精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Black is the color of power. It has the meaning of submission(服从). It is popular in fashion because it makes people look thinner.

White is the color for brides(新娘). White is considered a summer color. White is popular in fashion because it is light and goes with everything.

Red is a hot and strong color. It can make the heart beat faster. It is also the color of love. Red clothes can make people look heavier. And red things get noticed more than things that are another color.

The color of the sky and the ocean, blue, is one of the most popular colors. It is often used in bedrooms. Blue can also be cold and make people feel sad.

Green means nature. It is the most comfortable color on the eyes and can improve vision(视力). It is a calming color. Hospitals often use green because it can make patients relax.

Yellow is the most difficult color for the eyes to take in. Yellow is the color of sunshine. It is a warm color like red. On the one hand, it is the color of happiness and joy. On the other hand, it means fear and dishonest behavior.

【1】Black is a color often used in fashion because it can make people look ___.

A.powerful B.relaxed C. thinner D. heavier

【2】Red is the color of ____ according to the passage.

A. fear B. love C. joy D. sadness

【3】The best color to make an excited person calm down is ________.

A. white B. blue C. green D. yellow

【4】In the span>sentence “He is too yellow to stand up and fight”, “yellow”most probably means “____”.

A. sad B. happy C. brave D. afraid

【答案】

【1】C

【2】B

【3】C

【4】D

【解析】

试题分析:短文大意:黑色是力量的颜色。穿黑色的服装使人看起来更瘦。白色是新娘的颜色。白色流行,因为它是光的一切。红色是一种热情和强烈的色彩。也是爱的颜色。蓝色,是一种最流行的颜色。它经常被用在卧室里。蓝色也会冷,让人觉得悲伤。绿色是自然的。这是对眼睛最舒适的颜色,可以提高视力(。它是使人平静的颜色。黄色是眼睛最难接受的颜色。一方面,它是幸福和快乐的颜色。另一方面,它意味着恐惧和不诚实的行为。

【1】C细节理解题。根据第一段中It is popular in fashion because it makes people look thinner.可知穿黑色的服装很受欢迎是因为它使人看起来更瘦。所以该选C。

【2】B细节理解题。根据第三段中It is also the color of love.可知红色是爱的颜色。所以该选B。

【3】C细节理解题。根据第五段中It is a calming color.可知绿色是使人平静的颜色,所以该选C。

【4】D细节理解题。根据短文最后On the other hand, it means fear and dishonest behavior.可知黄色意味着恐惧和不诚实的行为。所以该选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达(共16分)

假如你是李明,你的朋友Peter即将面临中考,然而他却深感压力巨大,寝食不安,情绪低落,学习效率低下。请你写一封信给他提一些有益的建议,帮助他调整心态,提高学习效率,轻松迎考。要点如下:

1. 学会放松(体育锻炼,听音乐… 2.健康饮食 3.充足睡眠 4. ……

注意:1. 词数:80词左右。(文章的开头和结尾已给出,不计入总词数)

2. 可适当发挥,但必须包含以上要点。

Dear Peter

Don’t worry about your study too much. First you should

_____________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1——我从来没有去过新图书馆。

——我也没有。

—I have ______ ______ to the new library.

______ ______ I.

2以前我从来没读过这么好笑的故事。

I ______ never ______ a funny story like this.

3汤姆的爸爸很忙,全年不在家。

Tom’s father is very busy and isn’t at home ______ ______ ______.

4一方面这所房子太小,另一方面它离学校太远。

On the one hand the house is too small. ______ ______ ______ ______, it is too far from the school.

5我妈妈经常鼓励我要天天锻炼。

My mother often ______ me ______ ______ every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】汉译英(本题共5小题,每小题1分,计5分)

根据所给的中文意思完成句子,每空一词。

【1】请带我参观一下你们的新校园好吗?

Could you please________ me _________ your new school campus?

【2】他发现他错把Sally的太阳镜装进他的书包里了。

He found that he had put Sally’s sunglasses into his backpack__________ __________.

【3】当你觉得有压力的时候你就放松一下自己。

Try to relax yourself when you feel____________ ____________.

【4】我们需要想出一些新的办法使污水清洁。

We need to _________ __________ with new ideas to make polluted water clean.

【5】所有的学生都在为考试做准备。(完成译句)

All the students are _________ ready _________ the exams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

有一大批外国人来北京参观。假设你是导游,请根据以下内容,向外宾简单介绍北京的情况。

要求:要点包括:(1)有悠久的历史;

(2)有许多名胜古迹。

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1What’s the ________ (different) between Lucy and Lily?

2The girl became very________ (interest) in music last term.

3That’s why it is important to learn a ________(two) language.

4It’s a___________(rain) day; you must take an umbrella with you.

5The next morning ,my sister and I were __________(surprise)to see a big snake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Mike and Dick work in the same office. They don’t like the cold weather. One day they decided to take their holiday in Australia. Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. They had a good rest in a hotel. The next morning they rented() a car in the city and began their trip. A few hours later the sun was shining in the sky and there were no shade trees beside the road. It was so hot that they could hardly(几乎不) go on driving. They had to stop to look around. Mike found a river was about half a kilometer away from them. They were both very happy and drove the car quickly. Soon they got to the river. Before they jumped into the river, Dick saw a boy playing under a big tree. He asked the boy, “Are there any sharks(鲨鱼)in the river? ” “No,” answered the boy, “There aren’t any. ”

So they began to swim in the river. After a while, Dick felt something hit(敲打) against his leg. He told Mike about it. They were very afraid and stopped swimming. Dick asked the boy loudly, “Is it true that there are not any sharks in the river? ” “Yes, sir. There are a lot of crocodiles(鳄鱼)in the water. The sharks have all swum away.”

1Mike and Dick went to Australia _____.

A. by car B. by air C. by ship D. we don’t know

2The two young men went to Australia to _____.

A. swim in the river B. study to drive

C. go on a holiday D. find some work

3Mike and Dick couldn’t drive any more because _____.

A. the sun was shining in the sky B. there were no shade trees beside the road

C. the weather was very hot D. they were too tired

4Dick became afraid because _____.

A. he saw a shark in the water

B. he thought it might be a shark that hit his leg

C. he saw the boy laughing at them under the big tree

D. he had been told there were some sharks in the river

5When the two young men heard(听到) the boy, they began to _____.

A. catch the crocodiles in the water B. look for the crocodiles there

C. run to beat the Australian boy D. come out of the river at once(立刻).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1He _______(fall)off the bike and hurt himself.

2It’s so cloudy. I think it_________________ (rain) soon.

3Many ________(visit)come to the Great Wall every year.

4When the girl woke up, she found________(she)under a big tree.

5When autumn comes, _________(leaf) begin to fall down.

6What do you often buy for your mother on___________(mother)Day?

7We are looking forward to____________(plan) a day out.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据所给单词和词语,完成句子。要求符合语法,语句通顺,大小写正确。(单词不得重复使用, 标点已给出)

1the, pleasant, was, evening

____________________________________________________________________?

2without, can, air, live, you

___________________________________________________________________?

3lent, he, me, book, his

____________________________________________________________________.

4made, the, me, news, sad

____________________________________________________________________.

5plants, is, fun, the, water, it, to

____________________________________________________________________.

查看答案和解析>>

同步练习册答案