精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.阅读短文,判断短文后句子的意思是否与短文内容相符.用"T"表示相符,"F"表示不相符.
I have never taken cooking classes.I learned cooking from my mother because she was really interested in teaching me how to cook.The main reason for this was because when my mother got married,she didn't know how to cook anything,not even an egg.My grandmother never allowed her to stay in the kitchen when she was cooking.
My mother did not start to cook until she was 25years old.In the beginning,it was very hard for her.Therefore,she had to take cooking classes to prepare(准备) our meals.After having that experience,she decided to teach me how to cook.
When I was a little girl,I always helped my mother in the kitchen.Sometimes
we prepared meals that my mother already knew how to make,and sometimes we prepared them from recipes.Nowadays,I am really thankful for that experience because I don't need help to cook a meal.I can cook for me alone or for a group of people.
I will do the same with my children because I don't want them to have the same experience as my mother.If one day I am not with them,I want to be sure that they can carry on their lives without me.

51.The writer's mother knew how to cook when she married.F
52.Her mother learned cooking from her grandmother.F
53.It was difficult for her mother to learn to cook at first.T
54.The writer can cook a meal for a group all by herself.T
55.From the passage we know,the writer will teach her children cooking.T.

分析 我从来没有参加过烹饪培训班.我从妈妈那里学习的厨艺,因为她对我教我如何做饭非常地感兴趣.其中的主要原因是我妈妈结婚时,她不会做什么任何饭,甚至是一个鸡蛋.当我外婆正在厨房做饭时,她从来不允许我妈妈待在那里.
我妈妈直到25岁才开始做饭.刚开始,那对她来说太难了.因此,为了准备我们的饭菜,她不得不去上烹饪课程.自从妈妈有了那段经历后,她决定教我如何做饭.
当我是一个女孩时,我总是在厨房里帮助妈妈.有时我们一起做妈妈已经知道如何做的饭菜,有时候我们根据食谱准备.现在,我非常感谢那段经历,因为我不需要帮忙就可以做一顿饭.我可以独自一人为一群人做饭.
我也会和我的孩子一起这样做,因为我不想他们有我妈妈那样的经历.如果有一天我不和他们在一起了,我相信他们也可以继续他们的生活.

解答 51.F.细节理解题.题干意为:作者的妈妈结婚时知道如何做饭.根据第一段The main reason for this was because when my mother got married,she didn't know how to cook anything,not even an egg.可知作者妈妈结婚时什么都不会做,甚至是一个鸡蛋,故此表述错误.
52.F.细节理解题.题干意为:她的妈妈从外婆那里学到的厨艺.根据第一段My grandmother never allowed her to stay in the kitchen when she was cooking.及第二段Therefore,she had to take cooking classes to prepare(准备) our meals.可知外婆从来不允许妈妈踏进厨房,妈妈是上烹饪课程学习的厨艺,故此表示错误.
53.T.细节理解题.题干意为:对她妈妈来说刚开始学习厨艺是很难的.根据第二段In the beginning,it was very hard for her.可知作者妈妈刚开始学习厨艺时是很艰难的,故此表述正确.
54.T.细节理解题.题干意为:作者可以独自一人为一群人做饭.根据第三段I can cook for me alone or for a group of people.可知此表述是正确的.
55.T.细节理解题.题干意为:从文章中可知作者会教她的孩子做饭.根据最后一段I will do the same with my children because I don't want them to have the same experience as my mother.可知作者不想自己的孩子有妈妈那样的经历,所以她会教自己的孩子做饭,故此表述正确.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者妈妈因为之前不会做饭的一段经历,所以决定教作者做饭,作者以后也决定教自己孩子做饭,为了让他们变得更独立的故事.文章内容较简单易懂,练习题都是细节理解题,只要认真阅读,理解大意,联系上下文都可在文章找到相对应的判断依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Mickey isfamousfamous(著名的) for its pair of ears.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Do you know the famous actor __________funny glasses?(  )
A.wearB.put onC.withD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Do you know if we will go for a picnic this Saturday?
-I think we will if we ______have any classes.(  )
A.won'tB.aren'tC.don'tD.didn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.A:Hi,Ben!How do you get to school?
B:Oh,I (81)live farthest from the school,so I usually go by bus.
A:How does Jenny get to school?
B:Her home is near the school,so she always walks.
A:How about Jim?
B:His home is not very (82)far,and he has a nice bike.So he often(83)rides to school.
A:But it's the most dangerous way.And how does Sally go to school?
B:She often goes by taxi.
A:Oh,I think it's the most comfortable,but it's the most (84)expensive,too.
B:That's right.And the healthiest way is going (85)onfoot or by bike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.We can't live ______ air.(  )
A.withoutB.withC.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.There  is            book  on  the  table,             book  is               interesting  book  about animals.(  )
A.a; the; anB.a; an; theC.an; the; anD.an; the; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.We _________ in the park the day before yesterday.(  )
A.had a picnicB.went shopping
C.tried on some clothesD.took the underground

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.生活中每个人都有过与他人分享的体验,如分享一本有趣的书、一段难忘的经历、一个闪光的想法…
现在,某英文报纸就分享(Sharing)话题征文,请你投稿.描述一次你与他人分享的经历,并谈谈你的感受.
提示词语:share…with…;experience; interest; learn; change; encourage; enjoy; happiness; confident.

查看答案和解析>>

同步练习册答案