7.Mr.and Mrs.Woods had a cat named Sugar.Her fur (毛) was white like sugar.That was how she got her name.The cat was a lovely pet.She had a bump (肿块) on one leg,but Mr.and Mrs.Woods thought that Sugar was just right.
The Woods family lived in California.They lived there for a long time.One day they had to move to another state.It would be a long drive to their new home.Sugar did not like to ride in a car.The family did not know what to do.The neighbor who lived next door wanted a cat and said he would keep Sugar.Sugar would not have to move or ride in a car.Everyone thought that would make her happy.The Woods family said goodbye to Sugar.They would miss their cat,but Sugar would have a comfortable home.
The Woods family moved to Oklahoma; it was far from California.They started a new life,but they often thought of their cat.One day Mrs.Woods was at home.A cat came in the open door.The cat was wet and dirty,but,under the dirt,its fur was white.It was white like sugar.The cat jumped into Mrs.Woods'arms.Mrs.Woods felt she knew the cat,but her cat lived far away.Then she saw something.There was a bump on its leg!The cat was Sugar!
Mr.and Mrs.Woods learned that Sugar ran away from home.The cat walked more than 1,000miles.The trip took the cat more than one year.They did not understand how Sugar found them,but they were glad that she did!
71.Sugar got her name because of the bump on her leg.F
72.Mr.and Mrs.Woods'neighbor wanted to keep Sugar.T
73.The Woods family got to Oklahoma by plane.F
74.Mrs.Woods met Sugar in the street in Oklahoma.F
75.It took Sugar more than one year to find the Woods family.T.
分析 伍兹夫妇有一只叫Sugar的猫,他们搬家的时候,把猫送给了邻居收养.但是,Sugar用了一年多的时间走了一千多英里又找到了伍兹夫妇.
解答 71.F 细节理解题 根据"Her fur (毛) was white like sugar.That was how she got her name"可知,Sugar的名字是因为它的毛是白色的.故这句话错误,答案为F
72.T 细节理解题 根据"The neighbor who lived next door wanted a cat and said he would keep Sugar"可知,伍兹夫妇的邻居想要收养Sugar,故这句话正确,答案为T
73.F 推理判断题 根据"It would be a long drive to their new home"可知,他们开车去的新家,而不是乘飞机.故这句话错误,答案为F
74.F 细节理解题 根据"One day Mrs.Woods was at home.A cat came in the open door."可知,他们是在家里相遇的.故这句话错误,答案为F
75.T 细节理解题 根据"The trip took the cat more than one year"可知,Sugar用了一年多的时间才找到伍兹家里.故这句话正确,答案为T
点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.