【题目】 After a busy morning at work, lunchtime gives me a chance to do many things, such as exercise, read or watch TV. One cultural difference I've noticed between Britain and China is what we do during lunchtime.
Here in China, workers have longer lunch breaks, which gives them enough time to take a short nap. So Chinese people usually use lunchtime to rest. I often see office workers rest their heads on their desks. The room turns into a quiet “bedroom”. Once, I even saw workers in a restaurant taking short naps as well. This is also very common for students in China. After lunch, they will go back to their dormitories (宿舍) or classrooms to take a nap. Chinese people believe a short nap at noon can help them feel more energetic in the afternoon.
In Britain, this activity is quite uncommon. British students usually have a one-hour lunch break. Instead of napping, they fill that time by playing sports or talking with friends.
Most workers in Britain don't get the chance to nap. They generally have short lunch breaks-between 30 minutes to an hour. There is not enough time to have a nap. Because of the shortness of their lunch breaks, it is common for people to work through lunch or just finish their lunch at their desk.
【1】What does the writer often do after lunch?
A.Sleeps or docs some reading.B.Talks with friends or sleeps.
C.Watches TV or plays sports.D.Does chores or takes a short rest.
【2】The underlined word “Nap“ means_______.
A.聊天B.锻炼C.散步D.小睡
【3】Which of the sentence is TRUE?
A.Taking naps is not common for Chinese students.
B.Workers have shorter lunch breaks in Britain.
C.Workers in restaurants hardly take short naps during lunch breaks.
D.Chinese people believe a nap can help them feel less energetic.
【4】In the last paragraph, “They“ refers to(指代) _______.
A.Chinese workers.B.Chinese students.C.English workers.D.English students.
【5】The writer of this passage probably comes from________.
A.EnglandB.ChinaC.JapanD.Korea
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
本文是一篇说明文。介绍了中国和英国午休时间人们做的事是不同的。中国人普遍利用午休小憩一下;英国人的午休活动比较丰富,通常他们是吃饭,运动和聊天。英国大多数工人午饭时间很短,他们甚至就在办公桌上吃午饭。
【1】细节理解题。根据第一段第一句“After a busy morning at work, lunchtime gives me a chance to do many things, such as exercise, read or watch TV.”可知,一上午忙碌时光过后,午饭时间给了我一个做很多事的机会,比如运动,读书或者看电视。故选C。
【2】词义猜测题。根据第二段第二三句“So Chinese people usually use lunchtime to rest. I often see office workers rest their heads on their desks.”可知,一些中国人用午餐时间来休息。我经常看到办公室人趴在桌上睡觉。故选D。
【3】细节理解题。根据第二段第二三句“So Chinese people usually use lunchtime to rest. I often see office workers rest their heads on their desks.”可知,一些中国人用午餐时间来休息。我经常看到办公室人趴在桌上睡觉,午休对于中国人来说很平常,A错误;根据最后一段“They generally have short lunch breaks-between 30 minutes to an hour.”可知,他们普遍午休时间短,30分钟到一小时,B正确;根据第二段第五句“Once, I even saw workers in a restaurant taking short naps as well.”可知,曾经,我甚至看到饭店的员工们也小睡一下,C错误;据第二段最后一句“Chinese people believe a short nap at noon can help them feel more energetic in the afternoon.”可知,中国人相信小睡能帮助他们下午更加富有活力,D错误。故选B。
【4】细节理解题。根据最后一段第一二句“Most workers in Britain don’t get the chance to nap. They generally have short lunch breaks-between 30 minutes to an hour.”可知,英国大多数工人没有机会午休。他们普遍午休时间很短30分钟到一个小时。他们就是前面的most workers in Britain。故选C。
【5】推理判断题。根据第一段第一句“After a busy morning at work, lunchtime gives me a chance to do many things, such as exercise, read or watch TV.”可知,一上午忙碌时光过后,午饭时间给了我一个做很多事的机会,比如运动,读书或者看电视。文章大篇幅介绍了中国人午餐时间是小睡,所以作者应该是英国人。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用括号里所给词的适当形式补全短文。
On April 1st, Mike decided【1】 (play)a joke on his friend. At lunch time he 【2】(say) to Tom,“I think we【3】(have) a science test this afternoon.” “A test?” said Tom,“Really?” “Yes,it's quite true.” said Mike. “When I was passing by Mr. Hill’s room, he【4】(talk) with another teacher about a test. I think there 【5】(be)a science test this afternoon.”
Soon almost all the students in Mr. Hill’s science class knew about it. They quickly went into the classroom and began【6】(study). But not Mike. He was laughing to himself at his classmates. “What fools!” he【7】(think), “April fools.”
When the class【8】(begin), Mr. Hill said to the students, “Class, we're going to have a test today.”
Mike was【9】(surprise). He【10】(can not)believe his ears. When the students began to write on the paper, he had to think and think again.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用所给单词的适当形式填空
【1】I haven’t heard any news from my best friend Mike______(late).
【2】I had a bad cold. I felt ______(sleep) all day.
【3】I’d rather______(stay)at home than go out on such a rainy day.
【4】Unless we deal with our problems, we can easily become ______(happy).
【5】Danny did all kinds of things to make the baby ______ (stop)crying.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】C) 用方框中所给词的适当形式填空。
believe, embarrassed, cancel, discover, appear
【1】Many new ____________were made with the help of the leader.
【2】Your mother is the most ___________person for you in the world.
【3】They didn't find the poor bird; it had____________.
【4】How can I tell my parents the ____________result of the exam?
【5】They have _______________the sports meet because of the storm.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 国有国法,家有家规。假设你的一项家规是:每天必须回家吃晚饭。你对此项家规持什么态度?支持还是反对?请写一篇文章来陈述你的观点。
要求:
1.注意紧扣主题,意思连贯,语言通顺,书写规范。
2.不得使用真实姓名和校名。如需使用姓名,请用Mike,Gina来代替。
3.词数:不少于100词。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Columbus was a man who changed the world.
—I agree. His ________ of America was one of the greatest events in human history.
A.inventionB.discoveryC.appearanceD.agreement
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据对话内容,从所给的七个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,使对话内容完整。有两项为多余选项。
A. Don’t worry.
B. Will you join us?
C. When shall we meet?
D. But his brother will join us.
E. Let's ask John to go with us.
F. How about at the school gate?
G. You'd better take some food with you.
A: Hi, Helen. Some of classmates are going to the park tomorrow. 【1】
B: Yes, I’d love to. 【2】
A: At 8: 30 in the morning.
B: And where?
A: 【3】We'll take the bus to the park.
B: Good! Will John go with us?
A: No. he won't. 【4】
B: I see. I hope it won’t rain tomorrow.
A:【5】The weather report says it’ll be fine.
B: That's great See you tomorrow.
A: See you
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】句子翻译
【1】我认为这里的污染没有我们想象的严重。
【2】尽管他和同学们相处得不好,但是结果证明他与这起事件无关。
【3】这座17孔的桥只占据这个区域的四分之三。
【4】日本是我们将去参观的第二个在亚洲的国家。
【5】这份调查到目前为止有任何进展了吗?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成句子。
【1】你应该把教室打扫干净。
You should ________ ________the classroom.
【2】你能帮我把那个包拿回来吗?
Could you help me________ ________the bag, please?
【3】我已经弄清楚了怎么做蛋糕了。
I have ________ ________how to make cakes.
【4】刚才英语老师把我们的试卷发还给我们了。
Our English teacher________ ________our papers to us just now.
【5】我的话让我母亲感到不舒服。
What I said made my mother________ ________.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com