精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

A neighborhood party is a great way to have fun and get to know the people in your neighborhood. And it’s also the best way to bring the community(社区) together.

Before you begin to do this, you first need to decide where to have the party. The community center is a good place for a neighborhood party. If the weather is nice, many people like to have the party outside. It could be at a park or on a street.

Next, ask your friends and neighbors(邻居) to help. Get(让)them to tell others about the party, set up(策划) the party and clean up after the party.

During the party, be sure to have lots of things to do. Many parties have activities for kids, such as face painting. Most parties have food and drinks. The best parties are when everyone brings something to share. That’s also the special part(地区) of a neighborhood party!

1.What is Paragraph 1(第一段)about?

A. What a neighborhood party is?

B. How good a neighborhood party is?

C. How we can have a good time in the neighborhood.

D. Why we need to know the people in the neighborhood.

2.The writer tells us_____ right place(s) for a neighborhood party.

A.? one?? B.?? two???? C.?? three??? D.? four

3.The writer thinks we can let our friends and neighbors help_____.

set up the neighborhood party

clean up after neighborhood party

tell others about the neighborhood party?

decide where to have the neighborhood party

A. ①②③?? B.? ①②④??? C.?? ①③④?? D.? ②③④

4.The underline word “during” means ________ in Chinese.

A. ……之前B. ……之后C. ……期间D. ……周围

5.What is special about a neighborhood party?

A. It has food and drinks.

B. It has activities for kids.

C. There are lots of things to do.

D. People bring something to share.

 

【答案】

1.A

2.C

3.A

4.C

5.D

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲述了社区聚会的事情,包括聚会在哪开,由谁组织和帮忙,聚会中应该做什么事情。

1.段落大意题。第一段主要讲了什么是社区聚会。故选A

2.细节理解题。由第二段The community center is a good place for a neighborhood party. If the weather is nice, many people like to have the party outside. It could be at a park or on a street.可知适合社区聚会的地点有三种:the community center社区中心;a park公园;a street.大街。故选C

3.细节理解题。由第三段ask your friends and neighbors(邻居) to help. Get(让)them to tell others about the party, set up(策划) the party and clean up after the party.可知作者要求朋友和邻居所做的事情是告诉其他人聚会的事,策划聚会和聚会后打扫卫生。故选A

4.词义猜测题。联系本句During the party, be sure to have lots of things to do.确保有有许多事情可做可知是在聚会期间,故选C

5.细节理解题。由最后两句The best parties are when everyone brings something to share. That’s also the special part(地方) of a neighborhood party!可知社区聚会特别的地方就是每个人带东西来分享。故选D

考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

It is very important to stay healthy. I have a neighbor. She is an old lady. She can do all the housework,   41  newspapers, watch TV and search on the Internet to learn something new. I often see   42  do taijiquan in the morning and dance in the evening. She looks young and beautiful   43  she is over seventy. Last week a reporter from a magazine interviewed her and asked   44  she kept so young and healthy. She replied with a smile:
I have a secret of staying young and healthy. It is quite   45  . Keep your mind active, take an interest in the world   46  you, and learn at least one new thing every day. Try to do different kinds of housework and do sports as   47  you can. Don’t think you are too old to go back to   48  . I know a man who entered a medical college when he was 70 years old. He studied there for 6 years and now he is a doctor. Another man went to a tennis school at the age of 71 and now he is good at   49  tennis. Some people may say staying young is easy only for those who live in the future. In fact, no matter how old you are, you can make it.
Please tell the story to your family. It would be a good start to   50  the lady’s example. I hope all people will stay young and healthy.
【小题1】
A.look B.readC.seeD.watch
【小题2】
A.herB.himC.otherD.others
【小题3】
A.thanB.sinceC.thoughD.because
【小题4】
A.whatB.whyC.whoD.how
【小题5】
A.earlyB.dearC.easyD.late
【小题6】
A.underB.aroundC.aboveD.between
【小题7】
A.soonB.busilyC.hardlyD.often
【小题8】.
A.placeB.songC.schoolD.dance
【小题9】
A.buyingB.losingC.sendingD.playing
【小题10】
A.followB.giveC.makeD.bring

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011年广西贵港市中考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Sometimes people call ours a “throwaway society”. That means that we’re always throwing away old things and buying new ones. Many times, you no longer need something, but someone else may just need to buy one. For example, if your baby doesn’t like his toy car any longer, why not give it to a nearly family who has a little kid? That’s one less plastic toy car that they need to buy. It’s also one less plastic toy that needs to be produced, packaged and shipped to the toy store.
Here are some other ways to help save resources (资源)for the society:
★Use the other side of the paper.
★Use rechargeable (可再充电的) batteries for your electric toys, MP3 players, cell phones, and cameras.
★ Choose reusable travel cups instead of disposable (一次性的) paper or plastic cups.
★Take your own cloth shopping bags when you go shopping.
★ Drink tap water instead of buying bottled water.
And there are some things you can exchange with your friends, for example, books, toys, even clothes. It's a way for everyone to get something new without spending any money and without throwing many things away.
【小题1】The underlined word "ours" in the passage refers to (指代) _______.

