精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Now and then we all get ill.Then we usually go to see a doctor.Doctors know a lot about what makes us ill.They may give us something to take.The medicine often makes us well again.But sometimes the doctor's medicine doesn't work.A sick person does not get well.The pain will not  go away.This happened to one man.He was in hospital,but he was not getting well.Then he found a new"doctor"inside himself.This new"doctor"was his own sense of humor (幽默感).He saw funny films.He read funny books.And something wonderful happened.Laughing took away his pain.Then he was able to sleep and rest.His own happy feeling helped him to feel well again.He said laughing was his best"medicine".His doctor thought so,too.
Another  man was also ill,and he had a terrible pain in his back.The doctors could not stop it from hurting.So the man began to"Picture"his pain.In his head he"drew"a picture of a dog.He imagined it as a real dog.And he made friends with the dog.And his pain went away!
These stories may surprise you.But more and more people are getting well in this way.So visit the"doctor"inside your own head and you can stay happy and well.
96.Does medicine always work?
No,it doesn't.
97.How many sick men are mentioned(提及) in this passage?
Two.
98.Who was the first sick man's new"doctor"?
Hisownsenseofhumor.
99.Who made the second sick man well again,the doctor or the"dog"in his head?
The dog in his head..
100.Why does the writer ask us to visit the"doctor"inside our head?
Because sometimes the doctor's medicine doesn't work..

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了人生病了要看医生,要吃药,但是对有些人有效,有些人则无效.文章列了两个例子,说明通过内在的幽默感,寻找快乐,可以消除病痛.

解答 96  No,it doesn't.细节理解题.根据文章第一段"But sometimes the doctor's medicine doesn't work."可知,但是有时候医生的药是不起作用的.故填No,it doesn't.
97  Two.细节理解题.根据文章"This happened to one man."以及"Another  man was also ill,and he had a terrible pain in his back."可知文章列了两个例子,提到了两个生病的人.故填Two.
98  His own sense of humor.细节理解题.根据文章第一段"This new"doctor"was his own sense of humor (幽默感)."可知他的"新医生"是他自己的幽默感.故填His own sense of humor.
99  The dog in his head.细节理解题.根据文章第二段"And he made friends with the dog.And his pain went away!"可知,他和他心目中的那条狗交朋友,然后他的疼痛消失了.故填The dog in his head.
100 Because sometimes the doctor's medicine doesn't work.推理判断题.根据文章第一段"His own happy feeling helped him to feel well again.He said laughing was his best"medicine"."以及"And he made friends with the dog.And his pain went away!"可知,药物有时候不会起作用,而自己心目中的"医生"会使病痛减轻,所以作者建议人们拜访自己心目中的"医生".故填Because sometimes the doctor's medicine doesn't work.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.看!孩子们正在为聚会摆放水果和甜点.
Look!The childrenare laying the fruits and desserts for the party.(lay)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.He has done _________ to improve his English.(  )
A.something usefulB.anything useful
C.useful nothingD.useful anything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.根据英文提示,以"怎样学好英语"为题写一段小文章.要求不少于50词,内容必须包括英文提示中的要点.
Be interested in English; listen to the teacher carefully; practice speaking English both in class and after class; keep diaries in English; learn some English songs by heart.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

16."Who did this?"asked Miss Green.
There were 30children in the classroom and all were trying to think about not only what they did,but also what our teacher already knew.
"Who broke this window?"
"Uh,Oh."I thought.I was the one who broke the window with a football.I did not mean to do it.I would be in a lot of trouble.How could I pay for a big window like that?I didn't want to put up my hand.But I had to tell the truth.So,I put up my hand and told the teacher I broke the window.
Miss Green went to the bookshelf and took down a book.
"I know how you like birds,Peter."She said."Here is a book about birds and the book is yours now.I will not punish you this time.But Peter,you should remember that I am rewarding (奖赏)you for your honesty(诚实),not for breaking the window."
I couldn't believe it!The teacher didn't punish me and I was getting my very favorite book.Now,I still use that book,and it always reminds me of (使我想起)the lesson my teacher taught me.
Honesty is always best.
76.Who broke the window?(No more than 2words)
Peter
77.How many children were in the classroom?(No more than 1word)
30
78.Where did Miss Green take down the book?(No more than 2words)
From a bookshelf
79.What was the book about?(No more than 2words)
About birds.
80.What can we learn from the story?(No more than 4words)
Honesty is always best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

6.I live in  Beijing.It's big and beautiful.There is only way to go to school for me-by bus.My home isn't near my school,so I need 45minutes to get to school by bus.Although(尽管)it's a long way,it's interesting.I can do many things on the bus.Sometimes I read books and prepare for new lessons,I like listening to music best on the bus.I am fond of all kinds of music.It makes me relaxed and happy.I often give my seat to some old people or young children.
The other people on the bus often praise(夸奖)me for it.I'm veery happy.

