精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.The Internet,mobile phones and Ipads are part of our lives now.Technology is greatly affecting all ways of our lives,from the ways we work to the ways we play.And it even causes a number of social problems such as cloning humans.
We have had lots of technology and it has changed our lives a lot.There is no doubt that humans will continue to use more and more technology.Here are some examples of modern technology that wll change our ideas and will affect our lives greatly.
Global positioning system (GPS) (全球定位系统)
It's a system that uses radio signals from satellites to show exact (精确地) information.It tells you where the user is on the earth in all weather conditions.It's made up of three parts:satellites,control equipments (设备) on land and receivers.
Space Technology
Russian and American scientists have worked together for the international Space Station (ISS) for a long time.They hope the ISS will provide a long-lasting lab.Such a lab will bring humans limitless (无限的) advantages.It's even hoped that one day space technology will take humans to their new houses in space.
Underwater Robot
Hercules is a kind of underwater robot with some high technology equipments.It will be used to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.
The world is changing so quickly that it's hard for us to catch up with all the new inventions because they seem to come out every month.It's important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives.So we should be willing to accept modern technology,or we will fall behind the times.

46.C can tell you where the user is on the earth exactly.
A.Satellites                           B.Receivers
C.Global Positioning System             D.Underwater Robot
47.According to the passage,which is NOT true about the ISS?A
A.It has carried people to other planets.
B.It will provide a long-lasting lab for us
C.Russian and American are working for it.
D.Humans will get a lot of advantages from it
48.Hercules is used toD.
A.save lives in the sea                   B.take picture in the sea
C.repair the broken ships                 D.look for the ancient ships in the sea
49.From the passage,we know thatB.
A.the use of GPS is affected by the weather conditions.
B.it's very important for us to learn about new technology.
C.it's easy for us to catch up with all the new inventions.
D.technology brings us many advantages such as cloning humans.
50.What is the purpose of the passage?B
A.To help us study some new technology.
B.To tell us technology is changing the world.
C.To help solve the problems that technology causes
D.To remind us the advantages of technology are limitless.

分析 这是一个科普类议论文阅读.文章大意:互联网、手机和iPad都是我们生活的一部分了.技术大大地影响我们生活的所有方面,从我们的工作,我们玩的方式,甚至造成一些社会问题如克隆人类.我们有很多的技术,它改变了我们的生活很多.毫无疑问,人类将继续使用更多的技术.这里有一些现代的技术,将改变我们的思想,将极大地影响我们的生活的例子.全球定位系统(GPS)这是一个使用无线电信号从卫星显示准确的系统(精确地)信息.它告诉你这个用户是地球上所有的天气条件.它是由三个部分组成:卫星控制设备对土地和接收器.俄罗斯和美国的科学家们一起为国际空间站(ISS)工作了很长一段时间.他们希望ISS将提供一个持久的实验室,这样的实验室将带给人类无限的好处.它甚至希望有一天空间科技将把人类带到宇宙中的新家.水下机器人大力神是一种具有高技术装备的水下机器人.它会被用来寻找古代船只.世界变化如此之快,我们很难赶上所有的新发明,因为他们似乎是每一个月都在更新.我们要学习新的技术,它在我们生命中扮演的角色是很重要的.所以我们应该愿意接受现代技术,否则我们就会落后时代.

解答 46题答案:C 考查细节理解.根据 Global positioning system (GPS) (全球定位系统)It's a system that uses radio signals from satellites to show exact(精确地) information.It tells you where the user is on the earth in all weather conditions.全球定位系统(全球定位系统)是一个系统,它利用卫星上的无线电信号来显示准确的信息,它告诉你用户在全天候条件下的地球上的位置.,可知选C Global Positioning System全球定位系统能告诉我们准确的用户地址.
47题答案:A 考查细节理解.根据Russian and American scientists have worked together for the international Space Station (ISS) for a long time.They hope the ISS will provide a long-lasting lab.Such a lab will bring humans limitless (无限的) advantages. It's even hoped that one day space technology will take humans to their new houses in space.俄罗斯和美国的科学家们一起为国际空间站(ISS)工作了很长一段时间,他们希望国际空间站将提供一个持久的实验室,这样的实验室将给人类带来无限的好处,甚至希望有一天的太空技术将人类带到他们在太空中的新房子.描述,没有提到A,故选择A.
48题答案:D 考查细节理解.根据Hercules is a kind of underwater robot with some high technology equipments.It will be used to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.大力神是一种具有高技术装备的水下机器人.它会被用来寻找很多年以前在旅程中沉入深海中被毁的古代船只.可知它会被用来寻找古代船只,选D.
49题答案:B 考查细节理解.根据最后一段It's important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives.对我们来说,学习新技术和它在我们生活中所起的作用是很重要的.可知选B.
50题答案:B 考查推理判断.这篇短文通过介绍几种新科技,来告诉我们现在的科学技术发展速度很快,我们只有不断学习才能赶上科学发展的脚步.A译为帮助我们学习一些新技术.B译为告诉我们技术正在改变世界.C译为帮助解决技术原因的问题,D译为提醒我们技术的优势是无限的.故选B.

