精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.U2 is the name of a band from Ireland.It's one of the most famous rock bands in the world.
In 1978,a 17-year-old high school student.Larry Mullen,looked for some musicians to make a band.Finally,he found another three boys Adam Clayton,David and Paul Hewson and they set up a band.The four boys named their hand U2.
They traveled a lot and gave concerts in many countries.More and more people got to know them and love their music.Many of their songs,such as Beautiful Day and Walk On,were popular.In the 1980s,the band became famous.
Now their music is still popular and people in the world still enjoy their music.

36.U2 is the name ofCfrom Ireland.
A.a country
B.a musician
C.a band
37.How many boys are there in the band?B.
A.Three.
B.Four.
C.Five.
38.When did the band become famous?B.
A.In 1978.
B.In the 1980s.
C.In 1998
39.Who is the founder of the band?A.
A.Larry Mullen.
B.Adam Clayton.
C.Paul Hewson.
40.The passage is mainly aboutA.
A.a famous band
B.a high school student
C.Ireland.

分析 全文大意:
U2是来自爱尔兰的一个乐队的名字.是世界上最有名的摇滚乐队之一.1978年一名17岁的高中生---Larry Mullen寻找一些音乐人组成一个乐队.最后他又找到了另外三名男孩 Adam Clayton,David 和 Paul Hewson 他们组成了一个乐队.这四名男孩把他们的乐队命名为 U2.他们周游世界在许多国家举行演唱会.越来越多的人认识了他们并喜爱他们的音乐.他们的许多歌曲例如Beautiful Day《美好的一天》以及Walk On《走下去》非常受欢迎.在20世纪80年代他们的乐队非常有名.现在他们的音乐仍然受欢迎,世界上的人们仍然喜欢他们的音乐.

解答 答案:
36、C                   细节理解题               根据第一段U2 is the name of a band from Ireland可知U2是来自爱尔兰的一个乐队的名字,故选C
37、B                  细节理解题                  根据第二段The four boys named their hand U2.可知这个乐队有四名男生.故选B
38、B                   细节理解题                根据第三段  In the 1980s,the band became famous.可知这个乐队在20世纪80年代非常有名.故选B
39、A                   细节理解题                根据第二段 In 1978,a 17-year-old high school student.Larry Mullen,looked for some musicians to make a band.Finally,he found another three boys Adam Clayton,David and Paul Hewson and they set up a band.The four boys named their hand U2."1978年一名17岁的高中生---Larry Mullen寻找一些音乐人组成一个乐队.最后他又找到了另外三名男孩 Adam Clayton,David 和 Paul Hewson 他们组成了一个乐队.这四名男孩把他们的乐队命名为 U2"可知Larry Mullen是这个乐队的创始人,故选A
40、A                   内容归纳题                   根据第一段U2 is the name of a band from Ireland.It's one of the most famous rock bands in the world.可知"U2是来自爱尔兰的一个乐队的名字.是世界上最有名的摇滚乐队之一"以及接下来第二段和第三段提到The four boys named their hand U2.以及In the 1980s,the band became famous可知讲述了乐队是如何成立的以及乐队在乐队在何时出名的,最后一段Now their music is still popular and people in the world still enjoy their music.提到现在他们的音乐仍然受欢迎,世界上的人们仍然喜欢他们的音乐.故本文主要讲了一个著名的乐队,故选A

