【题目】 Knowing how to communicate well needs very personal attention between you and another person, we should face it. Is there a better way to learn how to communicate successfully? Yes, there is. please follow the basic steps below.
Relax and breathe.
Whether it's a business meeting or a first date, the first thing you must do in order to communicate is to relax.
When you relax, you are in control. You control your reactions(反应)and your reactions do not control you. Breathing is central to relaxation. Take a few deep breaths and your body will begin to be more relaxed, which will help you use what you have already known about how to communicate well.
Think and you will be prepared.
Have you heard the old saying, “Think before you speak.”? Well, it rings true. By thinking ahead about how the conversation might flow(流畅),you will be better prepared, more relaxed and more confident.
Follow the flow of the conversation.
If you are uncomfortable, being silent will only make it worse and make the other person uncomfortable as well. so when all else fails, you should follow through with small talks until a common topic appears.
A good way to keep a conversation going is to ask the other person questions. People love to talk about themselves and if you do this, they will keep the conversation going, thinking very highly of you. Learning good communication is not something out of reach. If you make an effort, you will succeed.
请阅读短文,在下面的横线上填入与文章意思最符合的内容, 1-4题每空一词,5题所填内容不超过5个汉字。
Relax and breathe.
When you relax, you are better at【1】your reactions. Your body will become more relaxed if you breathe 【2】
Think.
You'll make better preparations and get【3】, if you think ahead about how the conversation might flow. And you will also feel more relaxed.
Follow the flow.
Small talks can be used to get through the situations in which you feel uncomfortable.
If you keep【4】.Just because you feel uncomfortable,the other person will feel uncomfortable as well.
Please translate the underlined phrase“out of reach”【5】(不超过5个汉字)
【答案】
【1】controlling
【2】deeply
【3】confidence
【4】silent
【5】遥不可及
【解析】
短文是一篇说明文。主要就如何成功地与别人进行沟通给出了三点建议。
【1】根据文中Relax and breathe中的信息When you relax, you are in control. You control your reactions(反应)and your reactions do not control you.当你放松的时候,你在掌控之中。你控制你的反应,你的反应不能控制你。可知当放松的时候,人会控制自己的反应,而空格前at是介词,所以后面要接ing形式,故答案为controlling。
【2】根据文中Relax and breathe中的信息Take a few deep breaths and your body will begin to be more relaxed深呼吸几次,你的身体就会开始放松。可知如果深呼吸,身体会更加放松,而空格修饰的是动词breathe,所以要用副词,故答案为deeply。
【3】根据文中Think and you will be prepared中的信息By thinking ahead about how the conversation might flow(流畅),you will be better prepared, more relaxed and more confident.通过提前思考谈话的流程,你会有更好的准备,更放松,更自信。可知,这里表达的是“自信”,故答案为confidence。
【4】根据文中Follow the flow of the conversation中的信息If you are uncomfortable, being silent will only make it worse and make the other person uncomfortable as well.如果你感到不舒服,保持沉默只会让事情变得更糟,也会让对方感到不舒服。可知如果你保持沉默,你会让自己和别人都感到不舒服,keep是系动词,后面要接形容词,故答案为silent。
【5】根据文中Learning good communication is not something … If you make an effort, you will succeed.学习良好的沟通并非……如果你努力,你会成功的。根据句意理解可知,这里表达的意思是“手够不到,达不到”,故答案为:遥不可及。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】听第材料,完成下列小题。
【1】A.At 3:30.B.At 4:00.C.At 4:15.
【2】A.The No. 5 Bus.B.The No. 4 Bus.C.The No. 6 Bus.
【3】
A.No bus can be taken.
B.The bus is broken.
C.It will be in busy hour.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 When a baby cries, its parents will check on it as soon as they can and make sure it is okay. According to a new study, a baby's cry can make adults react very quickly, even if they are not related to the baby.
Oxford University researchers used the classic game whack-a-mole(打地鼠)for the study. Whack-a-hole requires people to hit one of nine buttons(按钮). Players must react as quickly as they can to whichever of the buttons that lights up. It is a game that requires speed and accuracy(准确度).
The study invited 40 men and women aged 19 to 59. Some of them had sons or daughters, although none of their children were babies. They played whack a-mole after listening to different sounds, including babies crying, the crying of adults in trouble and birdsongs played at a similar pitch(高音)to the babies' cries.
The volunteers' scores were higher after listening to the sound of crying babies. Men and women had similar scores overall. The results showed that hearing a crying baby can trigger a reaction in adults.
"It's almost impossible to pay no attention to crying babies on planes. This is true even though there are so many other noises around." said Morten Kringelbach, the scientist who led the study. He added that in the course of human evolution(进化), taking care of babies has always been an important job for adults. When a baby is hungry, it will cry. As a result, human brains develop a special reaction to a baby's cry.
【1】According to the story,___________ can make adults react very quickly.