点评 考查阅读理解.本文先概述了科技正深深地影响了我们的生活,从我们工作的方式以及到我们玩的方式,尽管如克隆也给人类带来了一些副面影响.然后主要介绍了即将改变我们的观点、即将深深地影响我们的三大发明.最终得出结论:我们应该接受现代科技,否则我们就赶不上时代潮流了.题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8."Come on,I am the best!"he said tohimself.(he)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.call sb back给…回电话.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Life is full of unexpected journeys.In 2014,my company Sinohydro sent me to work in Ugandan*a big hydropower*project.When completed in 2018,it will give power,jobs and money to Ugandan people,most of whom live on less than 2 a day.
When I first heard I was going to Africa,I was a little worried.People around me worry about things like hunger and poverty*.Would I get sick from a mosquito*bite?
But I quickly found all of these things were stupid stereotypes.Let me tell you a story.
One day,my workmates and I stopped for gas while driving to work.When we left the gas station,I dropped my phone,but I didn't notice until 10 minutes later.I used my workmate's phone to call mine.I heard an African man's voice on the other end,saying something in the local language.I told him that he was holding my phone.I thought I wouldn't get it back.But as we drove back to the gas station,we were surprised to see the man waiting in the hot sun.With a big smile,he gave my phone to me.I was deeply moved.
Life in Africa is simple.There is not much to do in spare time.But my workmates and I enjoyed ourselves by organizing a dancing club and playing basketball games.We also came across wild animals.Once,I was chased*by a seemingly*cute baboon*,which completely ended my fantasy*of having baby lions as pets!
44.Why did the writer go to Uganda?B 
A.She wanted to live there.
B.She was sent to work there by her company.
C.She wanted to volunteer there.
D.She went there to buy gas for her company.
45.What does the underlined word"stereotypes"mean in paragraph 3?A 
A.fixed ideas,especially wrong ones     
B.suggestions for others
C.worries for families                         
D.warning words
46.Before the writer drove back to the gas station,she thoughtD
A.the African man would give her phone back.
B.her phone wouldn't be at the gas station any longer.
C.the African guy must have used her phone happily.
D.somebody took her phone and she wouldn't get it back.
47.What did NOT the writer do in Africa?B 
A.played basketball games               
B.chased by a baby lion
C.organized a dancing club                
D.came across wild animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

