精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Anderson,a Danish writer,is famous for his fairy tales(童话).Both children and adults love his stories.For example,The Ugly Duckling is well-known to people around the world.In fact,Andersen used to be an ugly duckling when he was young.
In 1805,Andersen was born into a poor family in Denmark.As a young boy,he was tall and ugly and had a very big nose.His friends always made jokes about his big nose.Later,because of his father's death,little Andersen had to make a living by himself.He once worked as a dressmaker and made money in a theater.
The difficulties in life helped him create his fairy tales.In The Little Mermaid,he talked about love and sacrifice(牺牲).In Emperor's New Clothes,He made fun of the authority(权威).
Besides creating stories,Andersen also loved travelling.His famous saying was,"To travel is to live."
Today,Andersen's fairy tales have been printed into over 100languages.The Hans Christian Andersen Award is named after him.It's the highest award to give a writer of children's books.
King of Fair Tales and His Fantasy Lands
Personal Experiences•He was born into (73)a poor family in Denmark,in 1805.
•He was laughted at by his friends because of his looks.
•He lived a hard life after his father's death,(74)working asadressmaker and making money in a theater.
•He wrote about his trips while travelling to many countries.
Master works•The Ugly Duckling is based on his own experiences.
•(75)TheLittleMermaidshows love and sacrifice.
•In Emperor's New Clothes,(76)hemadefunofthe authority.
AchievementAndersen made great contributions to (77)children'sbooks

分析 安徒生,一个丹麦作家,因为他的童话著名.孩子和大人们都喜欢他的故事.例如,丑小鸭世界闻名.事实上,安徒生小的时候是一个"丑小鸭"、
1805年,安徒生出生于丹麦的一个贫穷家庭.作为小男孩,他又高又丑有一个非常大的鼻子.他的朋友总是拿他的鼻子开玩笑,之后,因为他爸爸说的死,小安徒生需要自己谋生.他曾经做过裁缝,在剧院赚钱.
生活的艰苦帮他创造了童话故事.小美人鱼中他谈到了爱和牺牲.在皇帝的新装中,他取笑了权威.
除了创作故事,安徒生也喜欢旅行.他的名言是:"旅行就是为了生活".
今天,安徒生的童话故事已经被译成超过一百种寓言.安徒生奖是他的名字命名的.这是给一个儿童读物作家的最高奖项.

解答 73.答案:a poor family.细节理解题.根据Andersen was born into a poor family in Denmark可知他出生于一个贫穷家庭,故填a poor family.
74.答案:working as a dressmaker.细节理解题.根据because of his father's death,little Andersen had to make a living by himself.He once worked as a dressmaker and made money in a theater.可知父亲死后,他曾做裁缝在剧院工作,结合后面的and making money in a theater,and连接的两个对等成分,两个动名词短语,故填working as a dressmaker 
75.答案:The Little Mermaid,细节理解题.根据In The Little Mermaid,he talked about love and sacrifice可知小美人鱼中他谈到了爱和牺牲,故填The Little Mermaid.
76.答案:he made fun of.细节理解题.根据In Emperor's New Clothes,He made fun of the authority可知在皇帝的新装中,他取笑了权威.故填he made fun of.
77.答案:children's books.推理判断题.根据Anderson,a Danish writer,is famous for his fairy tales(童话).Both children and adults love his stories以及Today,Andersen's fairy tales have been printed into over 100languages.The Hans Christian Andersen Award is named after him.It's the highest award to give a writer of children's books可知安徒生致力于童话故事,对儿童读物做出很大的贡献,故填children's books.

点评 任务型阅读考查学生通过快速阅读捕捉信息的能力,又要求对文中信息进行理解转换,并进行适当的逻辑推理和归纳总结,在填表时.力争返回原文,找出与题目有关的内容,抓住关键词汇,填好所缺单词.填好表格后,再次校对所填单词拼写是否正确.是否符合文章内容.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

9.A:Excuse me.sir?Where is the nearest bank?
B:(56)Sorry,I don't know.You may ask that policeman over there.
A:Thank you all the same.(The man goes to the policeman)Excuse me.(57)Is there a bank here?
C:Yes,there is.It's on Bridge Street.
A:(58)How far is it?
C:It's about three kilometers away.
A:(59)How can I get there?
C:You can take a taxi.
A:Thanks a lot!
C:(60)You are welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Kathy has worked in Ziyang for more than ten years.Ziyang has become her second ______.(  )
A.familyB.houseC.homeD.room

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Everyone in a car must wear the seat belt in the new _______law.(  )
A.educationB.foodC.traffic

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.My cousin likes reading.I often buy _______ for his birthday.(  )
A.candiesB.toysC.stampsD.books

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.He solved the maths problemeasily(容易地)last night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The song is very sweet.(改为感叹句)
Howsweetthe song is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.We were talking when the teacher came in.(改为一般疑问句)
Wereyoutalking when the teacher came in?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--Have you decided _______to the beach?
-Not yet.It depends on the weather.(  )
A.whom to goB.where to goC.when to goD.why to go

查看答案和解析>>

同步练习册答案