1.How long does the writer need to get to school by bus?45minutes.
2.What does the writer think of taking a bus to school?It'sinteresting.
3.What does the writer sometimes do on the bus?Readbooks、preparefornewlessons and listeningtomusic.
4.What does the writer like doing best on the bus?Listeningtomusic.
5.Is the write a good student?Why or why not?Yes,she is.Because she oftengives herseattosomeoldpeopleoryoungchildren..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.Complete the dialogue with proper words or sentences.
A:Hi,Cathy!You look excited.(52)What's up?
B:I'm going to spend my summer vacation in Hong Kong.I'll visit Disneyland.My dream to meet Mickey Mouse and Donald Duck will come true.
A:(53)Are you going there alone??
B:No,with my parents.We'll fly there as soon as the final examinations finish.
A:That's great!If you go to Hong Kong,(54)don't forget to go shopping.Hong Kong is
a shopping paradise (购物天堂).The things there are more fashionable.
B:Of course I won't But maybe my mother will be more interested in it I prefer eating to shopping.
A:(55)What's your favorite food?
B:Seafood is my favorite.I also like different kinds of desserts.
A:If so,Hong Kong will be suitable for you.There are many kinds of delicious food you can enjoy.(56)I hope you have a good trip.
B:Thanks.See you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.假设你是Annie,你的小学外教老师Elsa发邮件问起你学校概况和你进入初一以来的近况,请你用英语回一封邮件告之.
内容包括以下几个要点:
1.介绍学校概况(位于城市的中部,有60个班级,大约200名老师,你的教室在三楼).
2.班上同学很友好、有困难互相帮助;
3.最喜欢的学科是什么并说明理由;
4.最大的焦虑是什么并说明理由.
注意:1.词数100左右;
2.邮件的开头、结尾已为你写好,不计人总词数;
3.邮件须包括所有内容要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使其连贯、通顺;
4.邮件中不得出现真实的人名、校名等相关信息.
Dear Elsa
Thanks for your last e-mail.Now let me tell you something about my school and my life here.
Our school stand in the east of our city and it has 18 classes and 60 teachers.Our classroom is on the third floor.My classmates are very friendly and helpful.My favorite subject is music because I hope to be a singer in the future.Besides,my music teacher thinks I have a gift for it Eisa,I'm worrying about my English,especially listening,I even find it hard to follow the teacher in class,So could you give me some useful advice on it?
Hoping to hear from you.
Yours,
Annie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.People have uniforms for thousands of years.Today,policemen,doctors,nurses,waiters and firemen all wear uniforms.
Many students around the world wear uniforms,too.Uniforms are different from school to school.Some schools ask the students to wear T-shirts and shorts,but other schools ask the students to wear suits.
Do young students like to wear uniforms?What kind of uniforms do they like better?A few years ago,Chinese students thought their school uniforms didn't look beautiful.Some students thought the school uniforms in China were not nice in colours.
Now most schools have school uniforms in beautiful colours.Many schools have two or more sets(套) of uniforms.One set is winter uniform and the other is summer uniform.In summer,boys wear thin trousers and shirts,and girls wear skirts.In winter,boys wear thick trousers,shirts with long sleeves and jackets.Girls also wear trousers because of the cold weather.Now young students love school uniforms very much.

80.How long do people have uniforms?Peoplehaveuniformsforthousandsofyears
81.Did all the Chinese students like their school uniforms in the past?No,they didn't.
82.Are uniforms different in different schools?Yes,they are.
83.How many sets of uniforms do many schools have?They have two or more sets of uniforms.
84.What do boys wear at school in summer?They wearthin trousers and shirts
85.What do you think of your school uniforms?I thinkthey are beautiful.

查看答案和解析>>

同步练习册答案