精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Lucy's bedroom is very big and nice.There's a bed and three pictures of pop stars on the wall.
There's a bookcase next to the bed.There are lots of books on it.Lucy enjoys reading very much.There is a radio and some CDs under the bookcase.There's a dresser in the corner.It is always messy.There is a table and a chair under the window.Lucy does her homework here and writes letters,too.Her mother often helps her clean the room on Saturday.
80.Does Lucy like reading?
Yes,she does
81.Where are the pictures of pop stars?
On the wall
82.What are under the window?
A table and a chair
83.Who often helps Lucy clean her room?
Her mother
84.What's the passage mainly talking about?
Lucy's bedroom.

分析 文章大意:这是一篇人物日常生活类阅读,主要介绍露西的卧室,有一张床.墙上有三张画.床边有一个书柜,书柜里有许多书.书柜下有收音机和CD.角落里有个梳妆台,窗户边上有一张桌子和一把椅子,露西在这里写信,星期六她妈妈常帮助她打扫房间.

解答 80.答案:Yes,she does.阅读问答题.根据第二段第三句Lucy enjoys reading very much.露西非常喜欢读书.可知,应该是喜欢阅读,用肯定回答"是的,她喜欢",填Yes,she does.
81.答案:On the wall.阅读问答题.根据第一段第二句three pictures of pop stars on the wall.有三张流行歌星的照片在墙上.可知,照片在"墙上",填On the wall.
82.答案:A table and a chair.阅读问答题.根据第二段第二行There is a table and a chair under the window.窗户下面有一张桌子和一把椅子.可知,窗户下有一张桌子和一把椅子.填A table and a chair.
83.答案:Her mother.阅读问答题.根据最后一句Her mother often helps her clean the room on Saturday.她妈妈经常在星期六帮她打扫房间.可知,是她妈妈帮助打扫房间.填Her mother.
84.答案:Lucy's bedroom.阅读问答题.根据第一句Lucy's bedroom is very big and nice.露西的卧室又大又漂亮.可知,主要谈论露西的房间,填Lucy's bedroom.

点评 阅读问答题,要抓住文章的大意,挑出信息词,根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.It's dark.I would rather                  at home than                  out.(  )
A.to stay; to goB.stay; goC.stay; to goD.to stay; go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Could you tell me whether this pair of shoesis made(由…制成的) of leather?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Would you like to drink tea or coffee?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.What do you eat forbreakfast(早餐)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The dining hall is in front of the science lab..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.My dream is to travel around the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A trip for two to Paris!How can you be so lucky to win such a big prize?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.A.Since four years ago.
B.Only once.
C.Three weeks ago.

查看答案和解析>>

同步练习册答案