15.There was a captain who was rich but still loved money so much that he cheated his sailors at the end of every voyage and took their wages(工资).
On the last day of one voyage,the ship was in a small port.It was winter time,and the sea was very cold,so the captain said to his sailors,"If one of you stays in the water during the whole night,I will give him my ship.But if he comes out before the sun appears,I shall get his wages."
The sailors had heard about the captain's cheating,so they didn't trust him.But then one of them,who thought that he was cleverer than the captain,said that he would do it.He got into the water,and,though it was very cold,he stayed in it.When it was nearly morning,some fishermen lit a fire on the shore about half a mile away.
"You are cheating,"the captain said to the sailor."The fire's warming you."
"But it's half a mile away!"said the sailor.
"A fire's fire,"answered the captain."I have won."
The sailor came out of the water,and said,"Perhaps you think that you are clever because you have won my wages,but you can't cook a chicken."
"I can,"answered the captain.
"If you cook this chicken,"said the sailor,"I shall work for you without wages for seven years,but if you can't,you will give me your ship."
The captain agreed,took the chicken and said,"Where's the fire?"
"There it is,"answered the sailor."On the shore."
"But it's half a mile away,"said the captain angrily.
"A fire's fire,'you said,"answered the sailor."If it is enough to warm me in the water,it is enough to cook your chicken."
61.The captain got the sailors'wagesC.
A.to buy a chicken for himself
B.and kept the money for future use
C.by cheating them
D.and said he would return the money soon
62.The captain insisted(坚持) that the fire was warming the sailor because heA.
A.didn't want to lose the bet
B.didn't believe the sailor's success
C.wanted to keep his promise
D.wanted to show his cleverness
63.Which of the following statements is NOT TRUE?B
A.The sailors didn't trust the captain.
B.In order to help the sailor in the water,the fishermen made a fire.
C.The captain failed to cheat the sailor this time.
D.The sailor didn't get out of the water before the sun appeared.
64.We can know from the reading thatD.
A.all the sailors refused to get into the water because it was too cold.
B.the captain knew the fire the fishermen made was enough to warm the sailor in the water.
C.the captain succeeded in cheating the sailor.
D.it was the sailor who was cleverer.
65.What is the best title of the story?D
A.How a Captain Cheated His Sailor
B.How a Sailor Got a Ship
C.A Brave Sailor
D.A Fire Is Fire.
分析 有一个船长有钱却仍然十分的爱钱,他在航行结束后欺骗她的船员拿走他们的工资.
一次航行的最后一天,船在一个小的港口.那是冬天,海上特别冷,所以船长和他的船员说:"如果有人在水里待一个晚上,我就将我的船给他,但是他在太阳升起之前出来,我会拿走他的工资."
船员已经听说船长欺骗人,所以他们不信他.但是其中有一位认为自己比船长聪明的那个船员说他会,他走进水里,虽然水冷,他还是待在里面.当将近早上的时候,一些渔民在半英里外的海岸上点燃了一把火.
"你在作弊"船长对这位船员说"火正温暖着你"
"但是他在半英里之外"船员说.
"一把火也是火"船长说:"我赢了"
船员从水里出来说:"也许你认为你聪明因为你赢了我的工资,但是你不能烧一只鸡"
"我能"船长回答.
"如果你烧了这只鸡"船员说"我将不要工资为你工作七年,但是如果你不能,你就要把船给我".
船长同意了,拿出鸡说到:"火在哪里?"
"在那里",船员说"在海岸".
"但是在半英里外,"船长生气的说.
"‘一把火也是火'你说的."船员回答"如果他能足够在水里温暖我,就足够用来烧鸡".
解答 61.答案:C.细节理解题,根据There was a captain who was rich but still loved money so much that he cheated his sailors at the end of every voyage and took their wages可知他是通过欺骗将船员的工资拿走,故选C.
62.答案:A.推理判断题,根据"A fire's fire,"answered the captain."I have won."可知他是不想比赛输了才坚持说火温暖了船员,故选A.
63.答案:B.细节理解题,根据When it was nearly morning,some fishermen lit a fire on the shore about half a mile away.可知渔民不是为了帮助船员才点的火把,故选B.
64.答案:D.推理判断题,本文的最后还是船员赢了,故可知船员比船长更聪明,故选D.
65.答案:D.标题判断题,根据本文船员和船长打的两个赌都是说到了A Fire Is Fire,是文章的线索,故本文的标题是A Fire Is Fire,故选D.
点评 做阅读理解时,可遵循三部曲的原则,即:快速阅读短文,通读测试题,明确考察点;认真逐题作答;复查校对答案.
做完所有题目后,再读一遍短文,逐一检查所有答案是否有误.如果有拿不定主意的答案,不要随意更改.一定要从原文中找到依据,方可更正.