A.birdsongs tB.babies' criesC.babies' laughterD.the crying of adults
【2】The game "whack-a-mole" in the study shows ____________________.
A.men and women have different reaction speeds
B.women react to a baby's cry more quickly than men
C.a baby's cry can get special attention from adults
D.adults without babies react less quickly to babies crying
【3】What does the underlined "trigger" in Paragraph 4 probably mean?
A.End.B.Cut.C.Push.D.Cause.
【4】What do we know from the story?
A.It's hard for people not to notice babies' cries.
B.There were 59 volunteers who took part in the study.
C.Human brains have developed to take. care of babies.
D.Taking care of babies is the most important thing for adults.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Miss Grey lived in a small house. She was old and did not like noise at all, so she was very pleased when her noisy neighbor moved out. A young man moved in and Miss Grey thought the man seemed to be quiet.
But at three o’clock the next morning, the noise of a dog woke her up. She thought she had never heard a dog there before. It must be the young man’s dog. So she telephoned the young man, said something bad about the dog and then hung up the telephone before he could answer. Nothing more happened until three o’clock the next morning. Then Miss Grey’s telephone rang, and when she answered, a voice said, “You telephoned me twenty-four hours ago, now I ring you up to say that I don’t have a dog.”
【1】Miss Grey felt sorry when her noisy neighbor moved out.
【2】Miss Grey’s new neighbor was as noisy as the old neighbor.
【3】Miss Grey thought the new neighbor had brought a dog with him.
【4】The young man rang up Miss Grey because he wanted to punish her.
【5】The young man had a big dog so it always woke Miss Grey up in the morning.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—We’re leaving our lovely school soon. Let’s do something to say“thank you” to the teachers.
—_______. They have helped us a lot.
A.Good ideaB.Of courseC.Have a good day
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 My name is Bill. I was born in Toronto, Canada. Life looked bright and was filled with hope for my parents and me. My mother and father got married in 1980, and I was born the next year.
As I grew into a man, my father gave me lots of advice and support. There were many things about his character that I admired, but like many young boys, I often thought that my father’s ideas were from the past and out of date.
I did well as a student and was the first person in my family to graduate from university. Then I became a doctor in a hospital, and most people would say that I have had a very successful life. But I know much of my success is because of the lessons that he passed on to me.
I often look in the mirror and smile. My dad gave me many gifts, including my now bald head and the friendly smile that I have. Thank you again, dad. I miss you.
【1】Bill was born in .
A.1982B.1981C.1990D.1997
【2】The underlined phrase “out of date” means .
A.时尚的B.固执的C.过时的D.开放的
【3】Bill became a after he graduated from university.
A.doctorB.teacherC.writerD.lawyer
【4】Bill thinks much of his success is because of .
A.his new ideasB.his friendly smile
C.his father’s lookD.his father’s influence
【5】In the passage, the writer mainly wants to tell us .
A.he is proud of his job
B.he has a colorful university life
C.he appreciates (感激)all his father has done
D.he wants to be with his father in the future
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Jeff Keith has only one leg. When he was 12 years old, Jeff had cancer. Doctors had to cut off most of his right leg.
Every day Jeff puts on an artificial(人造的)leg. The leg is plastic. With the plastic leg Jeff can ski, ride a bicycle, swim and play soccer. He can also run.
Jeff made a plan with his friends who had plastic legs, too. They decided to run across America. They all wore special T-shirts. On every T-shirt was "Run, Jeff, Run, Jeff Keith's, Run Across America."
When he was 22 years old, Jeff Keith ran across the United States from the east to the west. He started running in Boston. Seven months later, he stopped running in Los Angeles. He ran 3200 miles. Jeff wore out thirty-six pairs of running shoes and five plastic legs. Jeff stopped in cities on the way to Los Angeles. In every city people gave Jeff money. The money was not for Jeff, but for American Cancer Society. The society used the money to learn more about cancer.
On the way to Los Angeles Jeff talked to people about cancer. Jeff is disabled, but he can do many things. He finished college and now is studying to be a lawyer. Jeff said, "People can do anything they want to do. I want people to know that I ran not only for disabled people,but for everybody."
根据短文内容,回答下列问题。
【1】Can Jeff play sports with his artificial leg?
______________________________________________________
【2】What did Jeff and his friends decide to do?
________________________________________________________
【3】How many pairs of running shoes did Jeff wear out?
_______________________________________________________
【4】What was the money that Jeff got in every city for?
_______________________________________________________
【5】What's Jeff going to be?
_______________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据中文或英文释义完成句子。
【1】I usually watch________(视频、录像)on the Internet at the weekend.
【2】I hope I can work in an _________(国际的)company some day.
【3】Would you please show me how to start the tour? With___________(乐意).
【4】With__________ (more than two) lakes and hills, Pukou is a good place to live.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Look! There are many books on the shelves.
—And _________ of them are written in English.
A.two fifthsB.two fifthC.two five
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com