点评 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要带着问题去读,有针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能作出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.They are going to buy a house ________a garden and a garge.(  )
A.inB.withC.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.夏令营马上就要到了,我希望你早点把东西准备好.
The summer camp is coming.I hope that you can prepare earlier.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Mary is       8-year-old girl.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.It was a great pleasure for the family to move to a house with a very big garden.Betty and Tony could climb up trees,grow flowers and even play badminton.They liked to watch the birds flying among the trees in the garden.They even started to put food out to attract more birds.
Everything was fine for a few days until one afternoon there was a strange bumping noise on a window.Betty went outside and found a small bird dead on the grass.Its neck seemed to be broken.
"It must have flown into the window."Tony said when his sister Betty called him to have a look"Ah,yes,look here.You can see the mark where it hit the window.There are a couple of tiny feathers stuck on the window."
"Poor things!"Betty said.
During the next month,Five more birds died in the same way."Why would they fly to the windows?"They wondered.Finally they knew the truth.When the birds were flying,they couldn't see into the rooms.All they saw was the reflection(倒影) of the garden,They thought that they were flying into trees because they saw trees reflected by the window,
"Something has to be done to save the birds."the parents decided.
At first,the family tried keeping curtains (窗帘)across the windows,but this made the room dark.Then they bought some strong black paper and cut out the shape of a hawk.They made six hawks--one for each window.They stuck the hawks to the windows.They looked pretty and did not keep out much light,When the birds saw the hawks,they would fly away.
After that,there were no more dead birds.The family were much happier.

46.They put food out to attract birds because theyC.
A.had a special garden for birds
B.had too much bird food to feed the birds
C.wanted to see more birds flying in the garden
D.wanted to catch some birds in the garden
47.Abirds died in the garden.
A.Six    
B.Five   
C.Four 
D.Seven
48.The bird flew to the windows because theyC.
A.found the windows very big and clean.
B.wanted to fight for more food
C.thought there were more trees ahead
D.wanted to go into the room
49.The underlined word"hawk"meansB
A.丛林  
B.鹰
C.山脉
D.燕子
50.The story is mainly aboutC
A.why those birds died in their garden
B.Betty and Tony were good at paper-cutting.
C.how the family saved the birds in the garden
D.the family had a new house with a big garden.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-May I speak to Mr.Smith?
-Sorry,he isn't in.He        Changsha.(  )
A.has been toB.has gone toC.went to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.Alison Lapper,a very unusual painter,paints pictures for a living.She doesn't use her (51)hands(手)when she paints.She uses her mouth!Alison was born (52)without (没有)any arms.Her physical problem caused her to spend the first (53)seventeen (十七)years of her life in a hospital.But this didn't stop her from making her dreams in life come true.She realized that even though she was disabled,she could (54)express(表达) herself as freely as normal people.This was what got her to start drawing paintings.
Although Alison lives (55)quite(十分)a different life from others,she never loses her heart.She (56)believes(相信)that she can  succeed as others.With great efforts,her paintings skills have reached a high (57)level(水平) and her paintings do not look like they were drawn by (58)someone/somebody(某人)who used her mouth.Alison has become a symbol of (59)courage(勇气).Many disabled people have been cheered up by her (60)active(积极的)way of living and become more confident.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.A:Hi,Bob.
B:Hi,Ann.Do you know when and where we'll meet tomorrow?
A:Yes.We have to meet at the school gate at 8:30.We're going to the reserve(自然保护区),aren't we?
B:(51)F
A:Do you know how to get there?
B:Yes.I've got a map.It will take us about two hours to get there.
A:How will we get there?By bus?
B:No,we'll go there by bike.
A:(52)G
B:It's an area that protects lots of different animals.
A:(53)B
B:I'm not sure.I know there are many different kinds of birds and I'm going to take my camera with me.
A:(54)EWhat clothes are you going to wear?
B:Well,if it rains,I'll wear my strong shoes and take my raincoat with me.
A:(55)C
B:OK.See you tomorrow.
A:See you!

A.Neither do I.
B.What kind of animals shall we see there?
C.So will I.
D.Thank you.But I have my own camera.
E.That's a good idea.
F.Yes,that's right.
G.What do you know about the reserve?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.46.Would you mind my smoking here?B
47.Could you please help me with my English?C
48.What do you think of the game show"Running Men"?F
49.What's the weather like?A
50.Wish you good luck in the final exam!D

A.It's cloudy.
B.You'd better not.
C.With pleasure.
D.Thank you.
E.Have a good time.
F.I love it very much.

查看答案和解析>>

同步练习册答案