精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.A man stopped at a flower shop to order some flowers to be posted to his mother,who lived two hundred miles away.
As he got out of his car,he noticed a young girl standing on the road sobbing(哭泣).He asked her what was wrong and she replied,"I want to buy a red rose for my mother and I don't have enough money."The man smiled and said,"Come with me,I'll buy you a rose."He bought the little girl her rose and ordered his own mother's flowers.
As they were leaving he offered the girl a ride home.She said,"Yes,please!You can take me to my mother."She asked him to take her to a new  grave (墓地),where she placed the rose.
The man returned to the flower shop,canceled(取消)the post order,picked up the flowers and drove the two hundred miles to his mother's house.

76.Where did the man's mother live?(No more than 6 words)She lived two hundred miles away.
77.Why did the girl sob?(No more than 10 words)She didn't have enough money to buy her mother rose.
78.Who bought the rose for the girl?(No more than 2 words)The man
79.Where did the girl put the rose?(No more than 4 words)A new grave
80.How did the man give the flowers to his mother at last?(No more than 9 words)He went to her house to give the flowers..

分析 一个男人停在一家花店去买一些花去寄给住在两百英里之外的妈妈.
在他下车的时候,他注意到一位年轻的女孩站在路上哭泣,他问她怎么了,她回答:"我想要买一支红玫瑰给我的妈妈但是我没有足够的钱"男人笑着说"跟我来,我会给你买一支玫瑰"他给那个女孩买了玫瑰也订了他给他自己妈妈的花.
他们离开时,他载了女孩一程.她说:"好的,你可以带我去看我的妈妈"她让他带她去了一块新墓地,她将玫瑰放在那里.
男人回到花店,取消了邮寄,拿起花开车去了两百英里外他的妈妈家.

解答 76.答案:She lived two hundred miles away.细节理解题.根据A man stopped at a flower shop to order some flowers to be posted to his mother,who lived two hundred miles away.可知他妈妈住在两百英里之外,六个字之内,故答案是She lived two hundred miles away.
77.答案:She didn't have enough money to buy her mother rose.细节理解题.根据I want to buy a red rose for my mother and I don't have enough money可知她是没有足够的钱去买花给她的妈妈才哭泣,十个字之内,故She didn't have enough money to buy her mother rose.
78.答案:The man.细节理解题.根据The man smiled and said,"Come with me,I'll buy you a rose."He bought the little girl her rose and ordered his own mother's flowers.可知是这个男人给女孩买了花,两个字,用简短回答The man.
79.答案:A new  grave.细节理解题.根据She asked him to take her to a new  grave (墓地),where she placed the rose.可知她是将花放在一个新墓地上,四个字之内,简短回答,故答案是A new  grave.
80.答案:He went to her house to give the flowers.推理判断题.根据The man returned to the flower shop,canceled(取消)the post order,picked up the flowers and drove the two hundred miles to his mother's house.可知他开车回家去送给他的妈妈,九个字之内,故答案是He went to her house to give the flowers.

点评 任务型阅读不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生"写"的能力.若是写单词,则要注意拼写正确,词形、词性有无变化,是否需要大写;若所要完成的是短语或句子成分,则需谨慎对待,依据所给题干分析要完成的是什么句子成分,需用什么样的表达方式,不可简单草率地将文中信息直接挪用.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The localgovernment(政府) has taken measures to help solve the flood.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.My mind wasn't on what he was saying so I'm afraid I _____half of it.(  )
A.missedB.was missingC.will missD.would miss

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What a valuable book it is!
-So it is.It's worth ________.(  )
A.readingB.seeingC.watchingD.looking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Everyone must follow the traffic rules.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.When I was about twelve years old,a girl in my class like to  point out my shortcomings.She said I was very thin;I wasn't good at math;I talked too much;I was too proud,and so on.At last,I became very angry.I ran to my father with tears in my eyes.He listened to me quietly,and asked,"Are those things true or not?Jane,didn't you ever think about what you're really like?"Then he added,"well,you have that girl's opinions.Make a list of everything she said and mark the points that are true."
I did as he told me.To my great surprise,I found out that about half the tings were true.Some of them I couldn't change,like being very thin,but many I could and suddenly I wanted to change.For the first time I got a clear picture of myself.
I brought the list back to Daddy,and he said,"Nown you know better about yourself.But you have to learn to listen,not just close your ears angrily and feel hurt.When something said about you is true,you'll find it will be of great help to you.Don't shut your ears.Listen to the truth and do what you know is the right thing to do."
Daddy's advice has returned to me at many important moments.In my life,I've never had a better place of advice.

51.How old was Jane when a girl in her class pointed out her shortcomings?B
A.About 10.
B.About 12       
C.About 14
52.Which thing did Jane think she couldn't change?A
A.She was very thin        
B.She wasn't good at math
C.She talked too much
53.Who changed the writer's opinion?A
A.Father      
B.Mother      
C.Sister
54.What did Jane's father really mean by saying"Make a list of everything…"?C
A.To listen to her classmate's opinions
B.To find out what is right and what is wrong
C.To know herself better and improve herself
55.Which of the following is the best title for this passage?B
A.My Father     
B.The Best Advice          
C.My Life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Wechat(微信)really influences people's life.
-     .It is easier for us to keep in touch with others.(  )
A.MainlyB.ExactlyC.SimplyD.Mostly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Some people think it's the parents'job to _____ their children ________ a clean and comfortable environment at home.(  )
A.offer;toB.offer;withC.provide;withD.provide;to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Bob is a middle school student. He is 13years old. He lives in Shanghai with his parents and his twin brother, Jack. They are in the same( 相同的) school, but in different classes. Bob is good at Maths, but not good at English. He thinks it’s a little difficult for him. But he plans to spend more time on it.

Every morning, Bob gets up early. He usually reads English for half an hour. And then he has breakfast with his family. He usually has two eggs and a glass of milk. After breakfast, he walks to school with his brother. It takes them about twenty minutes to get to school. They get to school at about 7:40.

Bob begins his classes at 8:00. After four lessons in the morning, he has a hamburger, some fish and vegetables for lunch at school. Then he has three classes in the afternoon. His last class is over at 4:50p.m. After school, he usually plays football or basketball from 5:00 p. m. to 6:00 p.m. He says it is good for his health to play sports every day.

He gets home at 6:20 p.m. He usually eats some rice and vegetables for dinner. Sometimes, he eats some noodles. After dinner, he does his homework from 7:30to 9:30. Then he listens to music or reads books for a while( 一会儿). He doesn’t watch TV or play computer games on weekdays. He goes to bed at 10:30 p.m.

His friends say his lifestyle is very healthy. Do you think so?

1. Bob thinks _______ is a little difficult for him.

A. English B. GeographyC. MathsD. History

2. Bob ___ for half an hour after he gets up in the morning.

A. listens to music B. does housework

C. reads English D. plays football

3. Bob usually has a hamburger, some ________ and vegetables for lunch at school.

A. eggs B. fish C. riceD. noodles

4.How long does Bob play sports after school?

A. For an hour.

B. For half an hour.

C. For one and a half hours.

D. For two hours.

5.Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Bob ’s brother Jack is 13years old.

B. Bob and Jack leave for school at 7:20 a.m.

C. Bob has two lessons in the afternoon.

D. Bob spends two hours doing his home-work.

查看答案和解析>>

同步练习册答案