精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.The tradition of birthday parties started a long time ago.There are some traditions that you can find almost anywhere,anytime,such as sending birthday cards,blowing out the candles on a birthday cake and singing the"Happy Birthday"song.Others are only found for certain ages and in certain countries.
In China,on a child's  first  birthday,family members often put many things on the floor around the child.According to Chinese tradition,the first thing that the child picks up tells you what profession the child will choose later in life.
For Japanese children,the third,fifth and seventh birthdays are especially important.At this age,there is a special celebration Shichi-Go-San (seven,five,three in Japanese) when children go to the temple wearing a new kimono.The priest (僧侣) gives them special sweets,and the parents usually organize a party for their friends in their home.
In Argentina,Mexico and several other Latin American countries,girls have a special birthday celebration when they reach the age of fifteen.After a special ceremony (仪式),the girls dance a waltz with their father and other boys.
Eighteen is the traditional coming age--the age when (in many countries) you have the right to vote (选举),join the army and (in Britain) drink alcohol or buy a house.
In many English-speaking countries,a twenty-first birthday cake often has a key on top,or the cake itself is sometimes in the shape of a key.The key means that the young person is now old enough to leave and enter the family home at any time they want to!
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填涂在答题卡的相应位置.
51.Which of the following birthday traditions can be found almost anywhere,anytime?D
A.Putting many things on the floor.
B.Wearing a new kimono.
C.Dancing a waltz.
D.Sending birthday cards.
52.TheB usually organize a party at children's special birthday celebration in Japan.
A.priests
B.parents
C.friends
D.relatives
53.Mexican girls have a special birthday celebration at the age ofC.
A.five       
B.seven     
C.fifteen     
D.twenty-one
54.In many countries you canA when you reach the age of eighteen.
A.join the army              
B.have a car
C.have a special ceremony       
D.have special sweets
55.Which is the best title of this passage?A
A.Birthday Traditions around the World.
B.Chinese Birthday Celebrations.
C.Japanese Special Celebration.
D.The drinking Age in Many Countries.

分析 很早就开始流行生日庆祝派对了,有一些活动是在任何地方、任何时候都会有的,例如发送生日贺卡、吹蜡烛、唱生日快乐歌等,但是有一些活动只有庆祝特定年龄的生日聚会或国家中才会发生.
在中国,孩子第一岁生日的时候,孩子的周围会放很多的东西,其目的就是让孩子选一件,孩子第一件拿起的东西就代表着孩子将来的职业.
对于日本的小朋友,三岁、五岁和七岁生日对他们来说是非常重要的.在他们的这几年生日中,他们会穿上新的和服,并在父母的陪同下去寺庙,同时还会在家中宴请宾客;
在阿根廷、墨西哥和其他几个拉丁美洲国家中,女孩15岁生日会特别庆祝一下.经过一个特殊的仪式后,女孩会和自己的父亲和其他的一些男孩跳华尔兹;
18岁的时候,你可以参加选举、参军(在很多国家中)、喝酒和买房(英国).
在很多母语为英语的国家,在21岁生日的时候,蛋糕上会有一把钥匙或整个蛋糕是钥匙的形状,其意思就是他可以开启自己的生活了.

解答 51.D.细节理解题.根据There are some traditions that you can find almost anywhere,anytime,such as sending birthday cards,blowing out the candles on a birthday cake and singing the"Happy Birthday"song.传统的生日派对,基本上都会进行的是发送生日贺卡、吹蜡烛、唱生日快乐歌等,因此答案为D.Sending birthday cards.A是中国孩子一岁的时候进行的;B是日本孩子进行的;C是一些拉丁美洲的一些国家女孩15岁生日的时候进行的;
52.B.细节理解题.根据The priest (僧侣) gives them special sweets,and the parents usually organize a party for their friends in their home.可知,在日本,为三岁、五岁和七岁的孩子庆祝生日的时候,举办派对并款待宾客的是孩子的父母,即B.parents'
53.C.细节理解题.根据题干中的Mexican girls,即墨西哥女孩,将其定位在文章的第四段,根据In Argentina,Mexico and several other Latin American countries,girls have a special birthday celebration when they reach the age of fifteen.可知,在阿根廷、墨西哥和其他几个拉丁美洲国家中,女孩15岁生日会特别庆祝一下,因此这里的答案是C.fifteen 
54.A.细节理解题.根据Eighteen is the traditional coming age--the age when (in many countries) you have the right to vote (选举),join the army and (in Britain) drink alcohol or buy a house.可知,到达18岁时,很多国家中的孩子都会参军、参加选举,在英国会喝酒和买房,因此大多数国家进行的是参军、参加选举,符合题意的是A.join the army;
55.A.文章主旨题.根据文章的内容,首先介绍了一些任何地方都会进行的生日庆祝活动,随后以举例子的形式介绍了中国、日本、一些拉丁美洲等国家的特殊年龄生日聚会的特殊活动,这些都是流传下来的传统活动,即文章的主旨就是介绍世界各地不同的生日庆祝传统,因此答案为A.Birthday Traditions around the World.

