精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Many of us don't pay attention to the importance of eye care.It's said that if you take care of your body,then you can be healthy.(61)D Natural eye care should be put in a number one place.
There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,gene (基因) and aging (年龄增长).(62)BIf you happen to work in front of the computer,it is best to take a rest every once in a while.Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.(63)EYou must also try your best to protect your eyes from harmful things.For example,sunglasses are not just fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays (紫外线).
(64)GRemember that vitamins (维生素) A、C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too.If a person exercises regularly (规律地) and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.(65)A

A.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.
B.Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.
C.Most of them use eyes too much every day.
D.That is why our eyes should be given a lot of care.
E.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water.
F.Don't stay up too late.
G.Eating healthy foods will do good to your eyesight.

分析 【文章大意】这篇文章主要告诉我们眼睛对于我们来说是很重要的,很多人也想保护好自己的眼睛,那么应该怎样做呢.作者从可能会导致我们的视力下降的原因下手,给我们讲述了保护眼睛的方法.

解答 61.D.细节理解题.根据上文:It's said that if you take care of your body,then you can be healthy.可知句意:据说如果你关心好自己的身体,然后你会更健康.这里是在说关心自己身体的重要性以及原因,所以此处应该是:That is why our eyes should be given a lot of care.这就是为什么我们要好好的保护我们自己的眼睛.故选D.
62.B.细节理解题.根据下文:If you happen to work in front of the computer,it is best to take a rest every once in a while.可知句意:如果你坐在电脑前面,最好每隔一会就休息一下.所以此处应该是:Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.表示电视、电脑、看书都有可能造成我们的视力下降.故选B.
63.E.细节理解题.根据上文:Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.可知句意:肮脏的东西会导致眼睛红肿,它们会让你感觉不舒服,对你的眼睛有害.所以此处应该是说解决的办法:If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water.表示如果这样发生了,最好的方法就是用冷水冲洗你的眼睛.故选E.
64.G.细节理解题.根据下文:Remember that vitamins (维生素) A、C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.可知这些维生素A、C、E都对视力好.所以此处应该是:Eating healthy foods will do good to your eyesight.表示吃一些健康的食物有利于视力.故选G.
65.A.细节理解题.根据上文:All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.可知句意:以上是自然的眼部护理的方法,帮助我们保持健康的眼睛. 所以此处是在告诉我们眼部护理的重要性.所以:In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.表示总之,眼部护理是非常重要的,不管一个人多大年纪. 故选A.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.-Hey,Jane!Why do you get up so early?
-I'd better leave early to avoid therushhour traffic.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Give upsmoking (smoke)!It's bad for your health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.It isreported (report) that Nanjing will build a theme park for the Youth Olympic before 2014.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The suspectwas seen(see) running along the street at that time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Every time we turn on the TV or take a ride in a car,we could be adding to a problem called acid rain(酸雨).In this article,we'll learn something important about acid rain.
The formation of acid rain
When people use fuels (燃料),such as coal and gasoline(汽油),poiso nous gases are given off.When these gases come together with rain,acid rain forms.Many power stations burn fuels in order to create the electricity(电) that we use in our homes and offices every day.Cars and trucks also send these gases into the air when they burn gasoline.When rain meets these gases,harmful things called acids form.This is acid rain.
The harm of acid rain
Acid rain destroys everything that it touches.It poisons our rivers,ponds and lakes and oceans along with the life in them.It pollutes our soils and crops,harm trees,and can even kill fish and plants.Acid rain also eats away at our buildings.
The prevention of acid rain
We need to reduce and even stop the pollution that gets into our air.Turn off lights,televisions and other electrical appliances(电器) if we are not using them.Walk and take a bike whenever possible.If we are travelling a long distance,take a bus or train to save fuel.
As research shows,acid rain harms our environment.But people everywhere can take small steps now to help protect our environment for future generations.
Whenever we use electricity or drive our cars we may add something bad to the air around us.And even worse,we may cause a terrible problem-acid rain.
The formation of acid rainWhen fuels,such as c oal and gasoline are burnt,harmful gases are sent into the air.When these gases (1)mixwith rain,acid rain forms.
The harm of acid rainAcid rain is greatly (2)harmful to the environment.It makes our rivers,ponds and lakes and oceans dirty and (3)causs the death of fish and plants.And it can corrode (腐蚀) the buildings we live in.
The prevention of acid rain Trying to prevent the pollution that gets into the air is(4)necessary.Keep the electrical appliances off while they are not in use.We can also use different ways of traffic to make less use of fuels.
Research tells us that acid rain harms our environment.So people around the world can take small steps now to make a  (5)differenceto our kids.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Whatdidyoudo(do) last night?I wrote an email to my friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.-Does your grandfather wearglasses (glass)?-Yes,he does.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.What would you do if a stranger gave you some medicine and said it would keep you thin or help you do well on exams?Would you (41)B it?
Sometimes this takes place at some schools in the south.(42)C those strangers want to give the students is drugs.Drugs can be(43)A that changes the way your mind or body works.Students at a Foreign Language School learn to keep themselves(44)by saying"no".
From this month,students in other schools are also learning about drugs."Because teenagers don't know much about drugs,they might want to try them,"Mr.Zhang,the director of a certain Drug Control Center,said.
A sixteen-year-old boy named Peng Fei was an excellent student (45)A he tried drugs.One day,some older boys told him it would be fun.After taking drugs only once,he found it very (46)C to stop.He began to spend all his time and money(47)D drugs.In the end,he started (48)B from school and stealing.
In China,drugs are becoming a bigger problem for teenagers.One(49)A people in China were using illegal(不合法的)drugs last year and(50)B of them were young people.There were 10,000drug users under 16.
Students now begin to take trips to Rehabilitation Centers (戒毒所)(51)C kids with problems.
A Junior 3 student,Wang Xin (52)B when she visited a center in Guangdong last term.
"I just wanted to cry when I(53)C all the sad stories about drug users."She said.
Here is a piece of good advice on(54)B drugs; Never try them,(55)D you are curious(好奇的).

41.A.followB.takeC.bringD.sell
42.A.HowB.WhyC.WhatD.When
43.A.anythingB.nothingC.everythingD.things
44.A.safelyB.safetyC.unsafeD.safe
45.A.beforeB.afterC.as soon asD.while
46.A.easyB.easilyC.hardD.hardly
47.A.withB.inC.forD.on
48.A.escapesB.escapingC.escapedD.escape
49.A.millionB.million ofC.millions ofD.million's
50.A.noneB.mostC.eachD.few
51.A.visitB.to talk aboutC.to meetD.interviewing
52.A.shockedB.was shockedC.was shockingD.shock
53.A.foundB.sawC.heardD.wrote
54.A.keep awayB.keeping offC.to keep offD.keeping away
55.A.as long asB.unlessC.butD.even if.

查看答案和解析>>

同步练习册答案