分析 【文章大意】2002年的圣诞节,大多数的英国少年都正在打开礼物、和他们的家人吃火鸡,但是15岁的Sebastian Clover却在海洋中心的一条船上,他正在试图独自航海4320千米穿越大西洋.在12岁的时候,Sebastian 就开始训练为这次穿越大西洋做准备,15岁他就和父亲决定来一场比赛.他们每个人都有一艘一模一样的船,长十米.他们从加那利群岛出发,穿越大西洋,到达加勒比海安提瓜岛,先到者胜利.经历重重困难,Sebastian和父亲都相继抵达终点,但是父亲比他早14小时,就算这样,Sebastian还是创造一项世界纪录,他成为独自穿越大西洋最年轻的人.事后接受采访时,Sebastian表示这次穿越大西洋过程十分美好,但是在船上呆了25天以后,他也想在不会移动的床上睡一觉.
解答 88.答案为He was on a boat in the middle of the ocean.细节理解题.根据文中"On Christmas Day,2002,most British teenagers were opening presents and eating turkey with their families,but not 15-year-old Sebastian Clover.He was on a boat in the middle of the ocean.",我们可以得知,2002年圣诞节的时候,Sebastian Clover 在海洋中的一条小船上.所以答案为He was on a boat in the middle of the ocean.
89.答案为When he was only 12.细节理解题.根据文中"Sebastian began training for the crossing when he was only 12",我们可以得知,Sebastian 在12岁时开始训练,为穿越大西洋做准备.所以答案为When he was only 12.
90.答案为He told news reporters that he would not let his son win.细节理解题.根据文中,"Before the race,news reporters asked Ian Clover if he would let his son win.'No way!‘he answered.",我们可以得知,在出发之前,面对记者提问是否会让着儿子,Ian Clover 明确表示不会.所以答案为He told news reporters that he would not let his son win.
91.答案为(He spoke to his son) By radio.细节理解题.根据文中"Four days after the start of the race,Ian was about 30 kilometers ahead,but he spoke to his son by radio every day.",我们可以得知,在航行中,Ian Clover通过广播和儿子联系.所以答案为(He spoke to his son) By radio.
92.No,he didn't.推理判断题.根据文章第三自然段"Sebastian was not having an easy trip."以及后文中的"He began having problems with his boat.Then three killer whales started to follow him!But Sebastian didn't give up.He fixed his boat with rope.",我们可以得知,Sebastian 的航海之旅并不那么容易,所以答案为No,he didn't.
93.答案为If you don't give up,you'll succeed.主旨判断题.根据全文来看,尤其是第三自然段Sebastian的航海过程,"/Sebastian was not having an easy trip.He began having problems with his boat.Then three killer whales started to follow him!But Sebastian didn't give up.He fixed his boat with rope.In the end,the killer whales left him alone.",在面对困难时,Sebastian并没有放弃,而是选择迎难而上,并最终完成穿越大西洋,所以Sebastian的故事主要告诉我们,不能轻易言弃,坚持到底,你就会取得成功.所以答案为If you don't give up,you'll succeed,答案意思相近,言之有理也可.
点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | loudly | B. | clearly | C. | quietly | D. | cheaply |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A presenter in radio wanted Sex:male age:25-35 height:more then 1.75m You should have the experience in radio.You should speak standard Chinese and English Call the SUN HOUSE:77665388 |
| Swimming coaches needed Can you swim very well?Do you like to help others?Do you have time in July and August?We need some swimming coaches who can teach the children to swim in the summer holiday. Call:66773439 E-mail:brsyswim@163.com |
| A summer camp Want to make more friends and take part in all kinds of activities,such as painting,mountain climbing and sailing?And do you want to improve your English at the same time?Come and join us.Our summer camp will satisfy all you interests. |
| A cleaner wanted Can you make a large house clean and tidy?we need a cleaner once a week.If you hope to get the job paid at 160 yuan once,call us this evening at 18:00-20:00.Tel:6336022 or you can visit Mr Huang at No.5 chaoyang Street. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | disappointed | B. | angry | C. | upset | D. | happy |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com