精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.A driver stopped his car on a street side to have a rest.As he lay down in the seat and closed his eyes,a man came up and knocked at the window to ask the time.The driver opened his eyes and looked at his watch."It's 8a.m."he said.Then he went to sleep again.But soon he woke up because a second person was knocking at the window."Sir,do you have the time?"he asked.The driver looked at his watch again,and told the man it was 8:30a.m.At this rate(照此下去),he could not have a good rest,so he wrote a short note(字条) and put it up on the window for all to see.It said,"I don't have the time."Again the man lay down in the seat for his sleep.A few minutes later,a third person came along and began knocking at the window."Hey,sir,"he said."It's a quarter to nine."

61.The driver stopped his car because heD.
A.didn't know the time 
B.lost his watch
C.saw his friend 
D.was very tired
62.He was woken up again by the second personB.
A.a few minutes later       
B.half an hour later
C.forty-five minutes later      
D.the next morning
63.The driverB after he put up the note on the window.
A.had a very good rest    
B.was woken up again very soon
C.really forgot the time   
D.made a phone call to the third person
64.The third person came to knock at the window toC.
A.ask the time 
B.have a sleep
C.tell him the time         
D.ask for help
65.How many people are there asking the driver the time?B
A.One   
B.Two   
C.Three   
D.Four.

分析 一个司机把汽车停在路边休息.在他躺在座椅上闭上眼睛后,一个人敲了敲车窗问时间.司机睁开眼睛看了看表."上午八点",司机说.说完后,再次入睡.不一会儿第二个人又敲他的车窗,他又一次醒来,"现在几点了,先生?"那人问道.司机又看了看表并告诉他已经八点半了.照这样下去,司机不能休息好了,为此他写了个小纸条贴在车窗上.上面写着:"我没带表".司机再次躺下来休息.过了一会儿,第三个人走过来敲了车窗."嗨,先生,现在是八点四十五分",那人说.

解答 61.答案D 细节理解题 由文中 A driver stopped his car on a street side to have a rest可知 一个司机把汽车停在路边休息,想休息固然是有些累,故选D
62.答案B 细节理解题 根据前后时间的对比,第一次的时间为8:00,而第二次的时间为8:30,是半个小时.故选B
63.答案B 细节理解题 由文中 Again the man lay down in the seat for his sleep.A few minutes later,a third person came along and began knocking at the window可知 司机再次躺下来休息.过了一会儿,第三个人走过来敲了车窗,故选B
64.答案C 细节理解题 由文中"Hey,sir,"he said."It's a quarter to nine."可知"嗨,先生,现在是八点四十五分",故选C
65.答案B 文章理解题 根据文中,第一个人来问时间,第二个也是问时间,第三个是告诉他时间,所以只有两个人来问,故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.这是我们市最繁忙的街道之一.
This is one ofthe busiest streets in our city.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I finallybelieved(相信)it after I saw it with my own eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.It is necessary for everyone to know theimportance(重要性) of protecting wetlands.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.________ Jeremy was hurt in the match,he didn't give up and finished in ninth place.(  )
A.WhenB.AlthoughC.BecauseD.If

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Either Eve or Herb ___________ been invited by Lucy's parents already.(  )
A.haveB.hasC.wasD.were

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Smoking should          in school.
--I agree.It's bad for our health.(  )
A.be allowedB.not allowC.allowD.not be allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.My uncle is repairing some old bikes these days.He plans to         to charity.(  )
A.give them upB.give them awayC.take them awayD.take them out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.You'll be late for the first bus ______ you start out right now.(  )
A.andB.thoughC.ifD.unless

查看答案和解析>>

同步练习册答案