A.our societyB.our old things
C.our lifeD.our throwaway things
【小题2】According to the writer, if we give a second - hand toy car to a neighbor kid, we can____.
A.buy another new oneB.help toy business develop
C.make the family very thankful to usD.help save resources for the society
【小题3】 Which of the following is NOT true according to the passage?
A.We should buy things that can be reused in our daily life.
B.We can exchange some things with others for further use.
C.It's good for us to throw away old things and buy new ones.
D.We are supposed to give the things we no longer need to our neighbors.
【小题4】What should we do in our daily life after reading the passage?
A.Try to throw as few old things as we can.
B.Use as many disposable things as possible.
C.Drink bottled water even though there is tap water around.
D.Buy everything we need instead of exchanging them with others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2012年初中毕业升学考试(湖北荆州卷)英语(带解析) 题型:阅读理解

阅读短文并按每小题的要求答题。
Wu Juping is just and ordinary saleswoman. However, on July 2, 2011, she bravely caught a falling child and has been praised as ①/ð? m??st ‘bju:t?f?l ‘m?ð? / in China. The child fell from the 10th floor of a building into Wu’s arms.
The child is two years old, who named Niu Niu. ②Niu Niu climed up to the window looking for her grandma. When a neighbor living one floor below saw the little girl falling, he held out a ladder(梯子) to catch her. ③The ladder, however, was too short to reach the girl. At this dangerous moment, Wu, who was just walking near the building, rushed to the spot and caught her successfully before she hit the ground.
The girl fell into coma(昏迷), and Wu was also injured seriously in her left arm. On July 8, Niu Niu, who was able to move her fingers, feet and eyes, ④was out of dangerous condition and Wu’s arm is recovering well now.
【小题1】根据①处的注音写出英语单词。
【小题2】1)在②处的划线句子中找出两个可以连读的词。
         2)在②处的划线句子中哪个词的最后一个音可以失去爆破?
【小题3】根据③处的划线句子在下面句子中的每个空白处填入一个适当的词(首字母已给出):
The ladder, however, was s        short that it is c          reach the girl.
【小题4】将④处的划线部分译成汉语.
【小题5】用完整的句子回答问题: What do you think of Wu Juping?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011-2012学年浙江省湖州市环渚学校九年级上学期中考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

A woman repeated a bit of gossip (流言) about a neighbor. Within a few days the whole neighborhood knew the story. The neighbor was deeply hurt. Later the woman learned that it was completely untrue. She was very sorry and went to a wise old man to find out what she could do to repair the harm.

“Go to the market,” he said, “and buy a chicken, and have it killed, then on your way home, pick its feathers(毛) and drop them one by one along the road.” Although surprised by this advice, the woman did what she was told.

The next day the wise man said, “Now, go and collect all those feathers you dropped yesterday and bring them back to me.”

The woman followed the same road, but she was so discouraged when she found the wind had blown all the feathers away. After looking for hours, she returned with only three in her hand.

“You see,” said the old man, “it’s easy to drop them, but it’s impossible to get them back. So it is with gossip. It doesn’t take much to spread(散布) a gossip, but once you do, you can never completely undo(弥补) the wrong.”

1.Why did the woman feel sorry?

A.She didn’t know the story.

B.She hurt her neighbor deeply.

C.She was hurt deeply.

D.She was told an untrue story.

2.The underlined word “discouraged” might mean          .

A.surprised         B.excited           C.upset             D.pleased

3.Which of the following statements is true?

A.The gossip didn’t hurt anyone at all.

B.The wise man is not kind enough.

C.All the feathers had been blown away..

D.The woman was given a lesson.

4.What the wise man said has nearly the same meaning as the Chinese phrase “_________”.

A.覆水难收         B.无中生有          C.欲速不达         D.得道多助

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011-2012学年江苏省镇江市丹徒区九年级中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

 

    It is very important to stay healthy. I have a neighbor. She is an old lady. She can do all the housework,   16   newspapers, watch TV and search on the Internet to learn something new. I often see   17   do taijiquan in the morning and dance in the evening. She looks young and beautiful   18   she is over seventy. Last week a reporter from a magazine interviewed her and asked   19   she kept so young and healthy. She replied with a smile:

    I have a secret of staying young and healthy. It is quite   20  . Keep your mind active, take an interest in the world   21   you, and learn at least one new thing every day. Try to do different kinds of housework and do sports as   22   as you can. Don’t think you are too old to go back to   23   . I know a man who entered a medical college when he was 70 years old. He studied there for 6 years and now he is a doctor. Another man went to a tennis school at the age of 71 and now he is good at   24   tennis. Some people may say staying young is easy only for those who live in the future. In fact, no matter how old you are, you can make it.

    Please tell the story to your family. It would be a good start to   25   the lady’s example. I hope all people will stay young and healthy.

1.A. look              B. read            C. see             D. watch

2.A. her           B. him                 C. other           D. others

3.A. than              B. since           C. though          D. because

4.A. what              B. why             C. who             D. how

5.A. early             B. dear            C. easy            D. late

6.A. under             B. around          C. above           D. between

7.A. soon              B. busily          C. hardly          D. often

8.A. place             B. song            C. school          D. dance

9.A. buying            B. losing          C. sending         D. playing

10.A. follow           B. give            C. make            D. bring

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案