精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Is it fair for restaurants to ban (禁止)little eaters?In Monronroeville,a local restaurant,McDain's,recently decided to ban young children.Alice Roseman,its manager,says kids have bad manners and make too much noise.Other people,however,say the rule is hard to accept.Since it has become a hot topic in public,we caught several local people talking about it.
                              YES
There is no law stopping restaurants from banning young children.Restaurant owners should be allowed to ban them.Kids often run around and cause problems for waiters and other customers.
----Kate Barker
Adults sometimes want to talk and enjoy their dinner,but they can't if a child is crying and running all over the place.That's why sometimes parents don't like eating at home.They wish they could have a good meal in the restaurants without kids'noise.
----Dale Levitsky
                                 NO
Banning kids from restaurants is a bad idea.If kids were banned,many restaurants would lose business.Even if restaurants gave customers the chance to buy take-away meals for their kids,many families would probably still not eat there.
----Nicholas Song
Restaurants owners who ban kids think all children are wild and rude.But that's not true.Most children's eating behaviors are good enough.Even though some kids do have bad manners,banning is not a right way to teach them.I think how a society treats its children is important.After all,all kids are people,too.
----Elliott Hall
45.  thinks that children often make noise in restaurants.C
A.Elliott Hall    
B.Nicholas Song    
C.Alice Roseman   
D.Kate Barker
46.Why don't parents like eating at home according to Dale Levitsky's idea?A
A.Because they can't enjoy their dinner at home.
B.Because they don't like cooking.
C.Because the food in restaurants is more delicious.
D.Because they like meeting new people.
47.What will happen if kids are banned from restaurants according to Nicholas Song's idea?C
A.Parents will be very upset.
B.Nobody will go to eat in restaurants.
C.Many restaurants will get less money.
D.Kids will learn to be polite in restaurants.
48.What are the people in the passage talking about?D
A.Boys make more noise than girls.
B.Kids always have bad behaviors.
C.Kids waste too much food in restaurants.
D.Banning kids from restaurants is right or wrong.

分析 文章大意:这是一篇议论文,短文主要是讲美国小镇Monronroeville的一家餐厅禁止儿童入内就餐,此规定引起了人们热烈地讨论,它已经成为公众热议的话题.文章列举了一些支持者的意见和反对的意见.

解答 45.答案:C.细节理解题.根据第一行Alice Roseman,its manager,says kids have bad manners and make too much noise.Alice Roseman,经理,说孩子没礼貌,制造太多的噪音.可知,Alice Roseman认为孩子们经常在餐馆里制造噪音,选C.
46.答案:A.细节理解题.根据表格Dale Levitsky的观点第一句Adults sometimes want to talk and enjoy their dinner,but they can't if a child is crying and running all over the place.成年人有时想聊天和享受他们的晚餐,但是如果一个孩子在哭,到处跑,他们就不能.可知,家长不喜欢在家吃饭是因为他们不能在家享受他们的晚餐.选A.
47.答案:C.细节理解题.根据表格Nicholas Song的观点第二句If kids were banned,many restaurants would lose business.如果孩子被禁止,许多餐馆将失去生意.可知,禁止孩子,许多餐馆会挣更少的钱.选C.
48.答案:D.主旨大意题.根据第一行Is it fair for restaurants to ban (禁止)little eaters?餐馆禁止小食客是公平的吗?及给出几个人的意见,可知短文主要讨论餐馆禁止孩子就餐是对还是错.选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.假如你叫李萌,班主任张老师想了解班里每个学生的状况,请你根据下面的内容和提示词语,用英语给张老师写一封email,说明你自己的情况,并请她给提一些建议.
内容要点:1.作业太多、学习压力大、睡眠不足、没有时间做自己喜欢的事,2.同学缺乏
沟通和交流,孤独.3.在家父母不允许看电视、上网、听音乐等.
提示词语:enough,hardly,allow,lonely,advice
Dear Ms Zhang,
I'm very glad to write to you.
                                                  
Best wishes!
Li Meng.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.It's reported that the Leaders of the G20will leave_____Hangzhou______September 3rd to attend G20Summit 2016.(  )
A.for; onB.at; onC.at; inD.from; in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Who is singing in the next room?Is it Betty?
-It_________be her.She has gone to London.(  )
A.mustB.mustn'tC.canD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.When travelling.you are sure to try some exciting new kinds of food.The Wild Food Festival,in the town of Hokitika,the west of Coast of New Zealand,gives you the chance to try some strange food.It is a celebration of the areas special lifestyle and food.And it celebrates food that most people might not want to eat.It is held in March every year.
At the festival you will find huhu grubs and beetles on your plate.The festival also celebrates Maori food.the food of the traditional native people of New Nealand And visitors will eat the wild food with plenty of famous West Coast beer.What's more,there are three stages at the festival,where there is live music and entertainment an day long.
If you have the chance to travel to Hokitita during the Wild Food Festival,you should book a hotel before it begins.or you can choose to stay at local schools.A number of local schools become camping grounds over the weekend of the festival.You can also stay in Greymouth,because there are buses from Greymouth to the festival.
76.When is the Wild Food Festival held in the town of Hokitika every year?A
A.In March.    
B.In April.    
C.In May.    
D.In June.
77.What will you find on your plate at the festival?A
A.Huhu grubs and beetles.    
B.West Coast beer.
C.Fish and chicken.          
D.Pork and eggs.
78.Which activity can't you do at the festival?D
A.You can eat Maori food.    
B.You can enjoy live music and entertainment.
C.You can drink West Coast beer.    
D.You can make Maori food by yourself.
79.Which place can't you stay during the festival?D
A.A hotel.    
B.Local schools.    
C In Greymouth.    
D.An exciting place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Which sign means"No photos"?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Mary,could you help me ________ the bananas?I want to make banana milk shake.
-OK.I'll do it right away.(  )
A.put upB.give upC.use upD.cut up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.今年的5月8日是母亲节.在那一天你为妈妈做了很多事情.请用一篇日记记录下来并说出你的感受.
写作要点:
1.在早上你为妈妈做了早餐并为妈妈唱了一首英文歌.
2.在下午你为妈妈买了一些花并且给妈妈制做了一个礼物.
3.在晚上你和妈妈看了一场电影.
写作要求:
1.不得使用真实的真实姓名和学校名
2.可适当加入细节,使内容充实,行文连贯.
3.字迹工整、语言精练、表达准确、条理清晰
4.不得少于60词
May 8th,Sunday                                             Sunny
Today is Mother's Day       .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.My brother's favourite TV program is Running Man,but I like Animal World.

查看答案和解析>>

同步练习册答案