精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Paper is one of the most important products ever invented by man.The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed.Paper provided an important way to communicate with knowledge.
Paper was first made in China about 2,000years ago.In Egypt and the West,paper was not very commonly used before the year 1400.Paper was not made in southern Europe until about the year 1100.After that,the foresty countries of Canada,Sweden,Norway,Finland,and the United States because the most important in paper-making.Today Finland makes the best paper in the world.And it has the biggest paper industry in the world.
When we think of paper,we think of newspapers,books,letters,envelopes,and writing paper.So paper plays an important role in our lives.
Paper is very good for keeping you warm.Houses are often insulated(隔热)with paper.You perhaps seen homeless men sleep on a large number of newspapers.They are insulating themselves from the cold.In Finland,in winter it is sometimes 40degrees below zero.The farmers wear paper boots in the snow.Nothing could be warmer.

根据短文内容,选择最佳答案.
71.What did the invention of paper mean?It meantA.
A.more people could be educated            B.more books could be printed
C.paper is one of the most important products  D.Paper was invented by man.
72.When was paper made in southern Europe?C.
A.Before 1100.B.After 1400.
C.After 1100.D.Before 1400
73.Which country makes the best paper?D.
A.Norway.
B.Canada
C.The United States.
D.Finland.
74.What's the meaning of the sentence"Nothing could be warmer."?C.
A.Books are warmer.
B.Newspapers are warmer.
C.Paper is the warmest.
D.Houses are the warmest.
75.What's the main idea of the passage?D.
A.The invention of paper.
B.The best paper
C.The paper-making                         
D.The uses of paper.

分析 这篇文章讲述了随着纸的发明,在人们的生活中有着非常的作用,可以用来印刷报纸,书,信纸,信封,书写纸,还可以取暖.

解答 【主旨大意】:本文主要介绍纸的历史及其用途.
71.A.细节理解题.根据文章The invention of paper meant that more people could be educated可知,纸的发明,意味着越来越多的人能够收到教育.故选A
72.C.细节理解题.根据文章Paper was not made in southern Europe until about the year 1100.可知,直到1100年,西方国家才制作纸.故选C
73.D.细节理解题.根据文章Finland makes the best paper in the world.可知,芬兰的生产的纸是世界上最好的.故选D
74.C.词义猜测题.根据句意:没有东西比这更温暖的了,联系文章内容主要是说纸的用途,故选C,纸是最暖和的.
75.D.主旨大意题.纵观全文本文主要谈论的是纸的用途,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.All the children are oftenwarned (warn) not to swim alone in the river.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.My dad was a fisherman.He worked hard and would stay out until he caught enough to feed the family.When the weather was bad,he would d(66)rive me to school.He had an old truck he used in his fishing business.
I remember the day I decided I was too o(67)oldfor a goodbye kiss.When we got to the school and came to a stop,He started to lean t(68)owardme,but I put my hand up and said,'No,Dad.'It was the first time I had ever talked to him that way,and he had a s(69)urprisedlook on his face.I said,‘Dad,I'm too old for a goodbye kiss.'
My dad looked at me for the longest time,and his eyes s(70)tartedto tear up.‘You're right,'he said.‘You are a big boy…a m(71)an.I won't kiss you any more.'The tears began to well up in his eyes,as he spoke.‘It wasn't long after that when my dad went to sea and never came back.It was a day when most of the boats stayed in,but not Dad.He had a big family to f(72)eed.They found his boat float with its nets half i(73)n and half out.'
I looked at my dad and saw that tears were running down his face.He spoke again.‘Guy,you don't know w(74)hatI would like my dad to give me.It was just one more kiss on the face…to feel his rough old face…to smell the ocean on him…to f(75)eelhis arm around my neck.'
I wish I had been a man then.If I had been a man,I would never have told my Dad I was too old for a goodbye kiss.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Spend your summer holidays wisely!
41.Where will you have classes if you like playing basketball?D
A.At Cliff College.
B.At Golden Finger Club.
C.At Whitehawk School
D.At Haved School.
42.The underlined word"Fee"in the ad is about"A".
A.the money
B.the teacher
C.the address
D.the school
43.How much will they pay if Darning and his deskmate take part in"Speak Good English"?
A.15
B.30
C.45
D.60
44.All classes will end afterD.
A.1p.m.
B.2p.m.
C.3p.m.
D.4p.m.
45.What is the aim of"Easy Trip with mathematics"?B
A.To help students finish their homework.
B.To mak e students'thinking skills better.
C.To show you some rules of the math class.
D.To teach students to speak in class bravely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.人人都希望生活在环境优美的城市中,作为中学生,我们要积极为创建"文明城市"作贡献.请你根据下列图表所给提示词写一篇发言稿. 
要求:(1)语句通顺,书写规范,文章 中不得出现真实姓名和校名.
(2)必须运用所有提示词,并写出两个以上自己的观点.
(3)词数在 80 词左右
 Civilized(文明)City 
good behaviorexcellent environment
    
shoulddon'tcanhad better not
    
talk politelytraffic rulesplantyour ideas
be friendly topick up litter 
loudly 
helpclean the small ads 
  
