【题目】People drink tea. There are many kinds of tea, such as black tea, green tea, white tea and yellow tea. People drink a lot of tea in China. Some people drink it because they think it makes them healthy. Many people drink it because it tastes very good. It is delicious.
People drink a lot of tea in Japan. People drink a lot of green tea in South Korea, too. In Vietnam, people like to drink coffee first. Then they drink tea.
People drink a lot of tea in England. Every afternoon, people drink tea. It’s “tea time”. English people like to drink their tea with milk in it.
Many people drink black tea in the US. In the South, people like to drink sweet tea. Sweet tea is cold black tea with sugar in it.
Most tea comes from China. Some tea comes from India or Sri Lanka. Kenya, Japan and Indonesia also grow tea.
【1】How many kinds of tea are mentioned in the first paragraph?
A. Five B. Four C. Three D. Two
【2】In China some people drink tea because it makes them .
A. healthy B. young C. smart D. warm
【3】People like to drink coffee before tea in
A. Japan B. South Korea
C. Vietnam D. Sri Lanka
【4】In England, people like to drink tea with in it.
A. sugar B. ice C. juice D. milk
【5】Most tea comes from
A. China B. Japan C. India D. Indonesia
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】试题分析:本文介绍了世界各国的茶文化。中国人为了健康饮茶,日本人、韩国人也经常饮茶,越南人喝茶前先喝咖啡,英国人在下午喝茶,他们喜欢在茶里放牛奶,美国人喝黑茶,南美人则喝甜茶。大多数茶产自中国,一些来自印度或斯里兰卡。肯尼亚,日本,印度尼西亚也种茶。
【1】B 推理判断题。题意:第一段中提到了多少种茶?A.Five五;B.Four四;C.Three三;D.Two二。根据第二句:black tea, green tea, white tea and yellow tea一共四种,故选B。
【2】A细节理解题。题意:在中国,一些人喝茶是因为茶使他们怎样?A.healthy健康;B.young年轻;C.smart聪明;D.warm暖和。根据第一段的“Some people drink it because they think it makes them healthy.”可知,人们饮茶是因为茶使人健康,故选A。
【3】C细节理解题。题意:在哪个国家人们在喝茶前喜欢喝咖啡?A.Japan 日本;B.South Korea韩国;C.Vietnam越南;D.Sri Lanka斯里兰卡。由短文第二段最后一句:In Vietnam, people like to drink coffee first. Then they drink tea.可知,越南人有喝咖啡后喝茶的习惯。故选C。
【4】D细节理解题。题意:在英国,人们喜欢喝放什么的茶? A.sugar糖;B.ice冰;C.juice果汁;D.milk牛奶。根据短文第3段最后一句:English people like to drink their tea with milk in it.(英国人喜欢喝放有牛奶的茶)可知本题正确选D。
【5】A细节理解题。题意:大多茶来自哪儿?A.China中国;B.Japan日本;C.India印度;D.Indonesia印度尼西亚。由短文最后一段第一句:Most tea comes from China.(大多数茶来自中国),可知本题选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子 根据汉语意思完成英语句子,每个空格填一个单词。(5分)
【1】当我认为某事是对的时候,我一定会坚持去做。
When I think something is right, I will _______ _______ that.
【2】他不敢面对他的父亲,因为他昨天顶嘴了。
He dares not to face his father, because he ______ _______ to him yesterday.
【3】电影《何以笙箫默》于2015年5月1日上映,它对于青年人的婚姻恋爱观产生了很大的影响。
Movie “Silent Separation” to hit screen on May1st, 2015 ______ a big _______ to the young people’s analysis on Love and Marriage.
【4】如果你认真对待这次比赛,你就会赢。
If you _______ this competition ________, you’ll win.
【5】刘翔宣布退役时说:“我决定退役,虽然我的心中仍有热血,但我的脚却一次次对我说不”。或许中国网民在过去的几年里对他太苛刻了。
"I'm retiring," Liu Xiang said, "Though I still have hot blood pumping through my heart, my leg has time and again told me no." Perhaps Chinese netizens were _____ ______ him in the past few years.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写(共5小题,每小题1分;满分5分)
根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺
【1】If you want to use the bag, you should e_________(倒空)it first.
【2】Do you know what your p_________(父母的) favorite colors are?
【3】Our teachers are always p__________(耐心的) when we make mistakes.
