18.In September,British children go back to school after their long summer holidays.There are two types of school in Britain.One type is run by the government.They are state schools,and free to attend.The other type is private schools.They are private,and you have to pay to attend.
Children start school when they are five years old.This is called primary school,and lasts until the child is 11.Secondary school is compulsory from 11until 16years old.At 16,students take a national examination called the GCSE.After that,they can stay at school for another 2years and take the A-Level Examination.It's necessary if they want to go on to university at 18.
Many university courses last 3years,but some courses can take much longer to complete,such as languages or medicine.Students have to pay for part of their courses.They can borrow money from banks,called a student loan,or take part-time jobs.
For the British,many of their friends at school remain friends for life,so it's true that schooldays are really the best days of one's life.
46.The underlined word in line 2probably meansC.
A.跑 B.延续 C.运作 D.流动
47.How long does a person stay in school before he goes to university?D
A.10years B.11years C.12years D.13years
48.Which of the following is NOT true?D
A.Students take a national examination called the GCSE.
B.Before going to university,students should take the A-Level Examination.
C.Some courses like languages can take more than 3years to complete.
D.Students have to pay for all of their courses in university.
49.What can a university student do to borrow money according to the passage?B
A.Ask friends for help
B.Get a student loan
C.Take full-time jobs.
D.Work in the banks
50.What is the best title of the passage?A
A.British school B.Schooldays C.British Examinations.D.Courses in schools.
分析 英国有两种类型的学校,一种是公立学校,可以免费参加,另一类是私立学校,孩子们5岁上学,18岁上大学.很多大学课程持续3年,但有些课程可能需要更长的时间来完成,如语言或医学.学生要支付课程的一部分.他们可以贷款,或从事兼职工作.
解答 46.C 词义猜测题.根据下一句:They are state schools,and free to attend他们是公里学校,是免费的,可知此处应该是:一种是由政府运作的,故选C.
47.D 细节理解题.根据Children start school when they are five years old.It's necessary if they want to go on to university at 18可知孩子们5岁上学,18岁上大学,故选D.
48.D 细节理解题.根据Students have to pay for part of their courses可知学生要支付课程的一部分,并不是全部,故选D.
49.B 细节理解题.根据They can borrow money from banks,called a student loan,or take part-time jobs.
可知.大学生可以通过学生贷款从银行借到钱,故选B.
50.A 主旨大意题.根据In September,British children go back to school after their long summer holidays.There are two types of school in Britain可知帮我介绍的是英国的学校,故选A.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.