    
Everybody likes to live in a beautiful and civilized city.We hope that our city will become a civilized city.We know it includes good behavior and excellent environment.So I want everyone can do something for it To good behavior,we should be friendly to others,talk with other people politely and help some people in trouble.Please don't break the traffic rules or talk loudly in public.To excellent environment,I think we can plant trees,pick up the litter and clean the small ads on the wall.You'd better not waste water or walk on the grassland.
Thank you for your support..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Since 1850,the temperature of Earth's surface has increased about 0.6°C.Scientists predict it may warm much more by the end of this century.Who's turning up the heat?Well,it seems that we are!Some of this global warming may be natural.However,nearly all scientists now agree that most of it is due to people's actions.  Over the past 150 years,we've added huge amounts of certain gases,especially carbon dioxide(CO2)to the air..These gases can keep heat near Earth's surface,so more carbon dioxide means more heat is kept near Earth's surface.Global warming may change the weather in ways that lead to more severe storms,floods and droughts.
We add carbon dioxide to the air when we burn things,especially fossil fuels.Fossil fuels are energy sources formed from the remains of plants and animals that lived millions of years ago.Coal,oil,and natural gas are all fossil fuels.People in the United States and other countries started burning large amounts of fossil fuels more than a century ago.The amount of fossil fuels being burned each year has been
increasing worldwide.The more we burn,          .
What can we do to help?Nowadays to live a low-carbon life is quite popular in the world.Low-carbon means to reduce the amount of carbon dioxide.Saving energy and reusing are the key words.In fact,even the simplest everyday activities can make our lives low-carbon.

75.What problem"can global warming cause?(根据短文内容回答问题)
76.What are fossil fuels?(根据短文内容回答问题)
77.请将第一段中的画线句子翻译成汉语.
78.请根据第二段内容,将最后一个句子补充完整.
The more we burn,the more carbon dioxide will be produced.
79.请写出日常生活中的一种"低碳"行为.(用英语写一个句子)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.
54.How much does it cost children under 4to travel Hawaii?1000
55.What kind of hotel will be provided?5-star hotel
56.When is County Animal Hospital open?From 10:00 am to 6:00 pm
57.Where is County Animal Hospital?.(At) 220 Ring Road,Southampton
58.Do you need any pay to visit County Animal Hospital?No.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.Choose the best answer to complete the passage.
Every child has his own dream.Every child hopes to be an adult.(26)A,is it really like what they imagine?As a boy(27)Blives in modern times and in a modern city,I feel(28)Cpressure on me with the city's development.Although we(29)Cworry about money,we still have some(30)Aproblems,such as competition among classmates and expectation (期望) from parents.These experiences are very(31)Ato our future.But(32)C,they really give me a lot of pressure.I still clearly(33)Bthe happiness of my childhood.(34)B,we had to face the fact with time passing by.We began to(35)Cthis invisible (无形的) pressure come upon us.We get up before sunrise and(36)Cafter sunset.We work and study(37)Ban adult,even harder.(38)Awe do is in order to get an excellent(39)B.Growing up is very boring,but we(40)Atry to find happiness while growing up.I think friendship among our friends,the support from our parents and the encouragement from our teachers can help us.Why not enjoy the pleasure of growing up and its delicious taste?

26.A.HoweverB.AndC.So
27.A.whichB.whoC.whom
28.A.lessB.fewerC.greater
29.A.alwaysB.oftenC.seldom
30.A.otherB.anotherC.others
31.A.helpfulB.happyC.bad
32.A.at firstB.for exampleC.in fact
33.A.thinkB.rememberC.forget
34.A.LuckilyB.UnluckilyC.Impossibly
35.A.seeB.touchC.feel
36.A.come outB.come downC.come back
37.A.asB.likeC.alike
38.A.WhatB.ThatC.How
39.A.progressB.markC.success
40.A.shouldB.shouldn'tC.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-         I see your ID card,sir?We        check your information.
-Here you are.(  )
A.Must;shouldB.May;have toC.Can;mayD.Shall;must

查看答案和解析>>

同步练习册答案