【4】My friend Tom never eats junk food.And he is h__________(健康的)than me.
【5】Dad got his watch r_________(修理) yesterday afternoon.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
is, friend, beauty, shy, too
【1】Elephants are very ________ to people.
【2】She likes pandas and I like them, ________.
【3】Let's _______ quiet. The boy is sleeping.
【4】My little sister is a ________ girl. She is afraid to meet others.
【5】I think this skirt is very ________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
请根据以下信息,写一篇文章介绍一下大理。
1. 位于云南省西部。
2. 大理因其风、花、雪、月而出名。除此之外,大理的苍山、洱海以及崇圣寺三塔(Three Pagodas Temples)也很有名气。
3. 崇圣寺三塔有1000多年的历史,已成为大理的象征;苍山常年被雪覆盖(cap);洱海是云南省最大的淡水湖之一,其形状真的像一个耳朵。
4. 大理三分之一以上居民是白族,他们有自己的特色美食(如乳扇milk fan)及服装。
Have you ever been to Dali? It’s a beautiful place to have fun for all kinds of people. ____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Would you like ___________ (have) pizzas for dinner?
【2】How many ___________ (bowl) of rice can they eat?
【3】Do you know about Spanish ___________ (onion)? They are very tasty(好吃的)
【4】Welcome to KFC! The ________ (hamburger) and ice cream special is only 15 yuan.
【5】Are you full(饱的)? What about ___________ (eat) some dessert?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It’s time for class. Let’s and for our Chinese lesson.
A. stop to talk; to prepare B. stop to talk; preparing
C. stop talking; preparing D. stop talking; prepare
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Many people like cooking but never have much time for it. Helen Fry's new book Quick Cooking has been specially written for busy people. It has over 1,000 ways to cook dishes. The book is well written and the photographs and the drawings are clear. The book has a strong plastic cover. It is easy to find your way around it, too. And busy people, notice this! Mrs. Fry tells you how much time you need in order to get each dish ready.
Quick Cooking has four parts, one for each season. This helps you to use fresh fruit and vegetables when they are cheaper and, of course, better. There are a lot of exciting ideas from foreign countries, and most of the ways are not complicated(复杂的). You take something simple like a chicken or some cheese, and make an unusual dish out of it. For example, there are no fewer than 40 ways for cooking eggs! The beginner will have to find out a lot of things for him to try many of the ways as soon as he reads them. For people with little spare time, Helen Fry's Quick Cooking is of excellent value.
【1】The writer writes this short passage in order to _________.
A. make you like cooking
B.let you know the book Quick Cooking
C. help you to cook eggs
D. teach you cooking
【2】 Helen Fry's book is called Quick Cooking because _________.
A. none of the dishes are complicated
B. there are over l000 ways to cook dishes in it
C. it is written for people who don't have much time
D. it tells you how to cook all kinds of food quickly
【3】Busy people should pay more attention to the point that________.
A. it is easy to find your way around the book
B. how long each dish takes to cook
C. there are photographs and drawings in this book
D. the book has a strong cover
【4】"It is easy to find your way around it too." means _________.
A. it is easy to find things around the book
B. it is easy to find things in the supermarket to prepare the food in the book
C. it is easy to find the ways you want to cook dishes in the book
D. it is easy to find the cover of the book
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Ten years later, I will be 23 years old. Our city will be a _____ living place then. There will be many tall ____ and trees. Many people will visit our ______ . Almost every family will have one or two cars. People will ____ their cars to work every day. The libraries will have more computers, and people can ______ books on them. The restaurants will have robot waiters to ____ you food. Schools will have more ____ living in England to teach you English. With the ___ of televisions and computers you can get information easily because of the fast transport. You can only need two ____ to get to Africa by plane. People will keep houses ____ by using the solar(太阳的) energy(能源). In a word, the way people live will change a lot in the future.
【1】A. good B. weak C. smooth D. bad
【2】A. pubs(酒吧) B. flowers C. floors D. buildings
【3】A. factory B. library C. city D. house
【4】A. shop B. leave C. drive D. park
【5】A. read B. have C. watch D. see
【6】A. take B. bring C. make D. send
【7】A. managers B. doctors C. teachers D. friends
【8】A. life B. tradition C. help D. thanks
【9】A. hours B. weeks C. days D. years
【10】A. warm B. cool C. cold D. straight
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com