精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读理解

  Venice is an attractive city in Italy.Tourists throughout the world love traveling to Venice.But sometimes you’ll have such strange experiences.One moment you walk across the Rialto Bridge, and there’s nothing special.Unfortunately, when you come back to the bridge an hour later, it’s underwater and everyone’s wearing rain boots.

  That’s just the way it has always been, which may be considered seriously by Italian government.Before the sea comes to Venice, the government has decided to build the MOSE gates.Actually(实际上), there were many kinds of gates that were built to stop the floods, but all the gates were just built on the ground.Besides, the flooding was becoming worse.Industrial(工业的)factories built nearby on the mainland also made the condition get worse, causing the city to sink about 0.75 feet in the 20th century.

  So the Italian government asked some of Italy’s biggest construction and engineering companies to build the MOST project, which was planned to be built under the sea water to stop floods.Now the government are using 3 000 people and expect to spend nearly five billion euros(欧元)on it.The MOSE gates are being built at the inlets(海湾).Each MOST gate is 197 feet long ,28.5 to 37 feel tall, and weight up to 22 tons.It’s nearly the size of a 20-story building.Before the gates are in use, under the sea full of water.When the flood comes, the water in the gates will be poured out, and then the gates will be filled with air.So the gates can go up with the sea water.Once they’re in the right place, they will stop the sea water pouring into Venice.These gates will be able to deal with floods up to 10feet,and as long as the sea level(平面)rises no more than two feet in the next 100 years, the MOSE will work as expected.

  The MOSE project is now two-thirds done.The head engineer, Giovanni Cecconi, said, “This is a war.During the war, it’s not important that you win.It’s important that you’re alive.We’ve alive.” Anyway, this project is saving Venice from falling.

根据短文内容选择最佳答案。

(1)

The underlined word “construction” in the passage means “_________” in Chinese.

[  ]

A.

建筑

B.

农业

C.

交通

(2)

Before building the MOSE gates, the Italian government _________ to stop the floods.

[  ]

A.

never built gates on the ground

B.

built many kinds of gates on the ground

C.

built some gates which were under the ground

(3)

When the flood comes, _________ can describe the working steps of the MOSE gates.

[  ]

A.

a→b→c

B.

b→a→c

C.

b→c→a

(4)

Which of the following is TRUE according to the passage?

[  ]

A.

The Italian government ate using 3000 people and expect to spend nearly five billion dollars on the MOSE.

B.

The MOSE project is half done now.

C.

Each MOSE gate is 197 feet long, 28.5 to 37 feet tall, and weighs up to 22 tons.

(5)

The best title for this passage should be _________.

[  ]

A.

The Journey to Venice

B.

The MOSE Project in Venice

C.

Several Kinds of Floods in Venice

答案:1.C;2.C;3.B;4.C;5.D;
解析:

(1)

词义猜测题。由文章可以看出,“MOST”作为一项工程,应该是由建筑和工程公司来兴建的。

(2)

细节理解题。根据第二段句子“Actually(实际上), there were many kinds of gates that were built to stop the floods, but all the gates were just built on the ground.”可以判断。

(3)

整体理解题。根据文章第三段可以看出:“MOSE gates”修建在水下,当洪水来的时候,大门里的水被倾泻出来,然后大门里面就充满空气,这样大门就能竖起来挡住洪水。

(4)

正题理解题。根据句子“Each MOST gate is 197 feet long ,28.5 to 37 feel tall, and weight up to 22 tons.”可以判断。

(5)

主旨大意题。根据文章我们可知本文主要是说明了“MOSE Project”。


练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:同步题 题型:阅读理解

阅读理解 。
  Pubs are an important part of British life. E-ven very small villages always
have one. People,especially men, often go to a pub for a drink in thesame pub.
Women now go to the pubs more thanthey used to, butthey usually don't like to go
to apub on their own. Children under 16 are usuallynot allowed to go to the
pubs.      
  Until 1988, pubs were only open from 12 amto 2 pm. When it's nearly time
for the pub toclose, the owners shout "last orders" and the"time". Pubs also sell
food or snacks, Typical pubfood is pie, chicken and chips, and bread with
cheese.  Pubs have names.  Here is often a sign out-side the pub shoWing the
name with a picture.Many pubs have two or more different bars. Thepublic bar
often has a pool table and
dartboard(飞镖). Local people usually go to such kind of bar.The saloon bar is
comfortable and well-furnished.Men and women often go there drinking
together.                       
1. Who do you think will go to the pubs  more? 
A. Men.        
B. Women.        
C. Villagers.        
D. Children under 16.
2. Do women often go to the pubs alone?
A. Yes, they do.    
B. No, they don’t.  
C. Yes, they will.    
D. No, they didn’t.
3. How long were the pubs usually open before 1988 ?
A. For about 12 hours.    
B. For about 14 hours.    
C. For about 9 hours.
D. For about 2 hours.
4. Which of the following is TRUE? 
A. An eighteen-year-old boy can't go to the pubs.    
B. Women weren't allowed to go to the pubs on their own.    
C. Pubs sell food or snacks,but they don’t sell drinks.    
D. Local people usually like to go to the public bar.
5. What do you think. the public bar is like? 
A. It's more crowded and comfortable.   
B. It's comfortable and clean.    
C. It's more crowded than the saloon bar.
D. The drinks there are more expensive.

查看答案和解析>>

同步练习册答案