精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.(A)
Choose the best topic from A to F according to the meaning of the passage.
61.Almost every day,we discuss the topic of health,particularly for kids."Health"means eating well,getting enough exercise,and having a healthy weight.
62.We all know that eating fruits and vegetables can help us stay healthy,but many of us only eat our favorite food.Remember that we can only get the nutrition(营养)we need by eating different kinds of foods.Fruits and vegetables are the most important.
63.Everyone knows that water is important.Besides that,kids need plenty of calcium(钙)to grow strong bones,and milk has a lot of it.Every day,you should drink at least three cups of milk.
64.When you're eating,notice how your body feels.When your stomach feels comfortably full,stop eating.Eating too much makes you feel uncomfortable.If you do it too often,it can make you unhealthy and fat.
65.Strong,healthy teeth help you chew food that help you grow.They help you speak clearly.And they help you look better.
A.Drink water and milk more often.B.Listen to your body.
C.Teeth are also very important.D.Eat all kinds of foods.
E.What is health?F.Soda and cola are important.

分析 短文给出了五个日常生活中关于健康的一些问题,同时给出了相应的正确方法.

解答 答案:61.E   细节推理题.根据下文Almost every day,we discuss the topic of health,particularly for kids."Health"means eating well,getting enough exercise,and having a healthy weight.几乎每天,我们都会讨论健康的话题,特别是对孩子来说,"健康"意味着吃得好,得到足够的锻炼,有一个健康的体重.可知谈论的是健康,结合选项,应说健康是什么?故选E.
62.D  细节推理题.根据下文Remember that we can only get the nutrition(营养)we need by eating different kinds of foods.Fruits and vegetables are the most important.记住只有吃不同的食物才能获得我们所需要的营养,水果和蔬菜是最重要的.可知说的是吃不同的食物,结合选项,应说吃各种各样的食物.故选D.
63.A   细节推理题.根据下文Everyone knows that water is important.大家都知道,水是很重要的. milk has a lot of it.Every day,you should drink at least three cups of milk.牛奶有很多钙.每一天,你应该至少喝三杯牛奶.可知说的是喝水和牛奶,结合选项,应说喝更多的水和牛奶.故选A.
64.B   细节推理题.根据下文When you're eating,notice how your body feels.When your stomach feels comfortably full,stop eating.Eating too much makes you feel uncomfortable.当你吃饭的时候,注意你的身体感觉,当你的胃感觉很饱的时候,停止进食,吃太多会让你感到不舒服,可知说的是注意身体的感觉,结合选项,应说倾听你的身体.故选B.
65.C   细节推理题.根据下文Strong,healthy teeth help you chew food that help you grow.强壮健康的牙齿帮助你咀嚼食物帮助你成长.可知说的是牙齿的重要,结合选项,应说牙齿也很重要.故选C.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I hope everything goes well.-______.(  )
A.I don't knowB.All rightC.Thank youD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Jack and I _____ good friends.(  )
A.isB.amC.areD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.Simon could hardly remember his mother's telephone number.(改为反义疑问句)
Simon could hardly remember his mother's telephone number,couldhe?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.The earth is 4,600 million years old.We humans have lived on the earth for only 35,000 years,but during this period we have changed our planet a lot in many ways.Some things we're done are evey good for the earth while some are bad.
    Fewer trees   All over the world,people have cut down millions of trees.When it rains or when the wind blows,the earth is taken away.Forests have become deserts,so more and more sorts of animals and plants are disappearing.
    Traffic and factory pollution    In big cities,cars and buses have polluted the air.Now many people in cities have health proplems.Factories have also polluted the land and the water.As a result,many rivers and lakes are now dead.
    The ozone layer (臭氧层)    Around the earth,there's a special kind of oxygen(O2)called"oaone"(O3).It is important to the earth.But now air pollution is destroying it and that has made a very big hole in the ozone layer.Too much harmful radiation(辐射)from the sun passes though the hole and reaches the earth directly.This is very dangerous because it can cause cancer.
     More carbon dioxide (CO2) Carbon dioxide in the air has increased a lot.It mainly comes from burning oil,coal and wood.This has formed a"blanket"around the each.The heat from the sun can't eacape so the temperature is rising.This is called"the greenhouse effect(温室效应)".It causes the level of the ocean to rise and the climate(气候)of the earth to change.
    All these problems are very serious,so we must do something now.
73.Which of the following is right according to the passage?C
A.Cars don't pollute the air.
B.People cut down fewer trees.
C.Factories can pollute the water.
D.We humans have changed our planet a little.
74.What does the underlined word"it"in the passage refer to?B
A.CO2
B.O3
C.O2
D.H2O.
75.What makes the level of the occeans rise?C
A.Pollution.
B.Fewer trees.
C.The greenhouse.
D.Changes in the climate.
76.What is the best title for this passage?A
A.Environment Problems.
B.Hope for the Future.
C.Pollution on the Earth.
D.The Greenhouse Effect.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

3.Mike never tells lies.He is anhonest (诚实的) boy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.
A.no matter where B.make a wish C.make mistakes
D.as far as I know E.find out F.fall in love with
71.In China,people oftenBand blow out the candles when they celebrate their birthdays.
72.D,Miss Chen will study abroad in England.
73.You mustFthe Cool City when you come here in summer.
74.Anna,can you help meEwhere my dictionary is?
75.Ayou go,you are Chinese forever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---_________ do you go to school?---At 6:30.(  )
A.What timeB.HowC.WhatD.Why

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.--_____ you _____ your lost bag pack?
--Not yet.So I have to buy a new one.(  )
A.Did; findB.Have; found
C.Are; looking forD.Had; found

查看答案和解析>>

同步练习册答案