精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.It is a true story.Once upon a time,one of Alex's horses was stolen by his neighbor.Alex went to the neighbor's home with a policeman to get his horse back.But the neighbor refused to give the horse back.He said that it was his horse.
Suddenly Alex had a good idea.He put both of his hands over the eyes of the horse and said to the neighbor,"If this is your horse,then you must tell us in which eye the horse is blind.""In the left,"said the neighbor.Alex took his hand from the left eye of the horse and showed the policeman that the horse was not blind in the left eye.
"Oh,I have made a mistake,"said the neighbor."He is blind in the right eye."Alex then showed that the horse was not blind in the right eye,either.
"I have made another mistake,"said the neighbor.
"Yes,"said the policeman,"and you have also proved that the horse isn't yours.You must give it back to Mr.Alex."
51.Why did Alex go to the neighbor's home?B
A.To help his neighbor.
B.To get his horse back.
C.To buy a horse.
D.To steal a horse
52.Who came up with a good idea?C
A.The neighbor.
B.The policeman.
C.Alex.
D.We don't know.
53.Which of the following is true?D
A.The horse was blind in the right eye.
B.The horse was blind in the left eye.
C.The horse was blind in both eye.
D.The horse was not blind
54.The neighbor's words proved thatA
A.The neighbor told a lie.
B.The horse was blind.
C.The policeman told a lie.
D.Alex told a lie.
55.What can we infer (推断)from the passage?B
A.The neighbor didn't give the horse back.
B.Alex could get his horse back.
C.The neighbor didn't steal the horse.
D.Alex didn't believe in the policeman.

分析 亚历克斯的一匹马被邻居偷走了.亚历克斯带着一个警察到邻居家去要回他的马.但是邻居拒绝把马还给他.他说那是他的马.亚历克斯突然有了一个好主意,他把两手放在马的眼睛上,对邻居说,"如果这是你的马,你必须告诉我们,马的哪个眼睛是瞎的."左眼,"邻居说.亚历克斯从马的左眼拿开他的手,马的左眼不瞎."哦,我弄错了,"邻居说,"他的右眼瞎了."亚历克斯接着证明马也不是右眼瞎的.

解答 51-55 BCDAB
51.B细节理解题,根据Alex went to the neighbor's home with a policeman to get his horse back可知亚历克斯带着一个警察到邻居家去要回他的马,故答案为:B.
52.C细节理解题,根据Suddenly Alex had a good idea可知亚历克斯突然有了一个好主意,故答案为:C.
53.D细节理解题,根据Alex took his hand from the left eye of the horse and showed the policeman that the horse was not blind in the left eye.亚历克斯从马的左眼拿开手,向警察说明马的左眼没有失明.和."Alex then showed that the horse was not blind in the right eye马的右眼并没有瞎.可知马的两个眼睛都不瞎,故答案为:D.
54.A细节理解题,根据"Oh,I have made a mistake,"said the neighbor."He is blind in the right eye."Alex then showed that the horse was not blind in the right eye,either."I have made another mistake,"said the neighbor.邻居说马的某个眼睛瞎,其实马的眼睛没有瞎,可知邻居在说谎,故答案为:A.
55.B细节理解题,根据Yes,"said the policeman,"and you have also proved that the horse isn't yours.You must give it back to Mr.Alex."可知亚历克斯最后能要回他的马,故答案为:B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

6.What was living in the ISS like?
Living in space is common to astronauts.But what if it is a task of nearly a year?
US astronaut Scott Kelly was in the International Space Station(ISS) for 340days.It is the longest time a US astronaut has spent in space at a time.Kelly's stay is part of the Twins(双胞胎)Study.When Scott Kelly spent nearly a year in the ISS,his twin brother Mark Kelly lived on Earth.They gave scientists more ways to study human space flight.
Usually living in the ISS for such a long time is boring.Was it the same for Kelly?Let's take a look.
Good morning,everyone!
It's time to enjoy a surprise.But for Kelly,it was one of the 16sunrises he saw each day in the ISS,Isn't that cool?
Work comes first.
During his stay,Kelly and his partners did about 400science experiment.One of them was about planting vegetables.And they did it!Growing vegetables will be helpful for longer space journeys.
Moving with microgravity(微重力).
As we all know,space is a place with microgravity,which influences bodies.So Kelly did exercise more than 700hours in the ISS.That is about two hours of exercise a day.Microgravity also makes some easy things difficult.Kelly often slept in a sleeping bag,or his arms would float(飘浮)in front of him all the time.
Boring?Why not do something for fun?
Kelly loved taking photos from space and sharing them with the world online.Even President Obama is his fan.Under one of his photos,Obama wrote,"Hey,loving the photos.Do you ever look out of the window and freak out(吓坏了)?""I don't freak out about anything,Mr.President.Except getting question from you."Kelly replied.
63.How long did Kelly stay in the ISS?
For 340 days.
64.Why did scientists start the Twins Study?
Make more ways to study human space flight.
65.What did Kelly have to do because of microgravity?
Kelly did exercise more than 700 hours in the ISS.
66.Did President Obama enjoy Kelly's photos?
Yes,he did.
67.What was Kelly's life in the ISS like?Why?(Give one example.)
It's boring,because Kelly have to do something for fun,for example,Kelly taking photos from space and sharing them with the world online..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7._________ useful dictionary it is!It's very helpful for English study.(  )
A.What aB.What anC.How aD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.____of the farmland here_______with rice.(  )
A.Two thirds;is coveringB.Two third;is covered.
C.Second third;are coveringD.Two thirds;is covered

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.It must be windy last night,there are so many leaves on the street.(  )
A.whileB.orC.forD.because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.It took me half _______ hour to finish my homework last night.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Mr.Lee used to _______ dinner in the restaurant,but now he is used to _______ every meal with his family at home.(  )
A.have,eatB.having,eatingC.have,eating

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-What do you usually eat ______  breakfast?
-I usually eat noodles.(  )
A.forB..inC.fromD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.I have ______ English dictionary and it helps me a lot.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

同步练习册答案