精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.
News 1
Huang Heshan,a boy from Xinghua,has moved many people all over the country.Thanks to Huang Heshan,Yang Kangshao can go to school every day.Yang is disabled,but Huang Heshan carries him to school on his back.It's eight years since he started to do that.They help each other.At school,Yang helps Huang with his study,too.Huang says that he feels happy when he can do something to help disabled people.
News 2
In Jinan,Xiaoqing River is a good place for families to have fun.There are many green trees and the air is fresh.People can have different activities along the river.However,we can also find the waste bags and other rubbish everywhere.How can we get such bad environment?Now we are supposed to keep the park clean if we want to have a nice field trip.
News 3
On March 25,more than four thousand people started to run along Quancheng Park.All the runners ran about 4.7kilometers.They took part in the activity to lead a healthy life and show the spirit of the people in our city.After running,many runners signed their names on the flags.They called on all the people,old and young,to exercise more.
86.In News 1,we know Huang Heshan has helped Yang Kangshao forD.
A.eighteen years
B.eighty years
C.eight months   
D.eight years
87.We shouldD if we want to have a nice field trip along Xiaoqing River.
A.throw the rubbish  
B.find some waste bags
C.plant more trees    
D.help keep the environment clean
88.To lead a healthy life,over four thousand peopleC on March 25.
A.cleaned the park    
B.signed their names on the flags
C.ran about 4.7kilometers    
D.started to help disabled people
89.We may know the news above fromA.
A.a newspaper 
B.a novel  
C.a TV play  
D.a poster
90.Which of the following statements is TRUE?B
A.Yang Kangshao has trouble with his eyes.
B.Yang Kangshao is better at study than Huang Heshan.
C.Xiaoqing River is very clean and beautiful.
D.Only young people took part in the running activity.

分析 本题是摘自报纸的三篇报道,分别介绍了一起乐于助人的人物事迹,一起有关环境保护的倡议和一次关于健身运动的报道.

解答 86.D 细节理解题.根据第一条报道It's eight years since he started to do that.可知他做这件事情已经八年了,故选D.
87.D 细节理解题.根据第二条报道Now we are supposed to keep the park clean if we want to have a nice field trip.可知如果我们想要沿着小清河有美丽的旅行,我们应该保持干净的环境,故选D.
88.C 细节理解题.根据第三条报道On March 25,more than four thousand people started to run along Taishan Park.All the runners ran about 4.7 kilometers.可知四千多人沿着公园跑了4.7 公里,故选C.
89.A 细节理解题.通过短文内容,可知这是摘自报纸的三篇报道,故选A.
90.B 细节理解题.根据第一条报道At school,Yang helps Huang with his study,too.可知杨比黄学习好,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.What aboutordering (order)some beef for Simon?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Mr Liu,I have poor eyesight.I can't see the blackboard clearly.Can I sit______the classroom?
-Sorry,I don't think it's OK because you are so tall.(  )
A.in front ofB.at front ofC.in the front ofD.at the end of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Marywatches (watch) TV on Sundays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I am interested incollecting (collect ) stamps.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Peter's father seemedunhappy with his spelling mistakes.(happy)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.When she was young,she used torecite(recite,reciting)poems.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The twins are old enough to look afterthemselves( they).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The little boy isJack's cousin.(Jack)

查看答案和解析>>

同步练习册答案