精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.配对阅读. 21-24题是四个人的需求情况简介,A-D是四则建议.请根据每个人的情况找出其适合的建议.
21.Jeff likes sports and travel.He would like something that can help him spend boring time on his journey.B
22.Mrs.Scott doesn't like to exercise,but she likes cooking and reading books about foreign places.C
23.Mr.Dean wants to improve his garden during summer,so he would like something that could help him to do that.D
24.Sophia likes to look smart.When she is free,she enjoys listening to music.Now she plans to learn something about music.A

A.Learn how to play the guitar.This popular video helps the beginner to become a guitar player in just 200hours.
B.The new pocket MP4.This kind of MP4fits right into your pocket.It lets you listen to your favourite artist,even when you're on a journey.
C.Singapore.The story of a city.This book is about the history,the culture and the favourite dishes of this small country.
D.Special scissors.This kind of tools will make it easy to deal with flowers and trees.Anyone can learn to use it quickly.

分析 本短文介绍了四个人的需求情况,下面则是相应的建议,要根据每个人的情况找出其适合的建议.

解答 21.B  细节理解题   根据"He would like something that can help him spend boring time on his journey"可知,他想找点可以在路途中打发时间的事情做,B选项中"It lets you listen to your favourite artist,even when you're on a journey"与之相匹配,故答案为B
22.C  细节理解题   根据"she likes cooking and reading books about foreign places"可知,她喜欢做饭和读有关外国的书,C选项中的"This book is about the history,the culture and the favourite dishes of this small country"与之相匹配,故答案为C
23.D  细节理解题   根据"Mr.Dean wants to improve his garden during summer,so he would like something that could help him to do that"可知,他需要可以让他的花园变得更美的东西,D选项中的"This kind of tools will make it easy to deal with flowers and trees."与之相匹配,故答案为D
24.A  细节理解题   根据"Now she plans to learn something about music"可知,她想学习关于音乐的东西,A选项中的"Learn how to play the guitar.This popular video helps the beginner to become a guitar player in just 200hours"与之相匹配,故答案为A

点评 做这道题时要仔细阅读题中条件,并从选项中选出最合适的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.My mother made me          my clothes last Sunday.(  )
A.to washB.washC.washed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What did Mike say at the meeting?
-He didn't say                    .He only listened to the others.(  )
A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.进入初三学习,同学们都很紧张,但是仍有一部分同学没有明确的学习目标,请你以"How to be a good learner?"为题写一篇文章,给这些同学一些启发,让大家在这个阶段认真学习,迎接中考,甚至在未来的学习也可用.
要求:(1)写出我们在平时的学习中该怎么做,必须用所有的提示词.(提示词:good habits and ways,get ready for,after class,go over,homework,do sports,health,problem,ask for help)
(2)字数:80词左右
How to be a good learner?
To be a good learner,I think there are some steps for you to follow.                               

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Tigers are strong and dangerous animals.But now they are in danger.
In the past,there were eight kinds of tigers in the world.But during the 20th century,only five were left.The number of Siberian tigers (东北虎) was about 300,but now it is less than 22.They're in danger of dying out.If the government does nothing,we won't be able to see them in ten to twenty years.
In order to stop people from hunting and killing wild tigers,and in order to make wild tigers more,the World Wildlife Fund (世界自然基金会) has started a program (项目) recently (最近).China and twelve other countries joined it.
However,it's not enough.Remember that nature is a food chain (链).If we hurt and kill too many wild deer and pigs,wild tigers will die out because of hunger (饥饿).So the most important thing is to save the animals that tigers eat.In order to protect the wild tigers,we need call on (号召) more people to stop eating,hunting and killing wild animals.
56.During the 20th century,B kinds of wild tigers were left.
A.3      
B.5      
C.8        
D.20
57.The number of the wild Siberian tigers reduced (减少) aboutC.
A.5%     
B.22%  
C.93%     
D.30%
58.Wild tigers will be in danger of dying out withoutD.
A.pigs    
B.deer  
C.people 
D.A and B
59.Which of the following statements is NOT true?B
A.There are less than 22wild Siberian tigers now.
B.There are twelve countries in the World Wildlife Fund.
C.Wild tigers mainly feed on pigs and deer.
D.It's our duty to protect the wild tigers.
60.The passage mainly tells usA.
A.why and how do we protect the wild tigers
B.the government does everything they could to protect the wild tigers
C.the wild tigers will die out in ten to twenty years
D.the most important thing is to save the animals that tigers eat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17."立德树人"已成为全社会都在关注的话题,实际上"立德树人,家校共育"本应就是我们大家共同的责任,作为中学生我们应该怎样做?请你以"My pleasant/favorite/busy …"为题写一篇短文,谈谈你经历的一次事件或活动等.
要求:1 有清楚的时间、地点、过程等内容;
2有愉悦、高兴的感受,有"正能量"意识;
3 语言流畅,合乎情理,不得使用真实姓名、班级;
4词数100左右.
请务必将短文写在答题卡的相应位置!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.
         Apple II
Jobs and Steve Wozniak founded  Apple Computers Inc.in 1976.A year later,the Apple II was  invented.This production was the world's first mass-market personal computer.
     The iMac
Under Jobs'leadership Apple introduced the all-in-one iMac computer in 1998.The iMac became the first machine,which offered only a CD-ROM slot.
      The iPad
By 2010,Steve Jobs was  confident the world was ready to have a tablet computer that would be great for watching movies and playing games.The touch-sensitive iPad is a great success.
      iPhone 4s
iPhone 4s came out on October 4,2011,in America.It looks like iPhone 4.It has a larger and wider screen and a slimmer yet wider case.It has a better camera and faster data transfer speeds.
36.When was the Apple II invented?B
A.In 1976.
B.In 1977.
C.In 1998.
D.In 2010.
37.When did the iMac first come out?B
A.In 1976.
B.In 1998.
C.In 2010.
D.In 2011.
38.Which one was the oldest?A
A.The Apple II.
B.The iMac.
C.The iPad.
D.The iPhone 4s.
39.From the passage,we can know that the iPadD.
A.has a better camera          
B.is the first personal computer
C.has a CD-ROM slot          
D.is great for watching movies
40.According to the passage,which of the following is True?C
A.iPhone 4s'screen is the same size as iPhone 4.
B.iPhone 4s has a larger and slimmer case than iPhone 4.
C.iPhone 4s uses less time to transfer data than iPhone 4.
D.iPhone 4s with an improved camera is cheaper than iPhone 4.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.一What's_________weather like today?
一It's________hot summer day!(  )
A.the;aB.不填;aC.the;theD.不填;the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Why were you late for school this morning?
-My mother forgot to ______.(  )
A.pick me upB.wake me upC.dress me upD.get me up

查看答案和解析>>

同步练习册答案