精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.In the past,when people had problems,they went to their families or friends to get advice.Today,it.is possible to get advice from radio shows,TV programs and;telephone hot lines,too.Most telephone hot lines are completely anonymous-callers do not have to say their names or,telephone numbers.Most hot lines usually don't need to be paid,even if the calls are from faraway places.At some hot fines,me advisers(志愿者) are volunteers(指导者).Other hot lines pay their advisers for their work.Usually the advisers are professionals(专职人员)with years of education and experience,but sometimes,the advisers have only taken a short class before starting to work on the hot line.All the advisers listen to people and help them work out their problems.

41.Today when people have problem,C.
A.they can only ask their families for help 
B.they can only get help from their  friends
C.they can get help from telephone hot lines 
D.they go to the advisers to get help
42.The word"anonymous"probably meansB.
A.with a name    
B.without a name    
C.free of charge(费)     
D.interesting
43.CallersCthe hot line for the advice or the phone calls.
A.pay much   
B.have to pay   
C.don't have to pay  
D.get money from
44.The advisers working at the  hot lineD.
A.are all professionals        
B.have all taken a short  class.
C.can work out any problem 
D.are not all paid
45.How do the hot line advisers work?C
A.They do what the callers tell them to do.
B.They go to the callers to help them.
C.They give advice to the caller by phone.
D.They ask people to come to see them.

分析 【文章大意】这篇短文中作者主要讲述了当人们有困难时,可以不用像以前一样去向父母或者朋友寻求帮助,而是可以向电话热线求助,文章主要介绍了电话热线的特点及其工作人员的情况.

解答 41.C 细节理解题.根据文章:Today,it.is possible to get advice from radio shows,TV programs and;telephone hot lines,too.可知如今可以直接通过热线求助,故选C.
42.B 细节理解题.根据文章:callers do not have to say their names or,telephone numbers.可知打电话的人不必说他们的名字和电话号码.所以是匿名的,故选B.
43.C 细节理解题.根据文章:Most hot lines usually don't need to be paid,even if the calls are from faraway places.可知热线电话是不需要支付的.故选C.
44.D 细节理解题.根据文章:At some hot fines,me advisers(志愿者) are volunteers(指导者).可知在热线工作的顾问并不是所有的.故选D.
45.C 推理判断题.根据文章:All the advisers listen to people and help them work out their problems.可知接线员的工作主要就是倾听打进热线的观众的问题并给予指导和帮助.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Would you mind me       for a while?
-      .But listen to it with your earphone.(  )
A.to listen to music;All right
B.listening to music;Of course
C.listening to music; Of course not
D.listen to music; Certainly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.You should refuse to smoke because it is harmful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Did they have a good time last Sunday?
-Yes,they___________.(  )
A.wereB.areC.didD.do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Liu Xiang and Yao Ming are both myheroes(hero).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Mike plays basketball            and he is a            basketball player.(  )
A.good; goodB.well; goodC.good; well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-I will visit my grandmother this afternoon,so I can't go swimming with you.
-    (  )
A.It's my pleasure.B.You are welcome.
C.That's a pity.D.Sure,I am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I can play ____,but I can't play it ____.(  )
A.the volleyball; wellB.volleyball; well
C.volleyball; goodD.volleyball; fine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.Guilin is famous for itsmountains and rivers.(高山)

查看答案和解析>>

同步练习册答案