精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Last week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson,Arizona.He moved there a few years ago,and I couldn't wait to see his new house and meet his friends.
My earliest memories of my father are a tall,handsome,successful man devoted to his work and his family,but uncomfortable with his children.As a child I loved him.He seemed unhappy with me if I didn't get A's in my exams and unhappy with my friends if their fathers were not as"successful"as he was.Whenever I went out with him on weekends,I used to try hard to think out things to say,feeling on guard.
On the first day of my visit,we went out with one of my father's friends for lunch at an outdoor cafe.We walked along that afternoon,did some shopping,ate on the street table,and laughed over my son's funny facial expressions.Gone was my father's critical(挑剔的) air and strict rules.Who was this friendly and interesting person now?What had made him so critical before?
The next day dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood.Although our times together became easier over the years,I never felt closer to him at that moment.After so many years,I'm at last seeing another side of my father.And I'm happy to be with my new friend.My dad,in his new home in Arizona,is back to me from where he was.

31.Why did the writer feel bitter(痛苦) about her father when she was young?C
A.He was silent most of the time.
B.He was too proud of himself.
C.He expected too much of her.
D.He didn't love his children.
32.When the writer went out with her father on weekends,she would feelD.
A.safe 
B.sorry   
C.tired   
D.nervous
33.What does the writer think of her father after her visit to Tucson?B
A.More critical.
B.Easy-going and friendly.
C.More humorous.
D.Strict and hard-working.
34.The underlined words in the last paragraph refer toB.
A.the writer's son   
B.the writer's father
C.the friend of the writer's father    
D.the cafe owner.

分析 上周我和小儿子去看了在亚利桑那州图森的新家的我的父亲,他几年前搬到了那里,我迫不及待想看他的新房子和他的朋友们.
我最早的父亲的记忆是一个高大,英俊,成功的男子致力于他的工作和他的家庭,但和他的孩子相处不愉快,我爱他,如果我考试没有得"A"他似乎对我不高兴.如果我和那些朋友的爸爸不是和他一样"成功",和朋友在一起他不高兴.每当我周末和他一起出去的时候,我都很努力的想要说的话,感觉很警惕.
在我访问的第一天,我们去了一家室外咖啡馆和我父亲的一个朋友共进午餐,那个下午,我们一起购物,在街上吃饭,笑我儿子的滑稽表情.我父亲挑剔的气氛和严格的规则已经过去,现在这个友好的和有趣的人是谁?过去什么让他那么挑剔呢?
第二天,爸爸拿出了他的童年照片,并告诉我很多关于他自己的童年的故事,虽然这几年我们在一起的日子变得自在了,在那一刻,我从来没有感觉到比这更亲近,这么多年后,我终于看到我父亲的另一面,我很高兴能与我的新朋友在一起,我的父亲,在他亚利桑那州的新家里,恢复了本来应该对待我的态度.

解答 31.答案:C.细节理解题.根据He seemed unhappy with me unless I got straight A's and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as"successful"as he was.可知如果我考试没有得"A"他似乎对我不高兴.如果我和那些朋友的爸爸不是和他一样"成功"的朋友在一起他不高兴.可知他的父亲对他期望很高,故选C.
32.答案:D.推理判断题.根据Whenever I went out with him on weekends,I used to struggle to think up things to say,feeling on guard.可知每次和父亲一起出去度周末,她都非常警惕,所以看出作者是很紧张的.故选D.
33.答案:B.推理判断题.根据文中第三段Who was this friendly and interesting person now?What had made him so critical before?和第四段And I'm happy to be with my new friend.的描述可知,作者的父亲其实是温和友善的,后来作者感到和父亲成了朋友,故选B.
34.答案:B.词意理解题.根据After so many years,I'm at last seeing another side of my father作者看到了父亲的另一面,感到和父亲成了新朋友,故my new friend替代我的父亲,故选B.

点评 推理判断就是根据作者的意图和倾向来完成相关的问题. 根据你对文章的理解,来判断各个选项的正误.最重要的就是读懂句子的意思,找出文章的中心,这种阅读是深层阅读,但是你最重要的就是找出文章的中心意思,抓住主要句子和相关句子的意思就可以解决了,要注意题目中的一些关键词和文章中的句子的对比,尤其是一些转折词、连词等等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---It's the second time I came to Xiamen.It____a lot.
---Yes,it's more and more beautiful.(  )
A.was changingB.has changedC.will change

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I wonder if she       me when      .(  )
A.calls,she arrivesB.will call,she arrives
C.calls,will she arrive   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.A.30minutes       B.20minutes      C.15minutes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Go back _____ you come from.(  )
A.whyB.whereC.whenD.how

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.By the end of thetwentieth (二十)century,the world population had passed six billion.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.He was following hisparents'(父母亲)wishes and studying law in school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Anna gets along well with myneighbour's/neighbours'(邻居) parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.John's car is not here.I think he ___________ somewhere.(  )
A.goesB.wentC.has goneD.has been

查看答案和解析>>

同步练习册答案