精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Hi!We are Lucy and Lily.We are sisters.We are studying in a high school.We are always wanting the weekends to come.Because on weekends there are different kinds of outdoor activities,suchas going to the park,going shopping,playing ball games and so on.We usually go to the park on Saturdays.We often take some bread,meat,water and milk with us.It's Saturday today.We are in the park again.Father is fishing in a boat on the lake(湖).Mother is sitting and reading under the tree.We are flying a kite.Now we are drinking some water.Do you think we are happy?
根据短文内容,选择正确答案.
61.Lucy and Lily areA.
A.students     
B.teachers           
C.nurses     
D.cousins
62.What do Lucy and Lily usually do on Saturdays?B
A.Play ball games.
B.Go to the park.
C.Go for a picnic.
D.Go shopping.
63.How many people can we know from the passage?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
64.What are Lucy and Lily doing now?D
A.They are fishing.
B.They are reading.
C.They are flying a kite.
D.They are drinking some water.
65.Which of the following is NOT true?C
A.Lucy and Lily like the weekends.
B.Lucy and Lily often take some food with them.
C.It's Sunday today.
D.Lucy and Lily's father is in the park,too.

分析 本文介绍了露西和李莉的生活情况.她们是姐妹,在一所高中学习.她们总是盼望周末到来,因为在周末她们可以做各种各样的户外活动.她们在星期六经常去公园.今天是星期六,他们又来到了公园.父亲正在湖上的船里钓鱼,母亲正坐在树下读书,露西和莉莉正在喝水.他们真的很幸福.

解答 答案:61.A   细节理解题.根据第一行句子We are studying in a high school.我们在一所高中学习.可知她们是学生.故选A.
62.B   细节理解题.根据第二行句子We usually go to the park on Saturdays.我们在星期六经常去公园.可知她们在星期六经常去公园.故选B.
63.B   细节归纳题.根据整篇文章内容提高了Lucy、Lily、Mother和Father.可知一共提到了四个人.故选B.
64.D  细节理解题.根据第三行句子Now we are drinking some water.现在我们正在喝水.可知她们现在正在喝水.故选D.
65.C    细节判断题.根据It's Saturday today.今天是星期六.可知今天是星期六而不是星期天,故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Can't you stop _____ so much noise?
-I'm terribly sorry for giving you so much trouble.(  )
A.makingB.madeC.to makeD.make

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Most animals protect their children until they are old enough to take care of themselves.A fish that swims in the rivers of South America protects(保护) its children in a very strange way.This fish,a kind of catfish,uses its mouth to keep its babies from danger.
When this catfish lays(产卵)  its eggs,it carries them in its mouth.From what we know,it does not eat during this time.After the eggs hatch(孵化),the fish swims with its children to protect them.It opens its mouth when danger comes,and the tiny fish swim inside.They swim out only when it is safe again.

64.The best title of the passage isB.
A.Staying Away from Danger    
B.How a Fish Protects Its Babies
C.Laying Eggs    
D.A Cat That Swims
65.If the young fish were not near their parents,they would beB
A.safer    
B.in danger    
C.happier    
D.smart.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18."友谊的小船说翻就翻"是最近主流社交网络上流行的网络语言,看后同学们有何感想?相信同学们都有自己的朋友,如何使"友谊的小船不会说翻就翻"?请你根据下面的写作要求,写一篇短文谈谈你的看法.
内容包括:
1 我们为什么需要朋友?2我们该如何与朋友相处?(两点建议)
3 呼吁同学们与朋友和睦共处.
作文要求:
1 不能照抄原文,不得在作文中出现学校真实的名称和学生的真实姓名.
2 语句连贯,词数80词左右.作文的开头已经给出,不计入总词数,也不必抄写在答题卡上.
Almost everyone in the world has friends.How can we make our friendship last forever?              .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.提示:
在人生中,你觉得什么才是重要的?爱(Love)?健康(Health)?快乐(Happiness)?友谊(Friendship)?时间(Time)?金钱(Money)?阅读(Reading)?帮助别人(Helping Others)?努力学习(Studying Hard)?…
请以"                              Is Very Important"为题,用英语写一篇短文.
要求:
1.请把题目补充完整;
2.语言流畅、书写规范、卷面整洁,词数不少于60个;
3.文中不得使用你的真实姓名、校名,否则以零分计.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.老师和同学对我很友好.
My teachers and friendsare friendly to me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Although my grandpa is 60years old,he is very fit and enjoys exercising.(  )
A.healthyB.wiseC.busy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.It takes about 15minutes to get to school.(对划线部分提问)
How long does it take to get to school?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.以"Planting Trees Day"为题写一篇短文,字数不少于80字,文中不能出现真实的姓名和校名.
Tree Planting Day
Planting Trees Day comes on March 12 every year.Do you know what we can do to help on the day?
In China,Planting Trees Day is on March 12.On that day,people can plant many trees.And if we plant trees more,we must also take care of the trees by watering them until they grow up to be strong【高分句型】
Why do the people plant trees?It is very easy.Because they want to protect the environment.There are many people who want to earn money form only cutting down trees.So more and more trees are cut down by them【高分句型】But kind people want to protect the environment and make the air clean.So they plant trees as many as they can..

查看答案和解析>>

同步练习册答案