精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Zhang Lin is a Junior 3student in Shijiazhuang,Hebei.Earlier this month,Zhang and his classmates stood on the street with a box asking people for donations(捐款).Later they gave the money they got to the poor students in their school.
Many Chinese students raise money to help people in need.Most of the time,they hold a box and ask for donations on the street or in the park.Or they sell things like old books and CDs.Those students have done a great job so far.The money helps the students in poor areas like Yunnan and Gansu with new clothes,pens and pencils.
Teenagers in the US make donations,too.But they raise money in a different way-they raise money by doing something for others.For example,they sell homemade food or play musical concerts in their neighborhood to raise money.
"Chinese students like to wait for people to donate,or sell things that they buy with their parents'money,"says Guo Daoshun,an expert(专家)."While US kids get donations and give people something useful in return."
He says Chinese teenagers should learn to raise money in the US kids'ways."That way,they can show their talents and practice communication.More importantly,they can learn every coin counts(有价值).They have to work hard to get a donation."
根据短文内容,完成下列小题.
97.Where did Zhang Lin and his classmates raise money?On the street
98.What do many Chinese students raise money for?To help people in need
99.How do teenagers in the US make donations?By doing something for others
100.Does Guo think the US kids'ways of making donations are better than Chinese teenagers'?Yes,he does
101.Which do you think is the better title of this passage,"Better Ways of Making Donations"or"Importance of Donations"?Better ways of making donations.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍很多学生筹集资金把钱交给了学校里的贫困学生.但是中国和美国学生的筹钱方法不一样,中国学生通常等着别人给他们捐款,而美国学生会通过做一些事或表演来帮助贫困学生筹集资金,专家建议中国学生也可以学习美国学生的做法,这样可以展示才华和增加实践沟通能力,还可以通过努力付出获得捐赠.

解答 97.答案:On the street.阅读问答题.根据第一段Zhang and his classmates stood on the street with a box asking people for donations张和他的同学拿着一个盒子站在街上,要求人们捐款.可知,赢是在大街上.填On the street.
98.答案:To help people in need.阅读问答题.根据第二段第一句Many Chinese students raise money to help people in need.许多中国学生筹钱帮助需要帮助的人.可知,筹钱是为了帮助有需要的人,填To help people in need.
99.答案:By doing something for others.阅读问答题.根据第三段第二句But they raise money in a different way-they raise money by doing something for others.但他们以不同的方式筹集资金,为别人做点事情来筹集资金.可知,美国学生通过为其他人做事情来帮忙筹集资金,填By doing something for others.
100.答案:Yes,he does.阅读问答题.根据最后一段第一句He says Chinese teenagers should learn to raise money in the US kids'ways.他说,中国青少年应该学会美国孩子的方式筹集资金.可知,这里的he代替Guo Daoshun,他认为美国孩子筹集资金比中国孩子方法好.用肯定回答"是的,他是",填Yes,he does.
101.答案:Better ways of making donations.阅读问答题.根据最后一段段意"他说,中国青少年应该学会用美国孩子的筹钱方式,"这样,他们就可以展示自己的才能,进行交流.".",可知,短文主要介绍"更好的捐款方式",而不是"捐款的重要性",填Better ways of making donations.

点评 阅读问答题型,要抓住文章的大意,挑出信息词,根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.In China,many people are leaving the countryside to find jobs in the cities,because the countryside is much poorer than the city,and often there isn't much work there.Services such as hospital and transport(交通) are usually much better in the city than in the countryside.They hope that their lives will improve when they move to the city.
But in the big cities of Europe like London or Paris,people are moving out of the city.These rich families want to live a quieter life.They are tired of the noise and the dirt(尘土) of the city,and they are tired of the crowded streets,crowded trains and buses.They don't want to live in the cities any more.They want a house with a garden in the countryside,and breathe the fresh air there.
So they move out of the cities.Some don't go very far,just a little way out of the city,to the towns near the cities,other people move to the real countryside with sheep,cows and green fields.There,they start new lives and try to make new friends.
Not all those who move from the city to the countryside are happy.After two or three years,many people who have done this feel that it was a big mistake.They don't make so much money and there isn't much work to do.People in the countryside are very different and aren't always very friendly.
As a result,quite a lot of people who have moved to the countryside move back to the city."It's wonderful to see crowds in the streets and cinema lights,"they say.
76.Which is NOT the reason for people moving to the cities in China?B
A.The countryside is much poorer than the city.
B.People in the countryside have nothing to eat.
C.People in the countryside don't have much work to do there.
D.Services in cities are usually much better than those in the countryside.
77.Why do some rich families in Europe move to the countryside?B
A.Because they will find good jobs.
B.Because they are tired of living in the city.
C.Because they can make more money there.
D.Because they like feeding sheep and cows in the green fields.
78.After moving to the countryside,some people in Europe feel unhappy becauseD.
A.they can't make much money
B.there isn't much work for them to do in the countryside
C.some people in the countryside aren't always very friendly to them
D.A,B and C
79.The underlined sentence in the last paragraph showsA.
A.they are happy to move back to the city
B.they miss their friends in the countryside
C.they still want to move to the countryside
D.they are tired of the noise and the crowded streets in the city
80.The best title of this passage may be"C".
A.A Happy Life!B.Living in the City!
C.Moving Out or Moving Back?D.Living in the Countryside!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

15.A.remained
B.reused
C.refused.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.11.In which contest did Sue win?
A.The singing contest.
B.The speech contest.
C.The talent show.
12.What did Sue use to be like?
A.Confident.
B.Outgoing.
C.Shy.
13.How could Sue do such a good job?
A.She practiced a lot.
B.Her mother helped her a lot.
C.She is very lucky.
14.When she realized she won first prize,what was Sue's reaction(反应)?
A.She called her mother.
B.She took a deep breath.
C.She couldn't help crying.
15.What is probably Joe's plan?
A.Invite Sue to dinner.
B.Invite Sue to his program.
C.Write a report about Sue.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.                 David                  a new shirt?(  )
A.Are; havingB.Do; haveC.Have; gotD.Has; got

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Do you often go shopping in the supermarket on Sundays?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.There are forty students in the boy's class..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.How is the weather in the woman's hometown?

查看答案和解析>>

同步练习册答案