneC.thatD.this

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--Could you tell us ____the sports meeting?
--On Wednesday this week.(  )
A.where we are going to haveB.where are we going to have
C.when we are going to haveD.when are we going to have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.You must return the book in fifteen days.It's arule of our library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The seat is hard anduncomfortable (comfortable) to sit on,so I have a sore back.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Mary has developed a new way of life by getting close to nature(自然).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Welcome to the Excellent Kids Website!Here you can read about excellent children from all over the world and vote (投票)for the Excellent Kid of the Month.
This month we're proud to introduce Gina from France,Brendan from Canada and Helga from Germany.
Gina,who is thirteen years old,got first prize in the"Young Cook of the Year'competition and is now writing her own recipe (食谱)book for kids."I want it to be fun to read and easy enough for children to use."she says.Gina learned by watching her father,who's also good at cooking,in the kitchen.She wants to encourage other children to cook because"everyone needs to eat,so it's a skill that will always be useful!"
Seventeen-year-old Brendan used to love running until he had a serious car accident three years ago.He lost part of one leg and didn't even expect to walk again.Now he's a runner who has recently completed a marathon (马拉松)."After my accident I wanted to give up,"he says."But now I'm happy to be alive and able to continue running."
Helga has always been good at science,but she thought it was too difficult to become an inventor.Then she heard about an accident that had happened when a car hit a train in her town."That gave me an idea,"says the clever sixteen-year-old.It took her over a year to invent a special machine that tells car drivers when a train is coming.One company (公司)is already interested in selling it,so it may be in the shops soon!

57.Gina was the winner ofC.
A.a marathon competition      
B.an invention     
C.the‘Young Cook of the Year‘competition     
D.a science competition
58.Gina thinksA.
A.cooking is always a useful skill       
B.she cooks better than her father     
C.cooking is not interesting       
D.her book is difficult for kids to read
59.Brendan feltC after the accident three years ago.
A.happy        B.excited         C.hopeless           D.angry
60.Helga decided to invent somethingA.
A.when she heard about an accident        
B.when she was at the age of 16       
C.in order to make some money          
D.after she finished her school education.

查看答案和解析>>

同步练习册答案