精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.John Smith was an old porter.He worked at the station.Every day he was busy carrying heavy things for the people.He was careful with his work.He was kind to everyone.He was always ready to help others.
One morning he stood in the station.He was waiting for the train.Just then he saw a  man running towards the trains with a big bag in his hand.
"No train is starting.Why is he in such a hurry?"the old man thought to himself.He  went up to the man and asked,"May I help you?"As soon as the man saw the porter,he stopped running.
"Can I catch the 10:35 train to London?"the man asked.He looked worried.The old  porter looked at him for a few seconds and said,"Well,sir.I'd like to help you,but I can't answer your question because I don't know how fast you can run."Then he explained to the man,"The 10:35 train to London left five minutes ago.Can you run fast enough to catch it?"

66.What was John's job?He was a porter
67.Who did he see when John Smith was waiting for the train?A man
68.Where do you think the man with a big bag was going?London
69.What time was it when the man got to the station?10:40
70.The man didn't catch the 10:35train to London,did he?No,he didn't.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了搬运工约翰在火车站看到一个人提着一个大包跑来,他就过去问他是不是需要帮助,这个人说要去伦敦,约翰告诉他,开往伦敦的火车在五分钟之前已经开走了,如果跑的足够快的话,可以赶上去伦敦的火车.

解答 66.He was a porter.细节理解题.根据"John Smith was an old porter."可知约翰是一个搬运工.故填He was a porter.
67.A man.细节理解题.根据"Just then he saw a  man running towards the trains with a big bag in his hand."可知他看见了一个人.故填A man.
68.London.细节理解题.根据"Can I catch the 10:35 train to London?"可知这个人要去伦敦.故填London.
69.10:40.细节理解题.根据"The 10:35 train to London left five minutes ago."可知10:35的火车已经开走了5分钟了,也就是这个人到达的时候是10:40.故填10:40.
70.No,he didn't.细节理解题.根据"The 10:35 train to London left five minutes ago."可知这个人到达的时候,火车已经开走了,所以他没赶上火车.又因为"The man didn't catch the 10:35train to London,did he?"前面的陈述句是否定的,所以回答应和事实一致,为保持前后一致,回答要用No,he didn't.翻译为是的,他没赶上.故填No,he didn't.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Finally,they came back.
-They ______be hungry after such a long walk.(  )
A.can'tB.mustC.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2."How do you sell goods at the WeChat shop?"Kevin asked me.(改写句子,句意不变)
Kevin asked mehowIsoldgoods at the WeChat shop.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Bill won the first prize in yesterday's singing competition.
---Really?His parents must be proud ofhim.(  )
A.take pride inB.take care ofC.be afraid ofD.be strict with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Let me know        .(  )
A.when you are readyB.when are you ready
C.when do you ready   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.I'm sorry to come late,Mr.Steve,I fell aasleepon the sofa and didn't hear the alarm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.They have just cleaned the windows,so the room looks______.(  )
A.more brightB.much brighterC.brightlyD.more brighter

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The weather here is cool andcloudy(cloud),just right for walking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.在公元前60年,西汉龟兹五铢钱在新疆起着非常重要的作用.
In 60B.C.,qiu-ci-zhu coins of West Han Dynastyplayeda very importantrole/partin Xinjiang area.

查看答案和解析>>

同步练习册答案