精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Teeth are important parts of our body.If we want to keep our teeth healthy and clean,we should brush teeth at least twice a day.How can we brush our teeth?Of course by using toothpaste and toothbrushes.But do you know the history of toothpaste?
About 7,000years ago,Egyptians(埃及人)were the first to start using toothpaste.Do you know what they used to wash their teeth?You may feel very surprised!They washed their teeth with tortoise(海龟)blood three times a year.
   Later,Greeks(希腊人)began to brush teeth,too,They used stones as toothpaste.Even kids at that time put stones into their mouths to clean their teeth.That sounds funny.When they used stones to clean their teeth,they should be careful not to injure their teeth.
Modern toothpaste started in the 1800s.At that time,there was a dentist and his name was Dr.Peabody,he was the first person to make toothpaste.The toothpaste he made was a little similar to the one we use today.
46.Cwere the first to start using toothpaste.
A.Chinese              B.Americans            C.Egyptians
47.Greeks usedBto brush teeth.
A.blood                B.stones                C.sweets
48.The underlined word"injure"probably means"B"in Chinese.
A.保护                 B 损伤                C 清洗
49.After reading the passage,we can knowA.
A.how often we should brush teeth
B.how long we should brush teeth at a time
C.when Chinese began to use toothpaste
50.What's the best title for the passage?C
A.A Great Dentist        B.Important to Teeth      C.History of Toothpaste.

分析 文章大意:主要介绍了为了保护我们的牙齿,所以我们每天要刷两遍牙,及牙膏的发展史!

解答 46-50:CBBAC
46题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段About 7,000years ago,Egyptians(埃及人)were the first to start using toothpaste可知埃及人最先使用牙膏,故答案是C.
47题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段Later,Greeks began to brush teeth,too,They used stones as toothpaste.可知 西腊人用石头作为牙膏,故答案是B.
48题答案:B 考查词汇题,根据文中的前面句子When they used stones to clean their teeth,they should be careful 可知用石头刷牙很小心,应该是不会伤害他们的牙,故答案是B.
49题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段If we want to keep our teeth healthy and clean,we should brush teeth at least twice a day如果我们想保持牙齿的健康和清洁,我们应该每天至少刷牙两次,可知我们应该我久刷一次牙,故答案是A.
50题答案:C 考查主旨题,根据文中的第一段Teeth are important parts of our body.If we want to keep our teeth healthy and clean,we should brush teeth at least twice a day.How can we brush our teeth?Of course by using toothpaste and toothbrushes.But do you know the history of toothpaste?可知 主要介绍牙膏的发展史,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Wang Ping can play _______ violin,but he can't play ________ soccer.(  )
A.the,theB.the,/C./,theD./,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.要求:内容包括以下要点,可适当发挥;60词左右.?
健康对我们很重要,为了保持健康我们应该做到以下几方面:一.吃得好,每天吃一顿丰盛的早餐;二.吃健康食物,多吃蔬菜、水果等;三.不喝不健康饮料,多喝牛奶、果汁等.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

7.They wanted tosend(发送)everyone e-mails to ask for help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-When is _________Day?
-It's on June 1st,Dave.(  )
A.ChildrenB.Children'sC.Childrens'D.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Mother is so talkative that she has spentover (超过)one hour on what she will wear for
the party.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---How does your sister know so much about Australia?
---She ________ that country twice.(  )
A.has gone toB.has been toC.went toD.had been to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.When school was over,everybody packed their schoolbags and got ready to go home.
    David came out of the school with his classmates.Usually David's(56)Bwould come and take him home from school but today she was not there.David had to walk home(57)Che waited for 15minutes.
    When he got home,he knocked on the door because he didn't(58)Dhis key.But no one answered.David thought his mother was(59)Bthe washroom so he waited patiently.After a few minutes there was still no response.Just as he was about to go to the nearby coffee shop where his father worked to get the key,he heard the(60)Dvoice of his neighbor,John.David told(61)Cthat he couldn't get into his home.John's father let him stay in their house.David and John played(62)Auntil David's mother came back.
    David(63)DJohn and his father and went back into his house.David's mother told him that she had been to the hospital because she had a(64)C.
From this(65)A,David learned an important lesson:Neighbors are people who help each other.
56.A.fatherB.motherC.sisterD.brother
57.A.whenB.whileC.afterD.before
58.A.makeB.likeC.loseD.have
59.A.onB.inC.behindD.under
60.A.angryB.scaryC.hungryD.friendly
61.A.meB.youC.himD.her
62.A.happilyB.clearlyC.easilyD.quickly
63.A.lovedB.calledC.visitedD.thanked
64.A.carB.jobC.feverD.hobby
65.A.experienceB.questionC.pictureD.exercise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

20.老实说,我已经好几年没有回过家乡了.(to)
To be honest,I haven't been back to my hometown for years.

查看答案和解析>>

同步练习册答案