点评 本文是一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Must I park my car behind the building?
-No,you  _____.You _______park  it  there.(  )
A.mustn't; may.B.may not; mustC.needn't;may

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.He is ______ to buy ______ for his parents.(  )
A.rich enough,enough presentB.enough rich,enough presents
C.rich enough,enough presentsD.enough rich,presents enough

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A
Mary's plan for next week
Monday7:30go to the cinema with Alice
Tuesday11:00see a doctor
Wednesday9:00table tennis game,evening-study for exam
Thursday8:30go to a concert
FridayAfternoon-help Uncle Sam in his restaurant
Saturday9:00-10:30have art class    14:00visit grandmother
Sunday8:00have supper with Betty and Ann
Peter's plan for next week
Mondaystudy group meeting 3:00p.m.
Tuesdaybasketball match 4:30p.m.
Wednesdaygo to see some friends 2:00p.m.
Thursdaynoon,lunch with Larry
Friday2:00-4:00p.m.volunteer work@Student Centre
SaturdayShopping 10:00a.m.
SundayBasketball team party 9:00p.m.
41.On Sunday morning Mary willA.
A.be free       B.be busy     C.see a doctor   D.go shopping
42.What will Mary do on Wednesday evening?D
A.Go to the cinema.B.Help Uncle Same.
C.Play table tennis.D.Prepare for an exam.
43.Peter's study group meeting will be onB.
A.Saturday morning          B.Monday afternoon
C.Sunday evening           D.Friday afternoon
44.From Peter's plan we learn that Peter likesD.
A.table tennis      B.music      C.art         D.basketball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7."Are you OK?""Yes,I am OK."You may hear this kind of talk around you."OK"is most(81)widely (wide)used around the world.Where did"OK"come from?Let's take a look!
"OK"was first  (82)written(write)in the Boston Morning Post on March 23,1839.It read:o.k.-oll correct (all correct).It was only a joke at that time.But later"OK"(83)became(become) popular.People used it (84)to say (say) that all was well.
Today we use this (85)expression(express) many times a day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Asking the way in different places
    I travel a lot,and I find out different"styles"of giving directions(方向)every time I ask"How can I get to the post office?"
In Japan,people use landmarks(地面标志性建筑物)in their directions(59)because most streets don't have names.For example,the Japanese will say to travelers,"Go straight ahead and turn left at the hotel.The post office is across from the bus stop."
In the countryside of the American Midwest,there are no towns or buildings in many places.Instead of landmarks,people will tell you directions and (60)distance.In Kansas,for example,people will say,"Go north two miles(英里).Turn east,and then go another mile."
People in Los Angeles,California,have (61)noidea of distance.They measure(测量)distance in time,not miles."How far away is the post office?"you ask."Oh,"they answer,"it's about five minutes from here."
It's true that a person doesn't know the answer sometimes.What (62)happensin such a situation?A New Yorker might say,"Sorry I don't know."But in Yucatan,Mexico,no one answers"I don't know"People in Yucata n believe that"I don't know"is impolite.They usually give an answer,often a (63)wrongone.A tourist can get very,very lost in Yucatan!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.FLY AWAY HOLIDAYS
BEIJING TRAVEL COMPANY             Beijing,China
Best four days in Singapore
Book online:HYPERLINK"http://www.beijingtour.com"www.beijingtour.com Or call:010-62617788,Beijing-Singapore
MIRAMER HOTEL
Restaurant & Café,Swimming Pool,Movie Theater and KTV,Clothing store,Reading room
Day 1:Take a bus tour of the island.Evening---see a show at the theater.
Day 2:Morning---visit the Handicraft Center and the National Museum.
       Afternoon---take the cable car to Sentaosa island.
Day 3:Free for shopping.
Day 4:Take a walking tour of old Singapore in the morning,including Chinatown
Afternoon---boat trip around the island.
Department (出发)Date & Price                 Business Hours
May1,2008¥3220                     Weekdays:24hours
May12,2008¥3100                     Weekends:9:00a.m-5:p.m
May 23,2008¥2950
June 3,2008¥3150
Please choose and book your departure date.

48.Which of the following can't you do in MIRAMER HOTEL?B
A.See a film.
B.Play tennis.
C.Buy clothes.
D.Drink coffee.
49.When will travelers be free for shopping on trip?C
A.On the first day.
B.On the second day.
C.On the third day.
D.On the fourth day.
50.How much will a traveler spend if he wants to leave on May 12,2008?A
A.¥3100.
B.¥2950.
C.¥3220.
D.¥3150.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.
NEW YORK MUSEUM
The largest specializing
in American history
Open:Mon.to Fri.9:00a.m.-5:00p.m.
Sat.:9:00a.m.-1:00p.m.
Close:Sun.
Address:1100Chestnut St.New York
Telephone:77364431
THE CITY FLOWER SHOW
8APRIL TO 17APRIL
Price:¥50for adults
¥25for children
Address:112Kendal Way Chesterton
Cambridge CB4 1LT
Telephone:55539561
ENGLISH SUMMER CAMP
How will you spend your summer?
English Summer Camp 2006at University of
Toronto,Canada!
Ages:13to 18
For More Information,Call CEE/CCIEE at
66062607
POP MUSIC WEEK
Bands from home and abroad will give
performances in Chaoyang Park,Beijing.
Chinese singers like Zhang Liangying will
also share music with fans.
Price:30-50Yuan
Time:9:00a.m.-9:00p.m.
48.NEW YORK MUSEUM is closed onD.
A.Monday
B.Friday
C.Saturday
D.Sunday
49.Tommy is an 8-year-old boy.He wants to visit THE CITY FLOWER SHOW.How much will he pay?B
A.30yuan.
B.25yuan.
C.40yuan.
D.50yuan.
50.If you want to get more information about ENGLISH SUMMER CAMP,you can call atC.
A.77364431
B.55539561
C.66062607
D.30509009
51.Where will the POP MUSIC WEEK be held?A
A.Chaoyang Park,Beijing.
B.1100Chesnut St.New York.
C.University of Toronto,Canada.
D.112Kendal Way Chesterton Cambridge.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Farmers were busyharvesting (harvest) rice when we got to the farm.

查看答案和解析>>

同步练习册答案