【题目】Interesting festivals in the world
|
|
|
|
【1】How many festivals are mentioned in the passage?
A. Ono. B. Two. C. Three. D. Four
【2】Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May7
A. Spain. B. England.
C. The United States. D. Thailand.
【3】Which festival is held in Black Rock Desert?
A. Throwing tomatoes. B. Rolling cheese.
C. Burning man, D. Pouring water.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The tomatoes are thrown into the crowd Io eat.
B. Not all the festivals alive fall on the single day.
C. Burning a large real man is the best part of the festival.
D. Songkran is the only reason for attracting lots of tourists,
【5】The passage is most probably taken from ____________.
A. a tour guide B. a science report
C. a story book D. a fashion magazine
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了世界上有趣的节日:西班牙的番茄节,英国的滚奶酪比赛,美国的火人节等等。
【1】D细节理解题。根据表格中提及的四个不同国家的节日,故选D。
【2】B细节理解题。根据各个节日庆祝的时间,可知英国的滚奶酪节的庆祝时间是This festival is celebrated on the last Monday in May.和问题相符,故选B。
【3】C细节理解题。根据Burning man--The United States提及的The festival takes place in the Black Rock Desert.故选C。
【4】B细节理解题。根据最后一个表格Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each 故选B。
【5】A细节理解题。根据这篇短文主要介绍的是各地有趣的节日,结合选项,可知最有可能来自旅行指南。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The________place that I________before is the Great Wall.
A.most interesting;went
B.interested;have been
C.most interesting;have gone to
D.most interesting;have been to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Disneyland Park is a theme park(主题公园). The first Disneyland Park, which opened in California, USA on July 17, 1955, is owned and operated by the Walt Disney Company.
In addition to the first Disneyland Park in California, USA and some other four Disneyland parks in the world, Mickey Mouse and his friends could be possibly welcoming visitors to Shanghai’s own Disneyland Park in 2016. A Hong Kong newspaper reported this news over the weekend.
Shanghai Disneyland Park will be on the east bank of Shanghai’s Huangpu River, near Chuansha town, which is only 20 minutes’ drive from Pudong International Airport. It will be eight times larger than the one in Hong Kong, the first in China. It’s said that the park is about 10 square kilometers.
The Shanghai government once wanted Shanghai Disneyland Park to be built on Chongming Island. But many people and experts think this area hasn’t developed as fast as the city of Shanghai. Moreover, it’s too far away from Pudong International Airport.
Shanghai Disneyland Park will not follow Hong Kong’s operation model(运作模式), that is to say, the government rents the land to the Walt Disney Company. The Shanghai government will provide the land, pay for using the brand(商标), but it will have the power to control the park.
![]()
【1】When and where was the first Disneyland Park opened?
_______________________________________________________
【2】How many Disneyland Parks were there in the world now?
_______________________________________________________
【3】How long will it take to drive from Pudong International Airport to Shanghai Disneyland Park?
_______________________________________________________
【4】Hong Kong Disneyland Park is eight times larger than Shanghai Disneyland Park, isn’t it?
_______________________________________________________
【5】Why did the Shanghai government decide not to build the Disneyland Park on Chongming Island?
_______________________________________________________
【6】What do you think of Shanghai Disneyland Park’s operation model?
_______________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It’s said that________of the water around the world polluted.
A.two third;has
B.two thirds;have
C.two third;are
D.two thirds;is
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Li Xian: Hi, Yu Lan. Mother's day is coming. 【1】
Yu Lan: When is Mother's Day?
Li Xian: You don't know? Mother's Day is a holiday for mothers. At first only the people in the United States, England, India and some other countries celebrate it. But after a short time it becomes widely celebrated. 【2】 It's just next Sunday.
Yu Lan: Really? I have no idea. What will you buy for your mother?
Li Xian: On that day many people send gifts to their mothers. I am going to buy her a beautiful dress. 【3】
Yu Lan: That's fine. Could you give me some advice?
Li Xian: What does your mother do?
Yu Lan: She is a teacher. 【4】
Li Xian: Let me guess. 【5】How about buying her sports clothes?
Yu Lan: That's a good idea. Thanks a lot.
Li Xian: You're welcome.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A, B,C,D四个选项中,选择最佳选项。
![]()
In November 1979, pupils in England were able to watch a new TV program called Monkey. Most of them were hearing this story for the first time. However, this story is not ______ to Chinese children. The Monkey King or Sun Wukong is the main character in the traditional Chinese book Journey to the West.
The Monkey King is not just any normal monkey. In fact, he sometimes does not even look like a monkey! This is because he can make 72________to his shape and size, turning himself into different animals and objects. But unless he can hide his tail, he cannot turn himself into a man. To fight bad people, the Monkey King uses a_______ stick. Sometimes he can make the stick so small that he can keep it in his ear. At other times, he is able to make it big and long.
The Monkey King has_______ the children of China for many years. And as soon as the TV program came out more than 30 years ago, western children became interested in reading this story because the clever Monkey King keeps fighting to help the weak and never gives up.
【1】A.interestingB.importantC.typicalD.new
【2】A.changesB.actionsC.sticksD.scenes
【3】A.heavyB.magicC.hugeD.beautiful
【4】A.surprisedB.protectedC.excitedD.guided
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2014四川南允】There a sports meeting in our school next week.
A. will have B. is going to have
C. are going to be D. is going to be
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从方框中所给的选项中选择正确的句子补全以下对话。
![]()
A: Hi, David. You look worried. 【1】
B: My friend Tom invited me to his family party. 【2】
A: Family parties are not so serious. A T-shirt and jeans are OK.
B: Really? That’s great! 【3】
A: Yes. You can bring some gifts, such as candy, flowers and toys.
B: Well, Tom likes toys very much. I’ll bring one for him.
A: That’s a good idea. Besides, you need to remember two things.
B: What are they?
A: First, get there on time. 【4】
B: I’ll remember that. Anything else?
A: 【5】
B: OK. Thank you for your advice.
A: It’s a pleasure. Have fun!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Jack usually ____ TV on Sunday ,but Millie always ____ books.
A. watches; sees B. sees; looks at
C. looks at; watches D.watches ; reads
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com