精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】任务型阅读

Boys and girls, this summer vacation is the time for you to take your mind off homework and prepare yourself for the future. The following is some advice on how to make your vacation meaningful and colorful.

Take regular exercise. You have worked most of the time. Therefore, you need to join in outdoor activities, which can bring your whole body into action. You can keep 1_________

by doing different kinds of exercise such as swimming, jogging and mountain climbing.

Learn some basic life skills. One day, you will live alone. You can’t 2 on your family any longer. So, you should learn to cook, wash and other practical skills.

Go for a journey. Travel to places of interest. In this way, you’ll understand cultures that are different from that of your hometown. Beautiful sights can also make you relaxed.

Enjoy family time. Don’t always sit in front of a computer. It’s great fun for family members to sit around the table, discussing sports, clothes or other common topics.

If you follow the advice above, your summer vacation will be full of joy and meaning.

We wish you a wonderful time!

请根据短文内容,分别写出1、2处所缺的单词。(每空限填一词)

【1】

【2】

【3】请把上文中画线的句子译成汉语。

请根据短文内容回答下列问题。

【4】How many pieces of advice are mentioned in the passage above?

【5】What’s the main idea of the passage?

【答案】

【1】healthy/fit

【2】depend

【3】美丽的风景也可以让你(身心)放松。

【4】Four

【5】(It’s about) Some advice on how to make our vacation meaningful and colorful.

【解析】

试题分析:如何过一个有意义、多姿多彩的假期?本文给了我们一些好的建议。如定期地去锻炼、学会一些生活的基本技能、外出旅行以及享受和家人在一起的时间等。

【1】推理判断题。句意:你可以保持健康。本段讲的是在假期要锻炼,要参与户外活动。这些活动可以使人保持健康。保持健康:keep healthy或keep fit。故填:healthy/fit

【2】推理判断题。句意:你不能再依靠你的家人。depend on是固定的短语,意思是依靠,依赖。故填:depend

【3】翻译题。Beautiful sights美丽的风景;make sb. +adj.使某人怎样。故译成:美丽的风景也可以让你(身心)放松。

【4】推理判断题。题意:上文提到了多少条建议?根据短文的大意可知,从短文的第二段开始,作者一共给了我们四个建议,一是定期锻炼;二是学会基本的生活技能;三是去旅行;四是享受和家人在一起的时间。故回答:Four

【5】主旨大意题。题意:短文的主要思想是什么?根据短文第一段的最后一句话The following is some advice on how to make your vacation meaningful and colorful.下面的建议是关于如何让你的假期有意义、多姿多彩的,可知,本文的中心意思是如何使假期有意义、多姿多彩。故回答:(It’s about) Some advice on how to make our vacation meaningful and colorful.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】作文。

假如你是Jack,请你根据表格信息,介绍一下你们一家三口的一日三餐。要求语句通顺,要点全面,书写规范,词数50—60词左右。

breakfast

lunch

dinner

father

eggs and apples

chicken, salad and rice

mother

eggs and milk

tomatoes, rice and salad

rice and vegetables

Jack

bread, milk and fruit

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---Remember _______to my daughter’s birthday party next Saturday.

---Of course .I will never forget _____ a big present for her.

A. to come , buying B. coming ,to buy

C. coming , buying D. to come , to buy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】词汇运用

根据句子意思.用括号中所给汉语提示或英语单词的适当形式填空。在标有题号的横线上写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

【1】The children were _________(骄傲)that they successfully held the charity show.

【2】The __________ (教练)missed their parents and hometown very much.

【3】____________ (实现)my dream is the most important thing of my life.

【4】Not every family can ____________(买的起) the cost of living.

【5】When you are first (介绍) to someone shake their right hand with your own right hand.

【6】We should speak to the old man (polite).

【7】What the girl said makes her look even _________(ugly).

【8】We need a _____________(medicine) examination(检查)once a year.

【9】My cousin’s (nine) birthday is coming and I will buy him a present .

【10】Today most students can go to high school for further__________ (educate)in our country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Almost everyone knows the meanings of Mr., Mrs., Miss and Ms. Mr. is used before the names of men. Mrs. is for married women and Miss is for single women. But what is Ms. for?

For some time, businessmen in the United States have used Ms. before a woman’s name when they do not know whether the woman is married or not. Today, however, many women prefer to use Ms. rather than Mrs. or Miss. The word Mr. does not tell us whether or not a man is married. Many women think this an advantage for men. They want to be equal to men in this way. These women feel that it is not important for people to know whether they are married or not.