13.We cannot remember clearly since when we have started to take our mobiles to a dinner table.This happens a lot,especially when we eat out.Once a dish comes,instead of lifting our chopsticks,we take
out our mobiles and click(咔哒).Later,we post the photos onto microblog(微博) or WeChat(微信),"waiting to be liked".Then we check our mobiles from time to time during the meal to see whether we get"liked"or not.We just cannot leave our mobiles for only a meal.
Does that sound fimliliar(熟悉的)to you?Do you do that often?If not,how do you feel when others do that when having dinner with you?
A recent study shows what we are used to doing is not so good.Spending time taking photos of food makes the food less satisfying To test this,some researchers did an experiment.(Some people,before,were,take,asked,could,to,photos,enjoy food,they).It proved that the more photos they took,the less delicious the food seemed to them.So,why not stop taking photos and just enjoy the food in front of you?
Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.After posting the photos onto the Internet,one will involuntarily(不自觉地) check his mobile many times."Does everyone like my photos?I hope a lot of people like them!"It seems like your mobile secretly calls your name all the time,even when you are with real people.
So,next time you go out to have dinner with your family or friends,how ahout not taking photos of food?Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.Trust me.It will be a wonderful time.
(69)What happens a lot at the dinner table nowadays?
People take photos of dishes and post them before eating.
(70)What does the recent study tell us ahout taking photos of food?
It makes food less delicious.
(71)What does the fourth paragraph mainly(主要地)talk ahout?
Other bad inffluences of taking photos before meals.
(72 Does the writer think taking photos of food may he accepted?
No
(73)请把文中括号里的词组成一个正确的句子.
Some people were asked to take photos before they could enjoy food..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.A rich man was riding along the road and saw an old man digging in his garden.There was a young tree lying on the ground.The rich man asked the old man."what kind of tree are  you planting there.My good man?"
"This is a fig(无花果)tree,sir."He said.
"A fig tree?the rich man was very surprised."Why,how old are you,may I ask?"
"I am ninety years old."
"What!"shouted the rich man."You're ninety years old,You are planting a very young tree now and it'll take  years to give fruit.You certainly don't hope to live long enough to get any fruit from this tree."The old man sm iled and said,"tell me,sir,did you eat figs when you were a boy?""Sure,"the man did not know-why he asked this question.
     The old man asked,"who planted the fig trees?"Why-why:I don'c know.
"You see,sir."The old man said slowly,"our forefathers(祖先) planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me."
       The rich man was quiet,then said,you are right,my good man.We should do some  things for the people after us.Thank you very much."Then he rode away.
51.The old man was plantingBwhen the rich man saw him.
A.an apple tree        B.a fig tree           
C.a pear tree          D.a banana tree
52.The old man wasC
A.80 years old         B.60 years old         C.90 years old        D.70 years old
53.The old man was planting the treeB
A.to get himself some fruit to eat              B.for the people after him
C.to make his garden more beautiful             D.just for fun
54.The sentence in the,last paragraph"The rich man was quiet"meansD
A.he was thinking about who were his forefathers
B.he didn't want to disturb the old man
C.he couldn't communi cate with the old man
D.he understood why the old man planted the young tree
55.We can express the main idea of this passage"A"in Chinese.
A.前人栽树,后人乘凉    B.光阴似箭,一去不返
C.君子爱财,取之有道    D.财多惹祸,树大招风.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Happiness is important for everyone.Most people want to be happy,but few know how to find happiness.Money and success alone do not bring lasting happiness.Happiness depends on ourselves.In other words,we make our own happiness.Here are a few ways to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.Too often,we spend so much time thinking about the future-for example,getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present.You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.People who have several close friends tend(有…打算) to live happier and healthier lives.
The second secret to leading a happy life is to be active.Many people experience this,dancing or playing a sport.You can forget about your problems,and only think about the activity.
Finally,many people find happiness in helping others.According to studies,people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people.If you want to feel happier,do something nice for someone.
                                    Title;(66)How to get happiness
What happiness depends on?Happiness depends on (67)ourselves
(68)How to be happyTo enjoy (69)the simple thingsin life.
To be active.
(70)To help others.
ConclusionHappiness is important for everyone and we make happiness by ourselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.Malls are popular places for Americans to go.Some people(61)Aso much time shopping at malls that they are called"mall rats".Mall rats shop until they visit hundreds of stores.
People like malls for many (62)B.They feel happy because parking is usually free,and the weather inside is always fine.The newest malls(63)C beautiful rest places with waterfalls and large green trees.
The frist indoor mall in the United States was (64)B in 1965in Edina,Minnesota.People love doing all their(65)D in one place.There are more malls around the country.Now malls are like town centers and people go there  (66)Amany things.When they shop,of course,they also eat in food courts(美食广场) and they can have food(67)B all over the world.They see films at the area.Some people even take their daily(68)D by doing new sports of"mall walking".Others go to malls to meet friends.
In some malls,people can see a doctor or a dentist and(69)Cgo to the church.In other words,people can almost do(70)A in mall.Now people can even live in their favourite shopping center.
61.A.spendB.takeC.costD.use
62.A.resultsB.reasonsC.relationsD.right
63.A.findB.makeC.haveD.move
64.A.soldB.builtC.inventedD.trained
65.A.fishingB.swimmingC.surfingD.shopping
66.A.to doB.to countC.to paintD.to record
67.A.atB.fromC.inD.with
68.A.excuseB.tourC.showD.exercise
69.A.stillB.everC.evenD.nearly
70.A.everythingB.somethingC.nothingD.Things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.我期待着你们的答复.
Ilook forward to hearingfrom you all.

查看答案和解析>>

同步练习册答案