【题目】When I was a little girl, my father loved to play catch (抛接球游戏) with me. I wasn’t very good, but he would encourage me. He was always telling me “keep your eye on the ball” as I would not be able to catch even the easiest of throws.
As I got older, we didn’t play catch as much. If I had a problem, I would go to my father to ask for his advice. He would try to joke with me and say “keep your eye on the ball”. We would both laugh because usually that advice did not apply to(适用于) the problem, but he would try to make me smile.
My father became ill in 1995 when I was 23. As he suffered from a stroke (中风), he could not speak. There weren’t any more conversations. He could only mouth words, which were sometimes hard to understand. After a while, I seemed to be pretty good at reading his lips (嘴唇), even better than the nurses who were caring for him.
During our last conversation, I was telling him about a problem I was having with my then boyfriend. Once again, I could read his lips: “Keep your eye on the ball.” We both smiled.
That was the last time I saw my father before he passed away.
Since then, when I get into a stressful situation I tell myself “keep your eye on the ball”.
【1】At first, by saying “keep your eye on the ball”, the writer’s father _____.
A. tells her to be careful while playing catch
B. wants to teach her a life lesson
C. wants her to work harder in every way
D. laughs at her when she misses the ball
【2】When the writer asked for advice from her father, he usually _____.
A. tried to solve the problem for her
B. didn’t care about her problem
C. joked with her and made her smile
D. told her to solve the problem alone
【3】When in trouble, the writer tells herself “keep your eye on the ball” to _____.
A. encourage herself to face the difficulty
B. remember the old days with her father
C. help herself forget her troubles
D. remember how to play catch
【4】The underlined word “pretty” means _________.
A. beautiful B. quite C. carefully D. always
【5】Which of the following can describe the writer’s father?
A. Serious. B. Cheerful(令人愉快的). C. Honest. D. Careless.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
试题分析:短文大意:我小的时候父亲喜欢和我玩接球游戏。我玩得不好,但是我们还是会一起玩。父亲经常说:“眼睛要盯着球。”。我长大了,有麻烦事时,总是找父亲求助,父亲开玩笑地说:“眼睛要盯着球。”。我们就会开心起来。父亲生病去世后,我依然会时常想起那句话“眼睛要盯着球。”
【1】A细节理解题。根据第一段中He was always telling me “keep your eye on the ball” as I would not be able to catch even the easiest of throws.可知一开始父亲经常说:“眼睛要盯着球。”是告诉作者在接球时要小心,所以选A。
【2】C细节理解题。根据第二段的描述可知作者向父亲请求建议时他总是说笑话让她笑。所以选C。
【3】A细节理解题。根据第二段的描述可知但陷入困境时,父亲说“眼睛要盯着球。”是鼓励要面对困难,所以选A。
【4】B词义猜测题。根据文中even better than the nurses who were caring for him可推知划线词的意思是“非常”,所以选B。
【5】B细节理解题。根据短文的描述可知作者的父亲是非常令人愉快的,所以选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
4月23日是“世界读书日”。在今年的“读书日”,你一定阅读了不少书籍,可有的同学没有认识到阅读的重要性。请你拟定一则倡议书,宣传“读书日”,倡导大家共同读书。(文章开头已给出)
要点:1. 阅读很容易,不受时间、地点限制;
2. 阅读能给我们带来快乐, 例如:男生读航天旅行,女生读最喜欢的卡通;
3. 阅读有助于开阔思想,例如:读名人的经历,与他们交流;
4. 阅读使人增长知识,例如:读有关看病的书,保持健康;
5. 有关阅读的倡议和计划(1—2点即可)。
要求:1. 字数:80-100,书写规范、工整,条理清晰;
2. 不逐字翻译,可适当发挥;
3. 文中不得出现真实人名、地名、校名等。
参考词汇: open up one’s mind; increase one’s knowledge
Dear students,
Reading is not only a good habit but also an enjoyable thing.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
A. 根据中文意思,完成下列句子。
【1】我们盼望尽快收到你的来信。
【2】在寒冷的冬天,蛇几个月都不吃东西。
【3】日本在中国东面。
【4】她抬头看,看到一只穿着衣服的白兔正在经过。
【5】他不想停下来吃饭,所以把肉夹在两片面包之间。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子
根据所给提示,完成句子,每空一词,含缩略词。
【1】These are my brothers.(变为一般疑问句) _________ these __________brothers ?
【2】Is that her book?(作否定回答) No, __________ ___________.
【3】She is my friend.(对画线部分提问) __________ ___________ she?
【4】请向老师寻求帮助。(完成译句)Please ____________teacher_______ help.
【5】这儿有两张我的家庭照片。(完成译句) Here ________ two of my family.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】作文
假设你是 Tom Miller, 今年12岁,是一名学生,请根据下面表格提示,介绍你和你的家人。
Name | Age(年龄) | Job(职业) | |
Father | John Miller | 40 | Teacher |
Mother | Anna Miller | 38 | Teacher |
sister | Kate Miller | 15 | Student(学生) |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— Would you like _______________ ?
— ________, but I’m too busy now.
A. to go to the movies, I’ d like to
B. go to the movies, I’d like.
C. to go to the movies, I’d like.
D. go to the movies, I’d like to.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
假如你叫Tony Green,请根据下面表格内容,简要介绍一下你和你朋友Alice的情况。
Name | Telephone | |
Color | Number | |
Tony Green | White | 436-7555 |
Alice Brown | Red | 218-4862 |
要求:
1、注意正确使用适当的人称代词;
2、注意正确使用大小写字母;
3、不少于六句话。
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
____
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子。
【1】它是一个橙子。请把它拼写出来。
It’s _____ _____ . Please _____ _____
【2】这是一张我爸爸的照片。
Here _____ a photo _____ my father.
【3】这是你的父母吗?
______ ________your parents?
【4】打扰了,这是你的橡皮吗?
_____ _____, is this your eraser?
【5】---谢谢你的帮助。
---不客气。---Thank you for your help. ---______ ______.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词填空:用括号中所给单词的正确形式填空。
【1】Please allow me ______________ (introduce) myself first.
【2】Jim _________________ (talk) on the phone when the man came in.
【3】John often spends a lot of time _______ ( play) computer games.
【4】Would you mind__________ (open) the windows?
【5】To our_________(surprised, we found the owner of the lost dog.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com