There are some problems with Ms., however. Not all women like it. Some like the older ways of doing things. Some find it difficult to pronounce (Ms. sounds like “miz.”).Generally, young women like it better than older women do .It is difficult to know whether or not Ms. will be used by more American women in the future. What do you think of this change?

根据短文内容选择最佳答案。

【1】 is used for single women.

A. Mrs. B. Ms. C. Miss

【2】 Why not all women like to use Ms.?

A. Some feel that it’s not important for people to know whether they are married or not.

B. Some find it difficult to pronounce. C. The passage doesn’t tell us.

【3】 From this passage we know that________.

A. Most American women want to be equal to men. B Most American women like their husbands.

C. Ms. will be used by all the women in the future.

【4】Which of the following is right according to the passage?

A. Mary Green who is married and 25 years old wants people to call her Ms. Green.

B. When you meet a woman for the first time you should use Miss before her name.

C. Some men feel that it is not important for people to know whether they are married or not.

【5】It mainly talks about________.

A. woman who is married should use Mrs. Before her name

B. the word Mr. does not tell us whether or not a man is married

C. women have different opinions on using the word Ms.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Dear Dad and Mom,

How are you? I'm happy here, but I miss you very much. It's Sunday today, I don't have any classes. I am writing an e-mail to you in the computer room now.

There are lots of students in the computer room. Some students are talking with their friends on QQ. Some students are playing computer games. Some students are watching movies on computers. My new friends, Peter and Bill, are here with me. Peter is buying a T-shirt on the Internet. And what is Bill doing? Oh, he is reading a book on the computer. They're friendly and they often help me with my study and life. When you come to Shanghai, I want you to meet them.

I'm OK in Shanghai. Please don't worry (担心) about me. I hope you are happy and well.

Love,

Jenny

【1】Where is Jenny now?

A. At home. B. In the supermarket.

C. In the library. D. In the computer room.

2What's Peter buying?

A. A sweater. B. A T-shirt.

C. A book. D. A basketball.

3What is Bill doing?

A. He is talking with his friends on QQ.

B. He is playing computer games.

C. He is reading a book on the computer.

D. He is watching a movie on the computer.

4What does Jenny think of her two new friends?

A. They are friendly. B. They are funny.

C. They are smart. D. They are strict.

5What can we learn from the e-mail?

A. Jenny doesn't have fun at school.

B. Jenny can speak Chinese well.

C. Jenny is in China now.

D. Jenny doesn't like Chinese food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解填词

British Milkman Steve Leech saved some shops and flats(公寓)with milk and won a National Bravery Award(勇敢奖).

Leech 35 years old said that when he was sending out milk as u 【1】 along Pine Street he s2 heard a loud strange sound behind him and then he saw smoke coming out of a shop in Cornwall southern England. “That must be a fire I t3 . “Then I quickly d 4 to do something. So I p 5 the door open and then I s 6 for the people inside. Then I started pouring milk e 7 Leech said. He used 320 pints of milk to stop the fire. When firefighters r8 the shop the fire was under control(得到控制).

Leech helped save the l 9 of eight people in the flats above the shops.

“It was hard work o 【10 all those bottles. But it was even harder trying to tell my boss where all the milk had gone Leech said jokingly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容判断正(T)误(F)。

Some girls are talking about their dreams. They want to do different (不同的) jobs when they grow up (长大). The first girl says, “When I grow up, I want to work with animals. I like them and they are so cute.” The second girl says, “Oh, Mary, I think it’s boring to be with animals, because they can’t speak. I want to be a reporter (记者), so I can meet and talk to interesting people every day.” The third girl says, “Jenny, I don’t think it’s a difficult job for you, because you are good at talking with others. I want to be a teacher, because my mom is one” The last girl says, “I like your mother’s job, Sally. I am writing a story about that job. My mother says I can be an author (作家). But I want to be a doctor, because I like helping others.”

【1】Five girls are talking about their dream jobs.

2Mary doesn’t like animals.

3Jenny wants to be a reporter.

4Sally’s mother is a teacher.

5The last girl wants to be a doctor because she likes helping others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】将下列句子变为否定句和一般疑问句并作肯定和否定回答。

【1】 I have an English book.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

【2】 He has some friends.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案