精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Katie wrote a letter to her Chinese teacher and got a reply from him.Read their letters and answer the questions.
Dear Mr.Hu,
My family moved here from England three months ago.I can't speak Chinese well,and it's difficult for people to understand me.I'm losing confidence.
Could you please tell me what I should do?
Katie
Dear Katie,
I'm glad that you let me know about your problem.Here are some things you can do:
1.Your class is going to have a Story Time this month.All of you should tell stories.You should tell one,too.I'm sure you can learn a lot from doing so.
2.Try to practise speaking with your teachers and classmates.Don't be afraid.
3.Talk to Nanako and Yukim.Nanako is from Japan,and Yukim is from Korea.They might be able to give you some advice.
4.Some foreign students told me that watching Happy Times on TV can help.The language is easy.
Please try these ideas and see if you can do better.Don't worry too much.I have confidence in you.
Mr.Hu

36.Katie's family has been here forB.
A.3years  
B.3months  
C.6years  
D.6months
37.What is Katie's problem?B
A.She misses her parents.
B.She can't speak Chinese well.
C.She is taking too many classes.
D.She thinks the teachers are too serious.
38.Happy Times can help students with theirA.
A.Chinese  
B.English  
C.Japanese  
D.Korean
39.Which is NOT Mr.Hu's suggestion in his letter?C
A.Telling stories in class.
B.Watching a TV program.
C.Writing a letter every day.
D.Talking to other foreign students.
40.From the letter we know thatD.
A.Mr.Hu is Katie's English teacher  
B.Katie's family came from Australia
C.Katie's going to have a Story Time next month   
D.Mr.Hu tries to help Katie to learn Chinese well.

分析 凯蒂给她的中文老师写了一封信并得到了回复,阅读他们的信并回答问题.
亲爱的胡先生,
3个月前我家从英格兰搬到了这儿,我不会说中文,人们往往难以理解我说的话,我渐渐失去了信心,你能告诉我我该怎么做才好呢?
亲爱的凯蒂,
我很高兴你能让我知道你的问题,你可以试着去做做这些事情:1.这个月你们班将要开设"故事时间"这一课程,所有人都要讲故事,你也可以讲一个,我确信这样做你可以从中学到很多. 2.试着和你的老师们,同学们练习说话,别害怕.3.多和七子,吉姆说话,七子来自日本,吉姆来自韩国,相信他们可以给你一些建议.4.一些外国学生告诉我在电视上看"欢乐时光"很有帮助,语言也很简单.请试试这些主意,看看你是否能做的更好.别太担心,我对你有信心.
胡先生

解答 36.答案B 细节理解题 由文中 My family moved here from England three months ago可知 3个月前我家从英格兰搬到了这儿,故选B
37.答案B 细节理解题 由文中 I can't speak Chinese well,and it's difficult for people to understand me可知 我不会说中文,人们往往难以理解我说的话,故选B
38.答案A 细节理解题 由文中 Some foreign students told me that watching Happy Times on TV can help.The language is easy可知 一些外国学生告诉我在电视上看"欢乐时光"很有帮助,语言也很简单,因为她们是来到中国要讲中文,所以是学中文的,故选A
39.答案C 理解判断题 由文中 All of you should tell stories.You should tell one,too可知 所有人都要讲故事,你也可以讲一个,Some foreign students told me that watching Happy Times on TV can help 一些外国学生告诉我在电视上看"欢乐时光"很有帮助,Talk to Nanako and Yukim.Nanako is from Japan,and Yukim is from Korea 多和七子,吉姆说话,七子来自日本,吉姆来自韩国,故选C
40.答案D 理解判断题 由文中 Please try these ideas and see if you can do better.Don't worry too much.I have confidence in you可知 请试试这些主意,看看你是否能做的更好.别太担心,我对你有信心,胡先生给了她很多学中文的建议,可知胡先生在帮她学中文,故选D

点评 本文并不难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.推理判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Miss Wang ________ in this school since 1982.(  )
A.is teachingB.taughtC.has taughtD.will teach

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--_____ harder,and you'll do better next time.
--OK,I will.I'm looking forward _____ good grades.(  )
A.Working,to ge
t
B.Working,gettingC.Work,to getD.Work,to getting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Your T-shirt is so cool.Could you tell me ________________?
-I bought it at the department store near my home.(  )
A.where you buy itB.where do you buy it
C.where you bought itD.where did you buy it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.If Bob      away from the junk food,he will be in good health.(  )
A.stayB.will stayC.stays

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Thank you for your last letter.Here are somephotos/pictures (照片)of me and my twin sister Liu Ying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.We don't go to the ccinema much for movies because we have a video.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.The downtown of Chengdu hasmore (many) tall buildings than its countryside.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

13.how,a,showed,to,him,plane,make,she,modelShe showed him how to make a model plane.

查看答案和解析>>

同步练习册答案